Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Jailbreak in servis
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 10.04.2013 17:45:38
Re: Jailbrake in servis
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sramota res, kako so sploh lahko postali uradni serviserji za simobil..
Šerif

Šerif

Kraj:   
Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 10.04.2013 17:55:30
Ampak KAKO žalostno, da se moramo posluževati "višjih" institucij, za NEKAJ, kar nam v osnovi že pripada ??!!

Meni zmankuje časa, ampak naslednji teden se jim spet nalimam na vrata in ZOPET zahtevam reklamacijski postopek..

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 10.04.2013 17:59:24
Re: Jailbreak in servis
Na koga pa bi se dalo obrnit da bi opozorili na nečedne posle Emonograma, Simobil ali Apple?

Kaj bi dal da bi lahko nesel fon na EPL ali Pro servis Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Črnomelj
Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 10.04.2013 18:12:24
Na nobenega,... Vsak primer obravnavajo posebej,... Ce jim uspe, da te prenesejo okoli, jim uspe,... Ce ne, ti pac ustrezejo,... Ocitno jih noben ne kaznuje, ker je glede podaljsane garancije ze 100 prijav bilo,... Pa je se vedno enaka politika,...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 10.04.2013 18:15:25
Odkar smo pod EU imamo EU zakone kaj se tiče elektronike. Ni EU zakona ki bi komurkoli prepovedoval "jailbreakti" oz odkleniti napravo. Pa naj bo to Root androida, ali pa JB iPhona.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 10.04.2013 18:20:15
Apple in podobna podjetja dajo garancijo pod svojimi pogoji, če jih karšiš gre garancija papa.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Črnomelj
Moški

Prispevek: #27   Objavljeno 10.04.2013 18:22:51
Nekatera pravila so nesmiselna,... Opravljen jailbreak na telefonu ni ilegalen in sploh ne vpliva na okvare hardwerskih delov,.... In kot taksno bi na sodiscu lahko kaj dosegel,... Ampak, v primeru iz zacetka te teme,... Kdo naj se s tem ukvarja ? Prodajalec al novopeceni uporabnik telefona ????....

Kar se pogojev tice, je pa glih tolk neumen, kot ce bi dali pogoj, da se nesme neprestano gledat v telefon vec kot 3 minute, saj drugace nisi upravicen do garancije,... Ce me razumes,...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 10.04.2013 18:23:41
V Ameriki je sodišče odločilo, da JB ni nelegalen oz prepovedan. Saj se je na veliko o tem pisalo. So pa dosegli androidni tabori, da je odklepanje telefona kaznivo.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 10.04.2013 19:23:28
Ja, in to pomeni da neboš kazensko preganjan. Nima pa to nič veze z garancijo. Neuradno odklepanje v ZDA je od 26.jan.2013 prepovedano...kazen $500.000 ali pet let zapora za podjetja Razz

Jah, JB tefonu lahko naviješ CPU tako da teoretično lahko uničiš HW.

Prodajalc, saj gre za skrito napako

Skrite napake
462. člen
(1) Če se potem, ko je kupec prevzel stvar, pokaže, da ima stvar kakšno napako, ki je z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti (skrita napaka), mora kupec obvestiti o njej prodajalca v osmih dneh, šteto od dneva, ko je napako opazil, pri gospodarskih pogodbah pa nemudoma; sicer izgubi to pravico.

(2) Prodajalec ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko mine šest mesecev, odkar je bila stvar izročena, razen če je bil v pogodbi določen daljši rok.
Jabuček

Jabuček

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #30   Objavljeno 10.04.2013 19:27:29
Rokeeec je napisal/a:
Jaz sem tisti ki ti je telefon menjal za tvojega. Sem vedel da slusalka dela slabse nisem pa vedel kaj je narobe z njim. Punca me je vprasala kaj naj stori in sem rekel da lahko povprasa na forumu kako je s tem, kar je zgleda tudi storila v mojem imenu.

Telefon mi je ostal taksen kot sem ti ga dal. Z veseljem ti dam nekaj zravrn za popravilo ce je to tako kot pravis in mislis da je kaj bilo narobe.

To da nisi mel moznosti sprobat ni res ker sem imel svojo nano sim zraven ampak se ti je blazno mudilo in nisi probal niti ce telefon dela ampak si ga vzel in sel.

Kontaktiraj me na zs in predlagaj kako pa kaj.

Glej, rekel bi da slušalka zafrakava in da je bil na servisu, ter da več ne priznavajo garancije. Telefon je delal, kamera je delala, vse tipke so delale, jaz nisem pričakoval da slušalka ne dela, da bi to sprobal. V končni fazi se niti nisem sekiral, če bi karkoli ne delovalo, saj si mi dal garancijo. Za garancijo se je zdaj izkazalo, da ne velja in to si tudi vedel, Jaz bi telefon vseeno vzel oz menjal (menjala sva za novo Xperio Z) ali bi se dogovorila za nek pošten deal. Gre se samo za to, da sem bil od prvega dne naprej brez telefona, zdaj pa mi rečejo, da ni več v garanciji. Na emonagramu in v ispotu pa so mi rekli, da telefona sploh NE servisirajo, ampak ga zamenjajo. Niti plačat jim ne morem, da mi uradni serviser menja slušalko. EDINA po Applu uradna pot je doplačilo 250 eur in dobim nov telefon. Idoktor mi bo za menjavo vzel 50eur: Če ti je do fer biznisa mi pokrij polovico stroška pa mi je kul. Upam samo, da je dejansko hin zvočnik ne pa kak drugi del hardwera, ki upravlja z zvočnikom.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 10.04.2013 20:05:05
Preden odneseš na drug servis, ti vseeno predlagam da probaš dobiti nazaj garancijo. Tržna inšpekcija bi znala kaj vedeti o tem, čeprou upov velikih ne imet da bodo vedeli kaj je to Jailbreak. Zanimivo bi bilo tudi videti na kaj se sklicujejo, ali ima Simobil v pogodbi da se nesme narediti Jailbreak ali kako je to?

Slušalko se lahko zamenja, samo konc koncu je lahko kej na matični ali pa še kaj drugega narobe z telefonom....

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #32   Objavljeno 10.04.2013 21:14:50
neox je napisal/a:
Apple in podobna podjetja dajo garancijo pod svojimi pogoji, če jih karšiš gre garancija papa.

To ni res. Zakon v državi v kateri se izdelek prodaja je nad "zakoni" proizvajalca. V tem je tut fora tega podaljšanega garancijskega roka, ki se ga Emonagram tako spretno izogiba.
Avtorju teme: jaz bi na tvojem mestu z Emonagramom komuniciral samo še preko Tržnega inšpektorata. V mojem primeru sem zadevo rešil v 3dneh ( nov garancijski list). Ti imaš težavo, da ti ne priznajo garancije zaradi JB, ki naj bi bil naložen, ko je aparat prvič prišel na servis. Pa imajo kakšen dokaz, da je bil na prejšnjem popravilu dejansko JB na telefonu? Recimo kakšni logi v telefonu recimo?
Jabuček

Jabuček

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #33   Objavljeno 10.04.2013 21:41:01
iCharlie je napisal/a:
To ni res. Zakon v državi v kateri se izdelek prodaja je nad "zakoni" proizvajalca. V tem je tut fora tega podaljšanega garancijskega roka, ki se ga Emonagram tako spretno izogiba.
Avtorju teme: jaz bi na tvojem mestu z Emonagramom komuniciral samo še preko Tržnega inšpektorata. V mojem primeru sem zadevo rešil v 3dneh ( nov garancijski list). Ti imaš težavo, da ti ne priznajo garancije zaradi JB, ki naj bi bil naložen, ko je aparat prvič prišel na servis. Pa imajo kakšen dokaz, da je bil na prejšnjem popravilu dejansko JB na telefonu? Recimo kakšni logi v telefonu recimo?

Se strinjam, tudi jaz jih bom jutri še enkrat poklical, potem pa se obrnem na tržni inšpektorat, če si ne bodo dali rečt. tudi meni se zdi malo preveč, da je jailbrejk kršenje garancije.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #34   Objavljeno 10.04.2013 22:02:04
denyto je napisal/a:
Se strinjam, tudi jaz jih bom jutri še enkrat poklical, potem pa se obrnem na tržni inšpektorat, če si ne bodo dali rečt. tudi meni se zdi malo preveč, da je jailbrejk kršenje garancije.

Garancija še vedno velja. Čeprav je odklenjen oz JB telefon. EU ZAKONI tako pravijo. To kaj se v ameriki dogaja, nima veze pri nas.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #35   Objavljeno 10.04.2013 22:07:00
Gremo zbirat podpise za peticijo da se Emonogramu odvzame licenco. Mislim da bo nas zadosti, glede na število "nategnjenih" od servisa
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #36   Objavljeno 10.04.2013 23:58:10
stvar je v tem da se ljudje prevec bojijo/bojimo in zato ne stopimo kot skupina ampak kot posamezniki temu pa sledi da se tudi nic ne zgodi oz. ne spremeni iz nasprotne strani. ce se nas zbere 5 ne bo cisto nic pomagalo ce bi se nas zbralo 1000 bi mogoce kaj dosegli.

emonagram sem precekiral z vseh moznih kotov, zaradi butastega servisa sem si vzel teden dni in preiskal vse, da bi nasel njihove napake pa mi ni cisto nic pomagalo. koliko ljudem so zavrnili garancijo, ker naj bi to storil apple ubistvu so pa samo nategnili folk in iz njega iztrzili 100-200 evrov. da ne govorim da nekatere napreve sploh ne pregledajo, po tednu dni samo sporocijo da niso odkrili napake. to vem ker sem preprical prijatelja v to da, da svojo 4 na garancijo, pred tem pa sem sam odprel zadnji pokrov in ga zalimal z dvoslojnim seletejpom. pac zadni pokrov se ni snel lih na rahlo kot bi se moral ampak si moral uporabiti silo, po drugi strani bi mu pa morali zavrniti garancijo ker je telefon bil odprt, ampak ne telefon so mu vrnili in rekli da je s telefonom vse v redu in da niso nasli nobenih napak.

dost v tem ker vsakic ko kdo omeni emonagram meni vsi zivci poskocijo v luft.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Slovenska Bistrica
Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 11.04.2013 07:20:32
denyto je napisal/a:
Glej, rekel bi da slušalka zafrakava in da je bil na servisu, ter da več ne priznavajo garancije. Telefon je delal, kamera je delala, vse tipke so delale, jaz nisem pričakoval da slušalka ne dela, da bi to sprobal. V končni fazi se niti nisem sekiral, če bi karkoli ne delovalo, saj si mi dal garancijo. Za garancijo se je zdaj izkazalo, da ne velja in to si tudi vedel, Jaz bi telefon vseeno vzel oz menjal (menjala sva za novo Xperio Z) ali bi se dogovorila za nek pošten deal. Gre se samo za to, da sem bil od prvega dne naprej brez telefona, zdaj pa mi rečejo, da ni več v garanciji. Na emonagramu in v ispotu pa so mi rekli, da telefona sploh NE servisirajo, ampak ga zamenjajo. Niti plačat jim ne morem, da mi uradni serviser menja slušalko. EDINA po Applu uradna pot je doplačilo 250 eur in dobim nov telefon. Idoktor mi bo za menjavo vzel 50eur: Če ti je do fer biznisa mi pokrij polovico stroška pa mi je kul. Upam samo, da je dejansko hin zvočnik ne pa kak drugi del hardwera, ki upravlja z zvočnikom.

Ti dam 30€ zraven, če se boš bolje počutil. Daj mi podatke na ZS in ti bom poslal še CandyShell Bumper ter Griffinov Bumper.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #38   Objavljeno 11.04.2013 09:04:59
Da se bo on boljše počutil? Haha. Ti bi moral kriti celo popravilo 50 eur in ti bi se moral boljše počutiti ker te ni prijavil policiji zdaj ko te je našel tukaj na forumu in ima vse možnosti. Pa ne o neki nevednosti, ker je domnevno "punca" pisala z tvojim uporabniškim imenom in potem ti o tem sploh nič nisi vedel kako se je dalje razpletlo oz je sploh nisi vprašal ali šel gledati kaj je napisala na forum in kakšen je bil razplet. Pa ne se hecat no.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #39   Objavljeno 11.04.2013 10:18:08
Res bi mogu placat celotni popravilo...
Jablanator

Jablanator

Kraj: Slovenska Bistrica
Ni navedeno

Prispevek: #40   Objavljeno 11.04.2013 10:55:59
Sicko22 je napisal/a:
Da se bo on boljše počutil? Haha. Ti bi moral kriti celo popravilo 50 eur in ti bi se moral boljše počutiti ker te ni prijavil policiji zdaj ko te je našel tukaj na forumu in ima vse možnosti. Pa ne o neki nevednosti, ker je domnevno "punca" pisala z tvojim uporabniškim imenom in potem ti o tem sploh nič nisi vedel kako se je dalje razpletlo oz je sploh nisi vprašal ali šel gledati kaj je napisala na forum in kakšen je bil razplet. Pa ne se hecat no.

No frajer zdaj pa ti meni nekaj razloži. Gospod je kupil telefon, nikamor se ni mudilo vse je je mel čas pregledat. Je telefon za nekaj sekund pogledal in je rekel da je ok. Slušalka se mi ni zdela problematična, ker deluje, ampak malo slabše se čuje, to je isto kot da bi rekel da se mi zdi da je zvočnih pretih in telefon pretiho zvoni, menda ja ne boš govoril čez stvar ki jo prodajaš. Telefon je brez napake in IMA VELJAVNO GARANCIJO in na SIMOBILU in na APPLU, se da preveriti tudi na internetu, garancija je veljavna do 9.12.2014! Jaz nisem ničesar SKRIVAL, nekih napak al karkoli, ker telefona nisem uporabljal, lahko da WIFI ne bi delal pa jaz tud ne bi vedel da res ni delal, lahko bi vse crknlo pa ne bi vedel. Jebiga se je pač zgodilo da je to tako hudo moteče da je treba zrihtat, big deal.

Zdaj pa mi razloži, kaj bo nekdo prijavljal policiji? Kaj zdaj misliš, da se bo nekdo prestrašil tak hudo da ti bo še 500€ dal da ga nisi """"PRIJAVIL"""?

Policija pride in naredi zapisnik, sem tudi jaz mel enega, ki je obljubil da bo poslal nekaj pa potem ni (vrednost 50€) sem ga večkrat klical, mu pisal maile, potem pa sem si rekel ok, bom dal prijavo da me je napizdil, da vidim kaj bo. So naredili zapisnik in mi poslali da če želiš ga lahko civilno tožim.

RES? TOŽIL te bo nekdo ker slušalka za 50€ ne dela? RES? NO POL PA KAR. Plačuj odvetnike da boš dobil za 50€ slušalko plačano.

Pa boli me kurac tudi če plačam celo popravilo, nič ne šparam ali kakrkoli, """OŠKODOVANEC"" je predlagal če dam pol zraven, sem rekel da dam še več kot pol pa še kak cukr za povrh. In NE ZATO da me nekdo ne bo prijavil ali karkoli, ampak zato, ker če je že prišlo do tega zadevo tudi rešim kot se spodobi.

IN NE, JAZ NE VEM SITUACIJE, ZATO SEM SE PONUDIL DA STVAR KONČAMA IN DA SMO VSI ZADOVOLJNI, PREDLAGAL JE POLOVICO, PONUDIL SEM MU VEČ KOT POLOVICO IN DODATNO OPREMO KI MI LEŽI DOMA ON PA JO BO LAHKO PONUCAL.

Se mogoče na koga izgovarjam? Se mogoče skrivam?

In ja Sicko22, ne gledam cele dneve v Applov forum, ker sem trenutno na Androidu in kot drugo niti nimam časa, slej ko prej bi šel gledat, zdaj pa nisem, ker me niti ne zanima.

Raje taki kot ti s preveč časa, prijavljajte policiji in inšpektorjem naše POOBLAŠČENE IPHONE serviserje (Emonagram), ki ti telefona brez da majo pištolo na čelu ne bodo popravili.

Sem pošten človek in sem pripravljen vse naredit, da je stvar rešena, če pa ti kaj ne paše ali pa boš ocenjeval človeka po tem kaj si tu prebral pa me lahko policiji """"PRIJAVIŠ"""" tudi ti.

Nazadnje urejal/a Rokeeec Čet 11. Apr 2013 10:57; skupaj popravljeno 1 krat
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani