Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Makro leča za iPhone
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: apple
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 23.01.2012 23:07:49
Re: Makro leča za iPhone
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Vsekakor glejte da je kvaliteten "dizajn", pod tem mislim, da ne kupujte cheap kitajskih shitov, ker potem stalno dol pada iz telefona in vam je kmalu lahko žal. Govorim iz lastnih izkušenj, ker sem že probaval različne leče.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 25.01.2012 22:46:07
Naročil že omenjen komplet treh leč in jih dobil v 12ih dneh (free shipping iz Hong Konga). Cena je bla približno 19€. Kot je razvidno iz spodnjega linka, se precej tanek kovinski obroček "napopa" čez lečo iPhona, in potem se dodatne leče magnetno pritrdijo nanj. Zadeva zelo preprosta, in dokaj priročna, saj so leče majhne in jih imaš brez problema recimo ves čas v žepu, sploh sedaj, ko vsi nosimo bunde, tako da imaš stvar vedno pri roki. Med uporabo teh dodatnih leč, je bliskavica fizično neuporabna, niti ti nič ne pomaga, saj načeloma itak vse slikaš od dokaj daleč, oz. pri makro fotografiji od zelo zelo blizu. Kar iz opisa v linku ni razvidno je to, da poleg navadnih magnetnih obročkov, zraven dobiš še takega, ki ima na eni strani zarezo, ki ne prekrije bliskavice, tako da fotoaparat medtem ko nimaš nameščenih dodatnih leč lahko uporabljaš normalno - Z BLISKAVICO (navaden obroček bliskavico prekrije, tako da postane neuporabna tudi za običajno fotografiranje). Leče imam malo manj kot en teden, ves čas v žepu,... do sedaj uporabil vsak dan večkrat. Se mi zdi da z malo žilice in "vaje" lahko posnameš precej zanimive fotografije. Kljub temu je potrebno vedeti da to ni profesionalna oprema, in da verjetno ne zadosti potrebam tistih, ki se z fotografiranjem ukvarjajo profesionalno oz. vsaj kot nek bolj resen hobi. Je le "Made in China" in se uporablja na mobilnem telefonu. Meni osebno ni žal za nakup in teh nekaj €,... spet drugi presodite sami.

p.s.: Kot je že nekdo omenil, nič ti ne pomaga nekaj tisočakov vredna fotografska oprema, če je ne moreš ves čas nositi s seboj (ponavadi je nimaš ko jo najbolj potrebuješ).

Naročeno:
http://www.ebay.com/itm/180791933152?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649#ht_8864wt_1156

iPhone obroček, priložen:

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 26.01.2012 08:20:25
Zgleda ok zadeva, sam al se sam men dzi da je na tem telefonu vse na glavo obrnjeno Very Happy kamera in tipke so na drugem koncu kot bi mogle bit, pa tud napis je kontra Very Happy?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 26.01.2012 08:31:04
Je zrcalna slika ja, slikano z sprednjo kamero MacBook Pro-ja:)
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 26.01.2012 08:38:03
aja Very Happy se mi je zdel da je bek tazga ja Very Happy sam najprej mi ni blo pa res čist nč jasno Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 26.01.2012 08:44:13
Sedaj ko si omenil,... ubistvu se mi ne zdi logično da so stranske tipke sploh tako postavljene. Sem obrnil iPhone in poizkusil nastaviti glasnost in mute z palcem, sem desničar, in se mi zdi precej precej bolj enostavno kot z kazalcem ali celo sredincem, pri običjani postavitvi. Glede na to da je večina ljudi desničarjev, bi bilo nekako bolj logično imeti tipke na drugi strani. Kaj pa vem, morda obstaja kakšen razlog da je tako, ali pa je bil enostavno Steve levičar Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #27   Objavljeno 26.01.2012 15:03:36
Na Touchu 2g so na desni strani tipke za glasnost, tako da mora biti razlog zakaj so sedaj na novejših zadevah na levi. Very Happy
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 07.02.2012 17:50:12
Dobil danes isti komplet leč iz HK. Prvi vtis? Zadeva je super!

Komplet

Hitro testiranje...

Stevie Jabuk

Kraj: apple
Moški

Prispevek: #29   Objavljeno 07.02.2012 17:53:26
Saj je super problem je montaža, nič ne drži gor to sranje, tisti obroček z lepilnim trakom pa ne mislim gledat na telefonu, pa še tam ko se prah nabere leti dol..
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani