| Spletna trgovina (Apple IMC) | |||||||
Mah nekatere stvari so dovolj pocen. Ostalo pac kupis drugje. Saj imamo prosto trzisce
|
|||||||
MitjaP daj povej nam tisto kar ves iz prve roke, sej je to neuradn forum, kjer lahko prosto govorimo?
Da IMC ni pravi Apple vemo zdaj ze vsi, samo kdo pa je veliki brat odzadaj pa ne vem. A ni tale Apple IMC tisti, ki dobavlja robo za SLO trgovine Bigbang, iStyle? |
|||||||
hrvati--->fmc--->bigbang. za istyle pa mislim da so tut isti dobavitelji
|
|||||||
O tem je že bilo nekaj govora: tukaj. LP |
|||||||
Ja, definitivno, mutna posla. |
|||||||
glede članka s primerjalnimi cenami
Dobra primerjava. Kakih 10 let nazaj mi je kapetan s splošne plovbe govoril, da v Oregonu ni davka na IT. Nabavil je vsako leto nov notebook z denarjem od prodanega 1 leto rabljenega v Sloveniji. No če ima kdo informacije bi bilo dobro dobit podatke kaksni so davki po zveznih državah. lp |
|||||||
No sej verjetno je nam vsem lahko vseeno kdo stoji za tem, ce bo le cene znizal na normalne tudi pri ipodih in ponujal vedno svezo robo.
|
|||||||
MEni povsem sede ker je edini trenutno meni zanimivi artikel prakticno najugodnejsi - MBP
|
|||||||
Ja, blazno fejst, samo kupit ga ne moreš.
|
|||||||
Tako ali tako ga pred poletjem se nimam namena.
Pa okno za iskanje je HUDO kicasto in hroscasto. Dajte kaj narediti glede tega ... |
|||||||
Vidim, da ni ne vem kako zanimiva zadeva, ampak za tiste, ki imate možnost v USA nabavljat si zapomnite. All states except Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire and Oregon, collect sales taxes. Torej v teh se splača nabavljat brez davka. |
|||||||
moj foter ma itak firmo, tak da lohk magari v NY kupim kar čem. BREZ DAVKA!!
|
|||||||
Davek se v ZDA razlikuje od države do države in je okoli 8%. Je pa tako, da se da večino davka dobiti nazaj. Ponavadi je Apple Store v kompleksu večih trgovin, ki imajo tudi pisarno za Tax Back. V tej pisarni se oglasiš pred odhodom iz ZDA, skupaj z kupljenim izdelkom, letalsko karto, kreditno kartico, passport-om in seveda še računom (pri nakupu zaprosiš za dva računa).
Oni pri tem vzamejo provizijo in ti tako vrnejo 5,5% v roku 7 mesecev. Nakažejo ti na kreditno kartico. Izplačujejo davek nad 10$. Pa še to. Nakup mora biti opravljen 24 dni pred odhodom iz ZDA. |
|||||||
Torej je to za povprecnega turista zelo neuporabno. |
|||||||
Največ 24 dni verjetno.
|
|||||||
kak pa je kaj v kanadi glede popustov na študente.
Ker kolko sn gledal na apple store imajo študentske popuste samo znotraj ZDA. |
|||||||
Zanimiva zgodba. Tale Apple IMC veriga...
Kolikor je meni znano, vsi Mac-i pridejo v SLO iz madžarskega lagerja. Seveda RAZEN tistih, ki jih mi sami kupimo kje drugje Tako da je Apple IM tisti, ki dobavlja vsem v Sloveniji (EPL, FMC, Aris, iStyle, BigBang, iStore...). Ni čudno, da so cene Mac-ov v SLO višje kot kjerkoli drugje, če pa je toliko posrednikov, ki morajo nekaj zaslužiti. Ehh.. |
|||||||
Jaz bi pa trenutno raje videl, da bi pri tej spletni trgovini končno usposobili možnost iskanja, ki očitno še ne dela.
|
|||||||
Ko da je tolk izbire da rabis iskat
|
|||||||
| « Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |