Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Sam svoj mojster iNaprav
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 15.09.2013 10:58:27
Re: Sam svoj mojster iNaprav
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ta prvi del me najbolj skrbi "na ebayu kupiti ekran", saj je na ebayu 18264962 različnih ponudnikov teh ekranov in nevem kateri je resnično dober.
Ne želim enih "jajc", s katerimi bom samo slabe volje, ob enem pa ne bi rad dal 80 eurov za šipco (pa sploh ne vem ali je dejansko kaj boljša od tiste za 20 eurov), saj imam za ta denar že tukaj zamenjan ekran.
Zanima me ali ima kdo že kakšne izkušnje s kakšnim ekranom, da vem točno kaj nabaviti.

Lp
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 15.09.2013 11:01:14
gizmo je napisal/a:
Ta prvi del me najbolj skrbi "na ebayu kupiti ekran", saj je na ebayu 18264962 različnih ponudnikov teh ekranov in nevem kateri je resnično dober.
Ne želim enih "jajc", s katerimi bom samo slabe volje, ob enem pa ne bi rad dal 80 eurov za šipco (pa sploh ne vem ali je dejansko kaj boljša od tiste za 20 eurov), saj imam za ta denar že tukaj zamenjan ekran.
Zanima me ali ima kdo že kakšne izkušnje s kakšnim ekranom, da vem točno kaj nabaviti.

Lp

Ja a rabs sam steklo al cev ekran? z zaslonom

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 15.09.2013 11:16:53
Cel prednji del, torej šipco, lcd in digitilizer (al neki tazga Confused )
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 15.09.2013 12:08:18
http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?sbk=1&nav=SEARCH&itemId=181205962044 kej tacga glej da ni poceni mal preber revive pa jst neodgovarjam ce je kej narobe

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 15.09.2013 12:21:22
Na prvi strani mi je na tako uprašanje nekdo lepo odgovoru, najdeš artikel od prodajalca na bayu, gledaš da ma prodajalc usaj 99.5% pozitivn feedback, potem najprej pogledaš negativne komentarje in preveriš če je kdo pograjau ta artikel in kaj je pograjal. Pogledaš nato še pozitivne komentarje in se odločiš ali ti zadostuje ekran za 25€ ali boš iskal malo bolšo kvaliteto za 35€. Za ta denar pa vglavnem dobiš že dobro repliko. Sej ti naši servisi verjetno tudinimajo original delov, ker se potem zadeva že nebi splačala.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 15.09.2013 18:09:49
Sej fora je v tem, da original delov tako ali tako ni. Apple ne izdaja originalnih delov za popravilo svojih naprav.
Možno je dobiti le boljše oz. slabše generične proizvode. (saj ne vem ali je to res, vendar sem takšne informacije sam dobil iz servisa)

Markulos, hvala za info in link, vendar je težava v tem, da me skupna cena pride toliko, kot če dam le to popraviti nekomu, ki se na to "spozna" (beri - številni tako imenovani serviserji na netu).

Občutek imam da ga bom imel samo še za utež za na papirje in da bom šel po novega i5s...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #27   Objavljeno 30.10.2013 20:37:05
izvijač za iphone 4
Mam zaj med prazniki projekt na enem iphone 4 zamenjat zadnjo ploščico ki je zlomljena, nimam pa tega malega torx izvijača.
Zato sprašujem če je kdo tako prijazen da mi posodi izvijač, seveda v MB in okolici da se ne bom predaleč vozil.

Hvala,

lp Bluub

Šerif

Kraj:   
Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 30.10.2013 22:39:26
iFixit je odprl EU trgovino

Jabuček

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #29   Objavljeno 30.10.2013 23:21:21
Re: izvijač za iphone 4
Bom pogledal pa ti v PM napišem, ok? Sicer se jih, da pa tudi iz eBaya kar hitro/poceni dobit.

Jabuček

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #30   Objavljeno 30.10.2013 23:27:04
Bom še jaz delil svojo izkušnjo. Sicer je glede Nota 2 ampak bom vseeno napisal. V glavnem, hotel sem zaslužiti malo denarja. Vse tutoriale sem preštudiral kako in kaj. - Hotel sem zamenjati počen ekran. V glavnem na bolhi sem kupil počen Note 2, vse je bilo ok samo počen je bil. Na eBayu kupil tudi vse dele. No vse sem naredil lepo in prav toda ko sem zakjlučil sem ugotovil, da sedaj ekran sploh ne deluje več. Tako, da sem na koncu zraven uničil še digitizer. Tako, da če se odpravite popravljati... Raje vse dobro preštudirajte.

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 31.10.2013 09:29:53
Lp imam eno vprasanje kje na ebayu kupit pravi in najbolj ugoden lcd enkran za Iphone 5? Hvala ze v naprej!!
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 30.01.2014 10:39:13
Evo mojo menjavo Wink

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 30.01.2014 10:50:55
ali v to temo spadajo samo telefoni?
no jaz sm se nadležnih ostrih robov na alu unibody macbooku lotu kr s pilo in finim brusnim kamnom.
postopek: nič posebnega, vzamaš dobro pilo in pod kotom 45stop. vlečeš po dolžini stranice. potem pa uzameš še fini brusni kamen in zgladiš raze k jih je nardila pila.
trajanje: odvisno kol si natančen
pred tem se mi je po robvih začela pojavljat korozija, ki jo je pila odstranila in se po pol leta še ni vrnila.

še slika korodiranega roba

slika roba po pol leta brez korozije.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: ThePirateBay....
Moški

Prispevek: #34   Objavljeno 30.01.2014 13:59:03
@hhsk res majstr haahha kaj takega še nisem videl top res majstr.

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #35   Objavljeno 30.01.2014 14:38:54
no pa še en DIY sm izvedu s kablom od polnilca macbooka.
ker kot vrjetno tudi dostim med vami rade pokukajo ven žičke iz polnilnega kabla ki se ga nažalost ne da enostavno zamenjat sem kot preventivo, čeprov se mi je pri magnetnem konektorju že dobro odprla prvotna izolacija, dodal še malo svoje.
uporabil sem termo skrčke/požirke, problem je nastal ker je debelina magsafe konektorja cca 8mm, standardne dimenzije skrčk pa 7mm, naslednja dimenzija pa šele 10mm, ki se skrči na cca 5mm, kar je veliko več kot je debelina samega kabla. 7mm skrčke se skrčijo na 3-4mm kar je primerno za debelino polnilnega kabla, zato sem te 7mm skrčke razrezal na krajše dele cca 4cm ter jih s škarjami raztegnil na debelino cca 8mm, potisnil skozi konektor ter jih s toploto obdelal.
sedaj lahko posamezen del zamenjam z novim. po kakšnem letu so se že pojavile odrgnine na tej dodani izolaciji.
slabosti: mogoče vizualnost, kabel postane trši-manj prožen zato se hitreje odlepi od računalnika, ampak mene to dvoje ne moti.
prednosti: ne rabiš novga polnilca vsake 2 leti.
investicija: 2eu + potrpljenje

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #36   Objavljeno 31.01.2014 12:43:20
hhsk je napisal/a:
no pa še en DIY sm izvedu s kablom od polnilca macbooka.
ker kot vrjetno tudi dostim med vami rade pokukajo ven žičke iz polnilnega kabla ki se ga nažalost ne da enostavno zamenjat sem kot preventivo, čeprov se mi je pri magnetnem konektorju že dobro odprla prvotna izolacija, dodal še malo svoje.
uporabil sem termo skrčke/požirke, problem je nastal ker je debelina magsafe konektorja cca 8mm, standardne dimenzije skrčk pa 7mm, naslednja dimenzija pa šele 10mm, ki se skrči na cca 5mm, kar je veliko več kot je debelina samega kabla. 7mm skrčke se skrčijo na 3-4mm kar je primerno za debelino polnilnega kabla, zato sem te 7mm skrčke razrezal na krajše dele cca 4cm ter jih s škarjami raztegnil na debelino cca 8mm, potisnil skozi konektor ter jih s toploto obdelal.
sedaj lahko posamezen del zamenjam z novim. po kakšnem letu so se že pojavile odrgnine na tej dodani izolaciji.
slabosti: mogoče vizualnost, kabel postane trši-manj prožen zato se hitreje odlepi od računalnika, ampak mene to dvoje ne moti.
prednosti: ne rabiš novga polnilca vsake 2 leti.
investicija: 2eu + potrpljenje

Je pa grdo ko sam satan! Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 15.09.2014 14:18:02
@agreg: čist mi je vseen kako zgleda važn da dela, čene enako mi je rekla ena deklca če sm usekan kaj sm naredu s kablom, pa sm jo vprašu če je ona usekana da bo applu plačevala muchos dineros za nov kabl/polnec? v tem času bi vrjetno zamenjal že 2 polnilca cena? 200eu? tko bo pa počas treba zamenjak sam kak delček "skrčke" cena? 1,5eu/m?...
no zdej zdej bom pa objavu še eno grdobijo k sm jo naredu, pa za 1x deluje, čez pol leta lah poročam o plusih in minusih.. Wink
jack vhod za zvočnike je očitno na novejših macbook projih 13" "plastik fantastik". nism dolgo časa ugotovil da mi priključki padajo ven, da bi nesu na servis pod garancijo (ker nism uporablju vhoda), kar je seveda živce parajoče.. google ni dal kakšnega pametnega odgovora, razn delčka folije ovitega okol priključka kar mi pa ni ušeč iz več razlogov... pa seveda menjava jacka oz. rečmo rajš kr osnovne plošče, cena? miljon. pa sm naredu po svoje iz materiala k sm ga najdu v predalu.. če pa card reader crkne mi je pa polnoma vseeno ker ga uporabljam lih 0,5x na leto.. morm mal razmislt kako bi ta nokia držalo lahko snel pa zamenjal kabel, ker tkole navit kabl tud meni ni najbl ušeč, sam je.at ga dela Wink računalnik že 1 uro v naročju pa se kabl še ni iztaknu.
powerd by nokia.

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #38   Objavljeno 15.09.2014 14:40:08
DeJc0 je napisal/a:
@hhsk res majstr haahha kaj takega še nisem videl top res majstr.

hvala Idea sej men se zdi lih bistvo te teme, da ljudje objavjo kar ne najdejo na googlu oz. niso prepričani da se to da nardit, sam vidm da je bolj mal sam svojih mojstrov glede na to da je to moja 3 objava zaporedoma po dobre pol leta On no nakup moje "bele" inaprave je boljša tema za narod Wink
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #39   Objavljeno 15.09.2014 17:10:23
markulos2013 je napisal/a:
JA na ebayu kupis pripomocke pa sipco,nato pa yt guidi

Pa paziš da ti kakšen šravfek ne ostane.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #40   Objavljeno 15.09.2014 19:31:15
@hhsk: res si model Smile
Pa sej po eni strani ti dam prav. Znajt se je treba, samo jest tkole nebi mogu imet Smile sem prevec perfekcionist, kar je večkrat slabo. Prevec sekiranja škodi zdravju Sad
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani