Nakup NASa | |||||
Kakšne možnosti kaj ponujajo tile NASi. Imam "server" z zunanjimi diski za Time Machine, zdaj pa razmišljam, da bi na neko drugo lokacijo postavil nek NAS, na katerega bi backupiral arhive. Nimam čist najboljše ideje, kako to speljat. Kolega mi je predlagal narest kron job direktno v sistemu. Druga opcija je iSCSI, s katerim pa nimam nobenih izkušenj. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Aha. Pa kopira server na NAS, al ima tudi NAS kako avtomatiko "da pozavga" podatke iz serverja na svoje diskovje? |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
NAS = server Pač nastaviš, kakor ti paše. DSM vse to zlahka omogoča. ![]() ![]() Imam že dobro leto 1812+ na T2 optiki 20 / 20. Disk na računalniku je praktično prazen. Fotke, glasba, filmi... vse je na NAS-u. Doma dostopno preko Gb LAN-a (AFP), preko interneta pa tudi HD-filmi delujejo lepo na 20/20 povezavi (streaming) (WebDAV protokol). |
|||||
![]() |
|||||
Razmišljam o nakupu, pa ne bi rad, da bi mi stalno povzročal hrup tudi, če ga ne bi rabil. |
|||||
![]() |
|||||
Še enkrat - VSE se da nastavit. Kot prvo zadeva ima zelo velike ventilatorje, ki se počasi vrtijo, prilagajajo hitrost vrtljajev ter so zelo tihi (govorimo o Synology-ju, za ostale ne vem). Porabo si poglej na synology.com. Jaz imam 8 diskov + NAS in zadeva kuri cca. 70W v delovanju in cca. 20W v hibernaciji. Dejansko so diski še najglasnejša stvar. Timeout za hibernacijo diskov lahko nastaviš. Prav tako lahko nastaviš, da se zvečer naprava samodejno ugasne in zjutraj ponovno prižge. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Kot je že rekel Jernej: NAS = server Če imaš dva lahko naštimaš folder sync (gre enkriptiran tudi preko WAN) in ti bo na obeh koncih vzdrževal enako stanje praktično v trenutku (preverjeno dela tudi po ne-najboljši liniji, seveda odvisno od količine sprememb). Torej imaš na dveh lokacijah enako stanje subfolderjev, slabost je le ta, da je sinhronizacija enosmerna. Druga možnost je, da nastaviš (network) backup jobe, ki kopirajo podatke iz ene lokacije na drugo. Tudi tukaj je lahko komunikacija enkriptirana. Uporablja pa (modificiran) rsync. Po novem (v4.2) lahko nstaviš shell jobe (a'la cron) v katerih pa lahko spacaš kakršno koli akcijo hočeš. Advanced. ![]() @PineApple NAS ima tri načine delovanja ventilatorjev: Cool, Cool & Quiet, Power save. V Cool so ves čas vklopljeni vendar se vrtijo odvisno od temperature, v Cool & quiet se ustavijo, ko je sistem dovolj hladen in v Power save so izklopljeni, le če se sistem začne pregrevat se vklopijo. Pri meni laufa Power save v dnevni sobi in ga nikoli ne slišim (DS411slim). |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |