| Self assigned ip na iMac-u | |||
IPja si ne mores kar tako izmisljevati ...
|
|||
|
|||
Najprej pojdi v ta meni:
http://postimg.org/image/p17s4sz8p/ Klikni na zavihek TCP/IP Nastavi: Configure IP4V: Using DHCP with manual address IP Adress: 192.168.0.2 In sporoči, kaj se bo zgodilo ----- Pa screenshot na ekranu narediš tako, da pritisneš cmd-shift-4 in zmiško pbkrožiš del, ki ga hočeš slikat. Bo lažje, kot če fotkaš s telefonom. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||
Sem storil to. Ce grem pod nastavitve in dalje network mi piše, da je connected. Zgoraj čisto desno je sivi wifi znakec iz znotraj je klicaj. Internet pa še zmeraj nedela
|
|||
Najprej gres v nastavitve omrezja (ce dostopas preko kabla izberi "Ehternet", ce dostopas preko WiFi pa "Wi-Fi") ... in izberes "Manually"
Potem pa vpises naslednje podatke:
Pa DNS recimo na 8.8.8.8 |
|||
Sem naredil vse tako kot si rekel. In mi vse kaže, da deluje ko pa poskusim odpret safari pa je tema.
|
|||
Daj pripni screenshot teh nastavitev.
_________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||
|
|||
Tukaj ni problem, da Mac ne dobi IP-ja... problem je, da se ne poveže na Wi-Fi omrežje (zelo verjetno zaradi zaščite, mogoče zaradi kanala, ...). To, da ne dobi IP-ja, je le posledica in zato ročno nastavljanje ne bo nič pomagalo.
Jaz bom še enkrat predlagal, da si IZKLOPI zaščito za Wi-Fi na routerju (ne resetirat routerja... ugibam, da si ga verjetno samo rebootal). Izklopi zaščito in grem stavit, da se bo Mac povezal... potem pa začneš spreminjati nastavitve zaščite in boš videl, kje je problem. PS: Tudi MAC filtering štejem kot zaščito... |
|||
Po teh slikcah sodec, bi rekel, da je problem v routerju... Ker tukaj izgleda vse OK... vsaj kolikor sem na brzino pogledal ...
|
|||
Router sem naredil factory reset in na novo nastavil ime in geslo. Torej predlagate da izklopim zascito oz. geslo?
|
|||
Ce imas iPhone, poskusi vklopiti Personal Hotspot in se s tem iMacom povezi preko iPhona na internet. Ce ti bo to delovalo, potem je verjetno potrebno iskati napako na routerju... Ce pa tudi to ne bo delovalo, potem je pa vecja verjetnost, da je napaka na iMacu ... Pomoje bo najbolje, ce ti to pregleda nekdo, ki se malo bolj spozna na mrezne zadeve ... da mu ne bo tuje, ce bo kdo rekel, naj recimo pinga router ali drugo napravo v omrezju
|
|||
Daj še v zavihek DNS vpiši 94.140.66.250
lahko pustiš tisti 8.8.8.8 al ga pa zbriši _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||
Jaz ne pravim, da si za vedno izklopi zaščito... izklopi jo začasno in probaj če se Mac poveže. Če se bo povezal, je problem v zaščiti... potem bo pač potrebno najti kombinacijo nastavitev na routerju, ki bo delovala. Če pa se Mac tudi brez zaščite ne poveže, je pa verjetno problem v Macu.
PS: Pa probaj še posodobiti na zadnjo verzijo Yosemite, ki je te dni prišla ven... |
|||
Še pošlji fotko, kjer se vidi, kateri tip enkripcije je nastavljen na routerju. Je čist možno, to kar pravi Mikro.
_________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||
ipv6 dej iz automatic na off pa bo...
|
|||
Ipv6 nemorem dat na off. Pise samo automatically, manually, link-local only.
Sem dal wifi da je brez gesla. In je use isto. Ni spremembe. |
|||
A bi mi lahko tocno povedu kaj ti naj slikam. Nespoznam se nic na to.
|
|||
Pisat tudi ne znaš, mogoče si zgolj glup..
_________________ we are of borg |
|||
Zdravo. Kdo si pa ti?
|
|||
| « Poglej prejšnjo temo - Omrežja - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |