Program za vodenje računov
|
Stevie Jabuk
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 05.08.2008 09:31:57 |
|
haroker je napisal/a: | Za ta program je velik minus ze delovanje le v IE, kar kaze na nepoznavanje trga, varnosti in tako naprej...
Vsak bolj resen uporabnik WIN uporablja danes FF. |
Res je
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Trebnje |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 05.08.2008 10:01:26 |
|
če smo že ravno na mac forumu potem je dobro da se pove in pokaže tudi njegovo delovanje na Safari-ju
Po kliku na OK te sicer vrže na registracijsko stran vendar gumb za nadaljevanje registracije ne deluje (ne prime)....
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 05.08.2008 13:16:05 |
|
micom je napisal/a: |
Iz izkušenj in izkušenj strank, še boš videl kako je ceniti online način preko neta, v primeru kraje računalnika, virusov, izpada diska.... |
Glej, glede virusov je situacija resena preprosto sel sm na mac os X  Drugace pa ne vem koliko bo folka sploh uporabljalo maca za v trgovino. To se sprasujem, ker vecina ima PCe in tu je pa veliko programov že na voljo.
Glede kraje racunalnika in izpada diska pa imamo zato lepo skrit mrezni RAID disk kjer bo lepo backup  . A ni tu simpl  (je za eno omaro kjer se ne vidi da so priklucki za net in za strom  ).
Se vedno me nisi preprical glede tega online nacina  Jebat ga sm v takih zagamanih koncih, kjer imam problem z stromom (vsak dan crkne na eni lokaciji vsakic ob 16 za 3min na drugi pa okol 14.30) tak da mam vse na upsih kaj sele z netom. Tak da nope to ni zame  Ceprov je poceni.
@imamo: Hja, takoj ko sm zvedel da se dela na temu sem se zacel zanimati in zadevo ze v casu razvoja spremljal in imel z njimi razgovore pa oglede programa in hja dobil ze zadevo v testiranje in tako se odlocil  Aja drugace uporabljam tudi ze njihove potne naloge pa sm zelo zadovoljen. Samo da se ruknemo enga maca v trgovino pa bom zmagu
Aja pa ker imamo resne pogovore prosim ne mi omenjat birokrap ker tisto so pa res jajca. sem testiral in preveril pri ljudjeh ki so to kupili. Sam tega ne bom imel.
lp Avi
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 05.08.2008 13:30:47 |
|
Pred leti sem preizkusil Birokrat in se mi ni zdel slab.
Lahko narediš kosovnico na šifro izdelka v proizvodnji (npr. sestavljen komp ali pa šifra za pasjo uto)...
Meni se ni zdel slab... se pa na zadeve ne spoznam toliko.
No, jaz bi rad nekaj takega kot je Birokrat (kjer bi imel proizvodnji modul) in bi bil tudi mrežna/server varianta, a da bi bil za OSX.
LP
M
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 05.08.2008 13:41:38 |
|
Citiram: | Hja, takoj ko sm zvedel da se dela na temu sem se zacel zanimati in zadevo ze v casu razvoja spremljal in imel z njimi razgovore pa oglede programa in hja dobil ze zadevo v testiranje in tako se odlocil Very Happy |
Aha privilegij pa VIP pa to
Jaz sem jih kontaktiral kakšne tri štiri mesece nazadnje prej najmanj na 14 dni od začetka leta če je že kaj novega na tem programu ker sem z novim letom rekel da v celoti prešaltamo na mac-a (prej linux) pa niso imeli še ničesar za vidit.... smo se potem dogovoril da ko bo najmanj beta da se slišimo in dogovorimo za kakšen test vendar potem od njih ni bilo nič. Žal je meni že tekla voda v grlo in sem bil prisiljen kupiti drug program tako da če bi vedel da bo od njih kmalu bi še malo počakal....
Potne naloge sem samo na hitro pregledal ker se ukvarjam z tako dejavnostjo da nisem ravno veliko na terenu in jih enostavno ne potrebujem.
Tako da če imaš možnost pošlji kakšen screen da vidimo vsaj okvirno kaj omogočajo (seveda če dovolijo in če želiš  ) lahko tudi na ZS ali mail
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 05.08.2008 18:47:59 |
|
Vidim, da je govora tudi o večjih programih, a sam iščem predvsem enostaven in minimalističen program, kjer kaj več kot napisati račun in imeti nek seznam strank (najbolje kar iz adresarja). Če na mesec napišem dva ali tri račune je veliko.
Kar se tiče online programov se strinjam, so fajn, ampak ko ga najbolj rabiš NE deluje ali pa je v kakšnem "jebenem" posodabljanju.
Vidim, da se tale invoice kar približa zahtevam. Na prvi pogled mi je le vmesnih malenkost lesen, ampak treba se bo mal poglobit v demo. Čeprav kot vidim ima neke vrste skladišče, kar mi nič kaj ne koristi.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 06.08.2008 08:58:03 |
|
Glede MIniMAx-a sem načeloma mnenja da je dobra ideja. Zakaj dela samo na explorerju bi pa reku ,da je zato ker slednjega vsebujejo windowsi že ob namestitvi dočim firefoxa ne. Povprečna Jožica al pa Francl letnik 1952 pa močno dvomim, da znata sama inštalirat firefoxa.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 06.08.2008 09:57:12 |
|
John je napisal/a: | Glede MIniMAx-a sem načeloma mnenja da je dobra ideja. Zakaj dela samo na explorerju bi pa reku ,da je zato ker slednjega vsebujejo windowsi že ob namestitvi dočim firefoxa ne. Povprečna Jožica al pa Francl letnik 1952 pa močno dvomim, da znata sama inštalirat firefoxa. |
da web aplikacija dela samo na IE-ju ni razlog to da je že prednameščen v winsih. Razlog da neka web aplikacija dela na IE-ju je razlog da so programerji te web aplikacije preleni in prearogantni do ostalih web brskalnikov in ostalih OS-ov.
Aroganca na takšen način se izplača Micro$oftu ali Applu nikakor pa se ne izplača nekemu podjetju ki strankam na slovenskem trgu nudi web storitev. No morda pa se motim.
Povprečna Jožica in Francl letnik 1952 pa tako ali tako nekoga rabita da jih poduči kako se takšen program uporablja korak po koraku tako da je možnost da bi tisti ki bi jih poučeval namestil na računalnik tudi FF!
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 06.08.2008 11:45:52 |
|
No pa še jaz podam moje mnenje.
MiniMax sem sprobal (sem moral prav najti windows računalo) in moram povedati
da me je zelo negativno presenetil. Pričakoval sem enostavno aplikacijo, takšno ki
sodi v današnji čas. Kar sem videl je bilo preveč zakomplicirano, preveč nasičeno
z neuporabnimi funkcijami in z obupnim vmesnikom.
Program ali aplikacija za majhne podjetnike je potrebna na Slo trgu vendar ne
kakšna komplicirana zadeva ampak nekaj v stilu Blinksale. Mene ne zanimajo
kontne kartice in te zadeve, hočem samo napisati račun in spremljati kaj moram
še plačati.
Ampak stvari niso tako temne, še so nove zadeve na obzorju...
LP
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 08.08.2008 12:43:55 |
|
@LinuxMan: nekako takšne so tudi moje želje, a vsaj zaenkrat je vse kar sem našel preveč nasičeno z neuporabnimi stvarmi.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 08.08.2008 16:34:23 |
|
sekundek je napisal/a: | @LinuxMan: nekako takšne so tudi moje želje, a vsaj zaenkrat je vse kar sem našel preveč nasičeno z neuporabnimi stvarmi. |
Ja, vem kakšno je trenutno stanje, sem poskusil že vse kar je na voljo (od windows
programov do programov za macos in ogromno web aplikacij). Programa, ki bi
omogočal točno to kar si želim še (zaenkrat) ni. Je pa v pripravi...
LP
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 08.08.2008 17:11:41 |
|
LinuxMan je napisal/a: | No pa še jaz podam moje mnenje.
MiniMax sem sprobal (sem moral prav najti windows računalo) in moram povedati
da me je zelo negativno presenetil. Pričakoval sem enostavno aplikacijo, takšno ki
sodi v današnji čas. Kar sem videl je bilo preveč zakomplicirano, preveč nasičeno
z neuporabnimi funkcijami in z obupnim vmesnikom.
Program ali aplikacija za majhne podjetnike je potrebna na Slo trgu vendar ne
kakšna komplicirana zadeva ampak nekaj v stilu Blinksale. Mene ne zanimajo
kontne kartice in te zadeve, hočem samo napisati račun in spremljati kaj moram
še plačati.
Ampak stvari niso tako temne, še so nove zadeve na obzorju...
LP |
Na demo.minimax.si je prikaz kot celota, plačilni nalogi plače... etc
Lahko se kupi dostop samo za izdane fakture in tisk na tiskalnik ali kot PDF.
Pa še ceneje bo.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 08.08.2008 17:31:27 |
|
micom je napisal/a: |
Na demo.minimax.si je prikaz kot celota, plačilni nalogi plače... etc
Lahko se kupi dostop samo za izdane fakture in tisk na tiskalnik ali kot PDF.
Pa še ceneje bo. |
Heja.
Super, me veseli da program ustreza vašim strankam. Sam sem po prvem
pregledu ugotovil da to ni to. Minimax cilja po mojem mnenju prvenstveno na
knjigovodska podjetja in firme, ki imajo zaposlenega računovodjo.
Tukaj se pogovarjamo o enostavnih (a inteligentnih) rešitvah, neprimernih za
zgoraj omenjena podjetja ampak super za s.p. Za nekoga, ki bi rad plačal
odprte fakture preko ebančništva in jih mora zdaj vpisovati v excel, če hoče biti
na tekočem.
LP
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 08.08.2008 19:11:31 |
|
Kot eden izmed članov razvojnega tima Twistednails sporočam, da mi lahko vsi, ki se zanimate za obvestilo o uradnem izidu programa za poslovanje, kateri bo glede na to kar sem prebral vseboval točno to kar potrebujete, pošljete ZS ali pa pošljete mail na info@twistednails.si. Pripišite samo nekaj vaših podatkov da bomo vedeli koga obveščamo. Hvala
P.S.: Zadeva izide kmalu .... hvala za dosedanje potrpljenje
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 14.08.2008 09:15:44 |
|
Danes sem naletel na sledeč program
http://emptyfactory.com/invoy/features
zgleda enostaven in pregleden, za kontakte uporablja osx adresar.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 15.08.2008 12:34:17 |
|
Zelo pregleden vendar nima možnosti prevodov in pa prilagajanje izgleda izpisov.
Pozna kdo kaj podobnega ki to ima?
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 15.08.2008 12:52:54 |
|
v tej temi sta bila našteta najmanj dva... ostalih zaenkrat tudi sam nisem zasledil...
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 18.08.2008 17:47:30 |
|
Prevode sem ravnokar dobil, bodo vključili, če jim pošljem v slovenščini.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 18.08.2008 18:42:37 |
|
Je veliko za prevedit?
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 18.08.2008 21:11:24 |
|
Ni sile, cca 2 strani tribesednih izrazov max. Bom prevedel in pripnem za ogled, pa še lahko kdo malo uredi. Moram sproti preverit v programu, kje se kaj nahaja.
|
 |