Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Ventilatorju iMac se je zmešalo
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 04.02.2016 15:13:36
Re: Ventilatorju iMac se je zmešalo
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo,

Imam težavo z iMac 2008, vse original brez menjav HDD itd. ODD ventilator je začel delat na polno, takoj ko ga prižgem. Apple diagnostika mi da error 4SNS/1/1/4000000 TOOP-128.000, kolikor mi je ratalo dešifrirat je napaka v snezorju temperature LCDja. Je imel kdo podobno težavo, gre dejansko za senzor ali kaj tretjega. SMC reset ne pomaga.

EDIT: poizkusim sem odklopit LCD temp senzor. Tudi CPU ventilator je šel na max, predvidevam, da je LCD temp senzor OK. Če odklopim ODD senzor ni razlike, sumim ODD senzor,.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 04.02.2016 21:10:54
Naloži si kak istat ali kaj podobnega da boš lahko preveril vrednosti ki ti jih podajajo senzorji, HDD senzor je vgrajen v samem HDD, LCD koliko vem je zalepljen na LCD panel prav tako DVD senzor nalepljen na DVD enoti. Da deaktiviraš senzor naprimer od HDD ali DVD moraš kratko skleniti žici od senzorja tako ti potetm zaznava minimalno temperaturo aka 40 stopinj, tako sem jaz rešil ko sem menjaval hdd za ssd, najbolje je pa da kupiš na ebay dvd senzor in ka zalepiš na ssd in maš "ko" original.

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 04.02.2016 21:51:32
Nimam SSD, vse je orginal. Sem probal tudi odklopit senzor in naredit kratek stik pa ne pomaga. Zanimivo mi je tudi, da kaže temperaturo na vseh senzorjih normalno. Konkretno ODD ima 30 stopinj. Probal sem tudi ročno popravit obrate ODD ventilatorja samo ne reagira, konstantno nabija na 5500rpm, čeprav v ssd fan controlu nastavim 1500rpm.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani