Novi Airport Extreme in Time Capsule
|
Stevie Jobs
Kraj: ThePirateBay.... |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 28.07.2013 20:38:59 Re: Novi Airport Extreme in Time Capsule |
|
Jest je napisal/a: | Ce bos imel dobro ceno, sem mogoce interesent ...  |
Nekdo ga prodaja za 70€ temu se reče dobra cena jaz neverjamem da bi ga tko poceni prodal.
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=373120#373120
_________________ Lp,Dejc

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 28.07.2013 21:14:23 Re: Novi Airport Extreme in Time Capsule |
|
pozebu_motovilc je napisal/a: | applova ruterja sta zakon. Ja, manjka jima gaziljon nastavitev, ampak teh par stvari, za katere sta namenjena, pa delajo v nulo.
Moj primer: dvonadstropna hiša, v pritljičju Aextreme. Pritličje je dobro pokrito, nadstropje višje ne doseže. Oziroma še slabše, je ravno na meji.
Tudi močnejši linksys z ddwrt-jem in nažgano močjo ni zalegel. Je plata očitno predebela vmes. OK, postavim nadstropje višje še en linksys ruter na isti SID, dela. Ampak: ko se z ipadom sprehajam med etažama, noče preklapljat iz šibkejšega ruterja na močnejšega (kot npr. telefoni med baznimi postajami). Se igram z nastavitvami, zapiram signale, omejujem range enega in drugega, nič . Nikakor nisem mogel naštimat normalnega preklopa med ruterjema. OK, probam po drugi poti. Nastavim zgornji ruter kot ekstender, ne kot del glavnega networka. Isti šmorn. Potem imam dovolj, iščem po netu; baje to v teoriji vedno deluje, v praksi zelo težko.
Obupam, odklopim oba linksysa, priklopim nazaj Aextreme, v nadstropje višje pa Aexpress kot extender. BAM!
Setup je šel čez v 2 minutah, še dodatne dve da sem sprobal če dela vse.
Zgubil sem tri dni ukvarjanja z ruterji, ki so sicer super, samo pač ne delajo skupaj.
Z obema Applovima ruterjema sem porabil manj kot pet minut pa je vse delovalo brez kakršnihkoli zapletov.
Ja, res je, zdej je network rahlo počasnejši zaradi extenderja, ampak halo...med browsanjem po netu je to neopazno.
Aja da ne omenjam, da airplay dela tako kot more )
Moj glas gre za applova ruterja.Mogoče nista najhitrejša in najmočnejša, ampak sta pa daleč najbolj prijazna uporabnikom. In kar je najbolj pomembno: narejena sta za team work!  |
lepo spisano, vse ok, kaj pa firewall in intrusion prevention?
_________________ Back To The Jabuk
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 29.07.2013 07:24:03 Re: Novi Airport Extreme in Time Capsule |
|
Sem tudi sam potem nasel tale oglas in ga ze kontaktiral... Cena je OK, upam, da je tudi z routerjem vse OK... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 16.08.2013 11:43:29 Re: Novi Airport Extreme in Time Capsule |
|
Mene zanima za airport extreme, če se da imeti istočasno priklopljen in usb disk in printer? Seveda z usb razdelilcem?
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 15.09.2013 09:46:06 Re: Novi Airport Extreme in Time Capsule |
|
Vrjetno ne vsej meni nedeluje 
_________________ Lep pozdrav, Mark
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: radomlje |
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 15.09.2013 10:06:16 Re: Novi Airport Extreme in Time Capsule |
|
linux je napisal/a: | Mene zanima za airport extreme, če se da imeti istočasno priklopljen in usb disk in printer? Seveda z usb razdelilcem? |
Lahko, s tem, da mora imeti USB razdelilec napajanje(imam priklopljen disk in printer, pa dela BP).
|
 |