Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Hrvati so dobili svoj OSX lang support
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 04.03.2012 08:42:00
Re: Hrvati so dobili svoj OSX lang support
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
In na vse skupaj nima Apple nič s tem... Krivi so le razvijalci programske opreme in večina njih so zaljubljeni v Microsoft... Je pač Bill-u uspelo z njegovim sloganom Windows v vsako vas(selo).

In to da nimaš elektronske banke na Macu ni res spet smo vsi navajeni Pro klika ker ga imamo že desetletje pa verjamem da bi Halcom razvil aplikacijo tudi za Mac-e vendar mu jo noben ne naroči predvsem pa NLB ki se ji itak fučka za uporabnike. to je banka za tajkune in ne za rajo...

Sam imam lepo inštalirane Parallese in win XP gor mam pro klik in to je to, da pridem v proklik traja točno 14 sekund da ugasnem parllese pa 5 sekund torej dol mi visi zaradi teh 20 sekund... Sicer pa zamenjaš Banko, kar jo bom verjetno tudi sam. S tem ponavadi samo pridobiš ker se bo nova banka potrudila da te pridobi in boš s tem sigurno dobil kakšno ugodnost več kot jo imaš zdaj...

Za črkovalnik ni kriv Apple ampak spet Microsoft... Tu dam krivo Apple le da niso naredili boljšo kompatibilnost z Wordom in excelom z njihovimi programi kot sta Pages in Numbers...

Kar pa je najbolj pomembno pri Mac-ih in njihovem OS-u da enostavno delajo leta in leta kar za Winse ne moreš rečt...

In glede na to da je baje Apple vreden toliko kot Microsoft in Google skupaj upam da se bo kdaj zgodil prevzem Microsofta čeprav to ni tako enostavno...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 04.03.2012 09:36:46
Na Macih žal tudi ni možno imeti nobenega inženirskega modelirnika 3D (Catia, ProE, SolidWorks...). Če bi obstajali, bi takoj "šaltal" na Maca tudi v službi. Nekaj se sicer govori, da bo mogoče naslednja Catia migrirana na OSX, vendar se je o tem govorilo tudi pred zadnjo verzijo...

Macbook Air 13, late 2008
New iPad , 32Gb WiFi
iPod nano, 8Gb
Apple TV 2013
Ipad Pro 64
Iphone X
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 04.03.2012 09:46:10
@Haroker
Citiram:
za takrat ko pa moras pa lahko za to das gor Parallels in Win.

Evo si vse povedal. Unim na winsih ni za nobeno delo treba zalaufat OS X-a Very Happy

@Dzarog
Me prav zanima ali imaš pokvarjeno štoparico ali pa tako dobr komp ker jest rabim zihr minuto in več da pridem v proklik. In zakaj že bi bil dobr prevzem microsofta? Da nas uni z windowsi ne bi mogli več včasih upravičeno zaj...... Very Happy
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 04.03.2012 10:08:01
@Dzarog
Me prav zanima ali imaš pokvarjeno štoparico ali pa tako dobr komp ker jest rabim zihr minuto in več da pridem v proklik. In zakaj že bi bil dobr prevzem microsofta? Da nas uni z windowsi ne bi mogli več včasih upravičeno zaj...... Very Happy[/quote]

Nimam mam pa sdd disk kvečjemu sem dodal kakšeno sekundo... na winsih nimam nič inštalirano samo winse SP3 in proklik... dela ko šus... na starem imacu pa traja cca 1 minuto...

Ne počasi bi ga ukinal in bi bi mir ker bi se začelo na macu bolj razvijat samo potem bi verjetno apple ratal takšno sranje kot je microsoft... Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 04.03.2012 11:26:14
DzaroG je napisal/a:

In glede na to da je baje Apple vreden toliko kot Microsoft in Google skupaj upam da se bo kdaj zgodil prevzem Microsofta čeprav to ni tako enostavno...

He, he...
Lani se je govorilo, da Microsoft s povezanimi podjetji obvladuje skoraj polovico Applovih delnic. Smile

Pred 10+ leti, ko je bil Apple v totalni buli, je Microsoft dal finančno inekcijo, za to dobil del delnic, hkrati pa se je obvezal, da bo vse verzije Officea naredil tudi za OSX. Tko da zgornja trditev ni čisto iz trte zvita.

Se pa bojim, da Apple čaka podobna usoda, kot Cisco. V dveh letih postal nakvečja podjetje na svetu (market capitalisation), čez eno leto, pa je bil spet na istem, kot pred tremi leti. http://goo.gl/fxcoM
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 04.03.2012 11:37:17
DzaroG je napisal/a:

Jao kaj ti kvasiš. Tržna vrednost podjetja ni isto kot knjigovodska vrednost podjetja!

PS: Si bo treba osnove ekonomije izposodit Razz
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 04.03.2012 11:40:56
ne ni... kdo je to rekel... Jaz sem povedal kolk je tržna vrednost... In nisem povezoval da bi zaradi tega kdo kaj kupil sem samo rekel da bi se lahko zgodilo ni pa tako enostavno...

Še daleč stran pa de sem ekonomist lahko pa ti o čem drugem pametujem... Rolling Eyes
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 04.03.2012 14:03:30
DzaroG je napisal/a:
ne ni... kdo je to rekel... Jaz sem povedal kolk je tržna vrednost... In nisem povezoval da bi zaradi tega kdo kaj kupil sem samo rekel da bi se lahko zgodilo ni pa tako enostavno...

Še daleč stran pa de sem ekonomist lahko pa ti o čem drugem pametujem... Rolling Eyes

Ti sploh nisi vedel do sedaj, da obstaja tržna in knjigovodska vrednost sicer bi zraven pripisal, da je Apple baje vreden po tržni vrednosti kot google & microsoft skupaj ( in to isto napako dalje prodajajo polpismeni slovenski mediji & časopisi, no finance so redka izjema v našem prostoru, ki zadevo pravilno objavijo) ampak se zdaj ven vlačiš, namesto, da bi se mi zahvalil, da sem te opozoril, na razliko med tema vrednostima. Apple nikoli ne bo prevzel ne Googla in ne MS-a četudi bi imeli dovolj denarja ter interes, saj jim to ne bi pustili ameriški regulatorji, ki stremejo k preprečevanju nastajanja monopolistov.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 04.03.2012 14:32:21
In kdo si ti da mi sodiš... Kako lahko ti nekaj veš o meni... ne bodi prepričan... OK?!

Verjemi da se dobro spoznam na ekonomijo in to ravno toliko koliko potrebujem za svoj posel ki ga ne vodim slabo... OK?! In prosim ne bodi no pameten ter ne ocenjuje nekoga po enem stavku kaj ve oz kaj ne vem ker s tem samo dokazuješ kako malo veš...

In vedno bom trdil da nisem napisal tako kot ti želiš si pa obrnil besede sebi v prid tako kot počnejo to naši mediji oz da si izpadel pametnjakovič...

Pa sva s tem zaključila ker ne mislim s tabo razpravljati ker se vidi da iščeš prepir.

PS. Moderatorju zaradi mene lahko tudi te poste zbrišete, ker sva zašla s teme kot ponavadi, tipično za Slovence, samo da je prepir v hiši in da se kregamo kdo ima večjega...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #30   Objavljeno 04.03.2012 14:46:02
DzaroG je napisal/a:
In kdo si ti da mi sodiš... Kako lahko ti nekaj veš o meni... ne bodi prepričan... OK?!

Verjemi da se dobro spoznam na ekonomijo in to ravno toliko koliko potrebujem za svoj posel ki ga ne vodim slabo... OK?! In prosim ne bodi no pameten ter ne ocenjuje nekoga po enem stavku kaj ve oz kaj ne vem ker s tem samo dokazuješ kako malo veš...

In vedno bom trdil da nisem napisal tako kot ti želiš si pa obrnil besede sebi v prid tako kot počnejo to naši mediji oz da si izpadel pametnjakovič...

Pa sva s tem zaključila ker ne mislim s tabo razpravljati ker se vidi da iščeš prepir.

PS. Moderatorju zaradi mene lahko tudi te poste zbrišete, ker sva zašla s teme kot ponavadi, tipično za Slovence, samo da je prepir v hiši in da se kregamo kdo ima večjega...

Pametujem zato, ker za razliko od tebe razumem ekonomsko filozofijo (+ da boš težje spal študiram slednjo na podiplomski stopnji). In kot nek poslovnež in poznavalec ekonomskih zakonitosti bi tudi vedel, da če že napišeš, da je nekdo vreden (torej govoriva o vrednosti nekega podjetja) toliko da lahko baje dva konglomerata kupi, govoriva o knjigovodski vrednosti saj le slednja pokaže edino realno in pravo sliko vrednosti nekega podjetja ter koliko finančnih sredstev ima na voljo za morebiten prevzem drugega podjetja.

In ja zlahka sem te ocenil po enem stavku iz katerga vsak poznavalec ekonomske teorije ve, da si napisal totalno bedarijo, oz. zaradi nepoznavanja teme si ustrelil mimo. Da se ne boš cel pojedel, tudi jaz ne vem o marsičem, zato tudi samo komentiram oz. repliciram zadeve na katere se spoznam in imam tudi možnost podajanja dokazov. Tebi ne bi škodil učbenik za 1. Letnik dodiplomca z naslovom uvod v ekonomsko teorijo ter učbenik podjetniške finance.

Ko pa že omenjaš, da bi rad naredil prepir se ponovno motiš, saj sem te v prvi repliki samo opomnil na napako. To te je tako močno kot poslovneža dregnilo, da si seveda po moji krivdi napisal, tisoč in eno stvar, ki se ne tiče zadeve o kateri sva pričela debatirati oz. si se zatekel na druge stvari, kjer me boš skušal prikazat kot preperljivo osebo, zavedajoč se, da mi ne moreš na temo parirati (tudi, če si pomagaš s stricom Googlom).

Lp, Dejan
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 04.03.2012 16:05:55
Sem ti poslal zasebno ker se mi tukaj ne da več pisat in smetiti teme...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani