Formatiranje sistema
|
Boljši način nove postavitve sistema je: |
Z lastnim backupom |
|
60% |
[ 14 ] |
S time-machine backupom |
|
39% |
[ 9 ] |
|
Skupaj glasov : 23 |
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 21.06.2011 19:42:12 |
|
darklord je napisal/a: | token je napisal/a: | os x vsekakor potrebuje defrag. sam ga redno defragmentiram na vsake 2 mesca in je izboljsava vsekakor vidna, se najvec na odzivnosti in hitrosti racunalnika.
tko da rajs ne bluzi |
Prvo imej malo več olike, drugič pa če se ti defragmentiral ne pomeni da morejo vsi ostali defragmentirati disk in če bi bil malo poučen v smo delovanje particije na macu in kako deluje verjetno nebi sam delal na 2 meseca defraga |
ce bi ti mel mal vec pojma o defragmentaciji na macih ne bi trosil takih zastarelih nebuloz kot jih. mac defragmentira vse kar je pod 20mb, vse ostalo je pa jebivetric zanj in mora user sam poskrbet za defrag. rajsi se sam prepricaj v nekaj kot da prodajas lajdrice.
Do Mac Users Need To Defrag Disk Drives?Nazadnje urejal/a token Tor 21. Jun 2011 19:47; skupaj popravljeno 1 krat
_________________ "Good artist copy great artist steal" - Steve Jobs
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 21.06.2011 19:44:07 |
|
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 21.06.2011 19:52:33 |
|
neooo je napisal/a: | s katerim program ga defagmentiraš  |
iDefrag, Disktools Pro, Drive Genius
iDefrag je nekako se najbolj popoln za defragmentacijo
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 21.06.2011 19:53:24 |
|
token je napisal/a: | darklord je napisal/a: | token je napisal/a: | os x vsekakor potrebuje defrag. sam ga redno defragmentiram na vsake 2 mesca in je izboljsava vsekakor vidna, se najvec na odzivnosti in hitrosti racunalnika.
tko da rajs ne bluzi |
Prvo imej malo več olike, drugič pa če se ti defragmentiral ne pomeni da morejo vsi ostali defragmentirati disk in če bi bil malo poučen v smo delovanje particije na macu in kako deluje verjetno nebi sam delal na 2 meseca defraga |
ce bi ti mel mal vec pojma o defragmentaciji na macih ne bi trosil takih zastarelih nebuloz kot jih. mac defragmentira vse kar je pod 20mb, vse ostalo je pa jebivetric zanj in mora user sam poskrbet za defrag. rajsi se sam prepricaj v nekaj kot da prodajas lajdrice.
Do Mac Users Need To Defrag Disk Drives? |
vidim da ti je kultura španska vas, zato ne mislim več na tvoje poste odgovarjat, če ti misliš da je tako prav pol se lepo drži svojega dvo mesečnega defragmentiranja in če bi mogoče še kakšen članek prebral nebi bilo slabo oz. o datotečnem sistemu mac os extended journaled in še dobro da sta je tako veliko "programov" za defragmentacijo na voljo ane? Skor toliko kot na windows platformah, človek pa ne ve za katera se odločit.
Kakorkoli važno je da vam mašince delajo kot se spodobi z ali brez defragmentacije 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 21.06.2011 19:58:34 |
|
neves in si nepoucen na tem podrocju tako da save your breath za nekoga ki mu lahko take maline prodajas kot jih poskusas na tem forumu.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 21.06.2011 20:02:16 |
|
token je napisal/a: | neves in si nepoucen na tem podrocju tako da save your breath za nekoga ki mu lahko take maline prodajas kot jih poskusas na tem forumu. |
 še dobro da se lahko ti s svojim znanjem predstaviš in pišeš svoje izkušnje, ki si jih na hitro preletel čez google in si tip, ki je postavil toliko sistemov da iz izkušenj ter znanj govori ane  ???
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 21.06.2011 20:07:24 |
|
hoces povedat da si postavil nevemkoliko sistemov in se zmeraj neves da je treba mac os x defragmentirat ?
v tvojo nevednost, oseba, ki je napisala clanek
Citiram: | Jeffrey Mincey | I'm a Mac, Windows, and Linux system administrator for the Georgia state government in Atlanta, Georgia. I've been a Mac user for more than 20 years. Most of it slaving on a hot keyboard way too late at night. |
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 21.06.2011 20:16:11 |
|
token je napisal/a: | hoces povedat da si postavil nevemkoliko sistemov in se zmeraj neves da je treba mac os x defragmentirat ?
v tvojo nevednost, oseba, ki je napisala clanek
Citiram: | Jeffrey Mincey | I'm a Mac, Windows, and Linux system administrator for the Georgia state government in Atlanta, Georgia. I've been a Mac user for more than 20 years. Most of it slaving on a hot keyboard way too late at night. |
|
token mislim da vem kdo in kaj si  in se ne mislim s tabo ubadat, vem samo da na dva meseca defenitivno ni potrebna defragmentacija kot tudi ne na windows ter linux okolju. Če defragmentiraš na dva meseca je to tvojo zadeva, ki pa ni nikjer z nobenim člankom napisana da je potrebno defragmentirati. izvajati defrag, saj ga sam os nima integriranega oz. nima svojega irodja za defragmentacijo, kot pa ima nasprotni tabor. In da postavil sem dosti sistemov in do sedaj še vsi delajo, pa tudi če se ne defragmentirajo 
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 21.06.2011 20:59:26 |
|
Tudi jaz sem prebral da defregmentira samo datoteke do 20MB...
No pa saj jaz ga še nisem ampak tako.. Ni potrebno zaenkrat  Dela bp 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 21.06.2011 21:00:42 |
|
@dl
1. noben ni rekel da je potrebno def. na vsaka 2m.
2. def. ni treba, lahko pa pomaga takrat ko so datoteke na disku fragmentirane...na Win, Lin. in Unix sistemih, brez izjeme (SSD exluded) pa se lahko postavis na trepalnice, medtem ko zagovarjas da OS x ni treba def.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 21.06.2011 21:14:07 |
|
token je napisal/a: | @dl
1. noben ni rekel da je potrebno def. na vsaka 2m.
2. def. ni treba, lahko pa pomaga takrat ko so datoteke na disku fragmentirane...na Win, Lin. in Unix sistemih, brez izjeme (SSD exluded) pa se lahko postavis na trepalnice, medtem ko zagovarjas da OS x ni treba def. |
os x vsekakor potrebuje defrag. sam ga redno defragmentiram na vsake 2 mesca in je izboljsava vsekakor vidna, se najvec na odzivnosti in hitrosti racunalnika.
vsekakor potrebuje defrag zdaj pa pišeš da noben ni rekel da je potrebno def na def, in že gpc17 je napisal defraga še ni nikoli ni pognal in zakaj apple ni vgradil defrag orodje v svoj os?? Zakaj bi plačeval za aplikacijo ki izvaja defrag, če ga pa ne potrebujem, saj je pri branju iz diska vedno problem male datoteke, ki jih glava lovi po plati diska 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 21.06.2011 21:26:06 |
|
jaz sem rekel da JAZ defragmentiram na vsake 2mes. ker pretocim maso podatkov plus veliko snemam v logicu. niti nisem rekel da se MORA defrag delat. je opcijsko. tudi ti si ne rabis riti obrisat vsakic ko gres na tuto, pa bos vseeno lahko funkcioniral skozi dan.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 21.06.2011 21:30:53 |
|
token je napisal/a: | jaz sem rekel da JAZ defragmentiram na vsake 2mes. ker pretocim maso podatkov plus veliko snemam v logicu. niti nisem rekel da se MORA defrag delat. je opcijsko. tudi ti si ne rabis riti obrisat vsakic ko gres na tuto, pa bos vseeno lahko funkcioniral skozi dan. |
torej prišli smo do zaključka da ni potrebno kar že jaz ves čas trobim 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 21.06.2011 21:36:13 |
|
Jaz sem absolutno proti defragmentiranju diska na Macu. To sem na tem forumu že večkrat napisal in bil zaradi tega deležen par sočnih komentarjev.
Proti sem pa zato, ker sem že večkrat uspel z defragmentacijo sesut disk (z Nortonom ki ne vem če sploh še obstaja). Tega ne privoščim nikomur, zato to vedno povem, ko nanese debata na defragmentacijo.
Vi se pa sami odločte.
---
Če je res kriza, poinštaliram sistem iz nule in je defragmentiran in opucan šare.
Odkar uporabljam OSX (od 10.1 naprej), mi tega ni bilo treba narest. Pred tem (sitem 9 in manj) pa vsaj enkrat letno. Z Windowsi nimam izkušenj.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 21.06.2011 21:38:51 |
|
@dl
ni potrebno lahko pa se ga naredi, ker mac os x ni imun na fragmentacijo. ti si trdil da ga sploh ni treba delati ker:
- naj bi to mac os x pocel po defaultu
- da za to ne obstajajo programi (ceprav obstajajo)
tako da se zmeraj nimas pojma, trosis nebuloze v tej temi, zavajas druge uporabnike.
Ker v koncni fazi tudi na Win masinah ni potrebno delat defrag, lahko se ga pa naredi.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 21.06.2011 21:40:35 |
|
macata je napisal/a: | Jaz sem absolutno proti defragmentiranju diska na Macu. To sem na tem forumu že večkrat napisal in bil zaradi tega deležen par sočnih komentarjev.
Proti sem pa zato, ker sem že večkrat uspel z defragmentacijo sesut disk (z Nortonom ki ne vem če sploh še obstaja). Tega ne privoščim nikomur, zato to vedno povem, ko nanese debata na defragmentacijo.
Vi se pa sami odločte.
---
Če je res kriza, poinštaliram sistem iz nule in je defragmentiran in opucan šare.
Odkar uporabljam OSX (od 10.1 naprej), mi tega ni bilo treba narest. Pred tem (sitem 9 in manj) pa vsaj enkrat letno. Z Windowsi nimam izkušenj. |
no le eden, ki ve kaj naredijo defrag programi in bog ne daj da vmes štroma zmanjka med postopkom in če ni comp na upsju (notesniki izvzeti ).....
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 21.06.2011 21:45:37 |
|
token je napisal/a: | @dl
ni potrebno lahko pa se ga naredi, ker mac os x ni imun na fragmentacijo. ti si trdil da ga sploh ni treba delati ker:
- naj bi to mac os x pocel po defaultu
- da za to ne obstajajo programi (ceprav obstajajo)
tako da se zmeraj nimas pojma, trosis nebuloze v tej temi, zavajas druge uporabnike.
Ker v koncni fazi tudi na Win masinah ni potrebno delat defrag, lahko se ga pa naredi. |
- saj počne za malimi datotekami
- obstajajo in so plačljivi integriranega pa ni nobenega kot na win mašinah
glede pojma pa se umiri in v zavajanju, saj si edini ki se spotika ti in sam zavajaš sebe s svojimi odgovori tako da....
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 21.06.2011 21:45:54 |
|
Neskončna tema  ...
Sepravi dejstva :
Mac os x extended (journaled) in mac os x kot OS v ozadju defragmantirata datoteke do 20MB, tako da se povprečnemu uporabniku ni potrebno ukvarjati s tem razen če so datoteke velike in če je disk več kot 90% poln. Za razliko od win, katerega je priporočeno formatirati. Čeprav se mi zdi da win7 tudi kaj izvaja v ozadju, oz. vsaj tako izgleda.. Dosti bolje kot xp.

|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 21.06.2011 21:49:22 |
|
gpc17 je napisal/a: | Neskončna tema ...
Sepravi dejstva :
Mac os x extended (journaled) in mac os x kot OS v ozadju defragmantirata datoteke do 20MB, tako da se povprečnemu uporabniku ni potrebno ukvarjati s tem razen če so datoteke velike in če je disk več kot 90% poln. Za razliko od win, katerega je priporočeno formatirati. Čeprav se mi zdi da win7 tudi kaj izvaja v ozadju, oz. vsaj tako izgleda.. Dosti bolje kot xp.
 |
win7 izvaja indexacijo kot osx, defrag opcijo pa še vedno integrirano v samem osju
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 21.06.2011 21:49:31 |
|
Je pa res, da poznam par ljudi, ki delajo z glasbo, si ne predstavljajo dela brez degragmentacije. Imajo pa dokumente na posebni particiji/disku, ki ga defragmentirajo, sistema pa ne.
Po mojem mnenju je ravno sistem najbolj občutljiv na defragmentacijo.
|
 |