iPhone 4 v DFU loop
|
Jabuček
Kraj: Ljubljana-Bezigrad |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 08.05.2011 16:02:07 |
|
ciao.mafia je napisal/a: | DeJc0 je napisal/a: | Če ni skrivnost koliko si dal za njega pa mal sm jezn na tipa čist tko k je vedu kva je pa je šu naprej nategnt WTF!!! to se ne dela!!!!!! Jz sm mu hotu dat 150-200€ maksimalno pa še to sm reku reskiram pa kar bo bo dobr da nism jaooo:( |
Po pravici bi najraje obdrzal zase... ce di se dalo bi se udrl v zemljo od sramu... dal sem mu 290eu...
DeJc0, mogoce ves kako preveriti serijsko drugace kot na racunu/sim trayu/skatli... iTunes pac odpade ker je v DFUju? |
Aja, pa od kje ti info da je telefon ameriski? Ker v kolikor je, mi dejansko ni pomoci in garancija odpade... sicer pa bi garancija mogla "it skoz".. i assume.. 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 08.05.2011 16:06:56 |
|
Če si ga že odpiral potem lahko probaš tako, da odlotaš baterijo stran in ga pustiš kakih 15min da se vse lepo izprazni in jo potem nazaj prilotaš to pomeni da bi se sistem moral pobrati z NULE. Če še to ne deluje potem pa kak servis, so verjetno metode da mu nekako direkt s kakšnim programom naložiš firmware gor?? kot na drugih telefonih (Nokia itd) (moraš malo znat lotat drugače se ne loti tega)
LP
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 08.05.2011 16:11:19 |
|
NajmoD, hvala za namig.. bom poizkusil.. k sreci imam neka predznanja iz spajkanjem poleg tega pa ima iPhone 4 samo konektor, ni treba lotat...
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 08.05.2011 17:27:53 |
|
najmoD je napisal/a: | Če si ga že odpiral potem lahko probaš tako, da odlotaš baterijo stran in ga pustiš kakih 15min da se vse lepo izprazni in jo potem nazaj prilotaš to pomeni da bi se sistem moral pobrati z NULE. Če še to ne deluje potem pa kak servis, so verjetno metode da mu nekako direkt s kakšnim programom naložiš firmware gor?? kot na drugih telefonih (Nokia itd) (moraš malo znat lotat drugače se ne loti tega)
LP |
No go.... pustil sem ga pol ure.. ko sem ga restoral z iTunes mi je sicer ponovno vrgel ven tist licence agreement al neki, tako kot prvic ko vleces official fw prek itunesov, ko se moras strinjat s njihovimi pogoji.. ceprav sem ga ze potegnil dol... kar prica da je bilo vezje popolnoma izpraznjeno... vendar ponovno 1601 error...
zgleda res motherboard ni vec funkcionalen...
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 08.05.2011 18:24:52 |
|
Še nekaj probaj.
Completely remove iTunes and Apple Mobile Device support and then reinstall iTunes 7.5 or later. Click the appropriate link below for instructions on how to accomplish this for your operating system.
Disconnect your iPhone, iPad, or iPod from the Mac.
In the Finder, locate iTunes in the Applications folder and drag it to the Trash.
Move the iTunes icon to the Trash.
Choose Go > Go to Folder.
Enter /System/Library/Extensions and click Go.
Locate the file AppleMobileDevice.kext and drag it to the Trash.
Choose Go > Go to Folder.
Enter /Library/Receipts/ and click Go.
Locate the file AppleMobileDeviceSupport.pkg and drag it to the Trash. If prompted, authenticate with the administrator password.
Note: This file may not be present in Mac OS X v10.6 and later; skip to the next step if this is the case.
Restart the computer.
Choose Finder > Empty Trash and restart the computer.
Download and install the current version of iTunes.
Connect your device to the Mac again and open iTunes
http://support.apple.com/kb/TA38633?viewlocale=en_US
http://www.prlog.org/11172503-fix-iphone-43g3gs-error-16011602-when-restore.html
Naredi tako pa porpčaj.
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 08.05.2011 19:28:06 |
|
temu dost podobno sem naredill... uzel sem mamin racunalnik in nalozil iTunes gor.. (prej ga ni bilo gor se nikoli), pa mi je prav tako javil error 1601...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: ThePirateBay.... |
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 08.05.2011 20:06:21 |
|
Ej sej ti pravm da je zjeban ta iPhon ne vem zakaj se tok matraš če ne ga daj temu serviserju k je kle gor naj še on pogleda pa da se prepričate 100% da je zanič 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 08.05.2011 20:40:55 |
|
A si probal tudi z iREB-r4, ker bi skoraj moralo delat, če je res vse na pravem mestu in je HW ok.
LP
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 08.05.2011 22:48:02 |
|
ciao.mafia je napisal/a: | DeJc0 je napisal/a: | Če ni skrivnost koliko si dal za njega pa mal sm jezn na tipa čist tko k je vedu kva je pa je šu naprej nategnt WTF!!! to se ne dela!!!!!! Jz sm mu hotu dat 150-200€ maksimalno pa še to sm reku reskiram pa kar bo bo dobr da nism jaooo:( |
Po pravici bi najraje obdrzal zase... ce di se dalo bi se udrl v zemljo od sramu... dal sem mu 290eu...
DeJc0, mogoce ves kako preveriti serijsko drugace kot na racunu/sim trayu/skatli... iTunes pac odpade ker je v DFUju? |
Njega so baje nategnili za 300€ , vsaj tako je meni razlagal. Je pa to ta telefon ki ima na enem robu zgoraj poškodbo, baje od padca na travo 
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Logatec |
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 08.05.2011 22:53:10 |
|
lost1 je napisal/a: | ciao.mafia je napisal/a: | DeJc0 je napisal/a: | Če ni skrivnost koliko si dal za njega pa mal sm jezn na tipa čist tko k je vedu kva je pa je šu naprej nategnt WTF!!! to se ne dela!!!!!! Jz sm mu hotu dat 150-200€ maksimalno pa še to sm reku reskiram pa kar bo bo dobr da nism jaooo:( |
Njega so baje nategnili za 300€ , vsaj tako je meni razlagal. Je pa to ta telefon ki ima na enem robu zgoraj poškodbo, baje od padca na travo  |
na travo...??  zanimivo
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 09.05.2011 09:07:25 |
|
V vsakem primeru upam da novemu lastniku uspe zbuditi telefon,čeprov se mi zdi da bo težka tudi z garancijo,namreč telefon ima mehansko poškodbo zunaj,tako da če je notri karkoli počeno/polomljeno... , bo servis za to verjetno krivil udarec.
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 09.05.2011 11:13:20 |
|
lost1 je napisal/a: | V vsakem primeru upam da novemu lastniku uspe zbuditi telefon,čeprov se mi zdi da bo težka tudi z garancijo,namreč telefon ima mehansko poškodbo zunaj,tako da če je notri karkoli počeno/polomljeno... , bo servis za to verjetno krivil udarec. |
Haha, hvala za dobre želje  telefona brez menjave logic boarda ne bom prebudil... telefon bom nesel na servis, pa bodo povedali svoje... sicer pa je motherboard pregret, kar pa je bila serijska napaka, je bilo kar nekaj razočaranih uporabnikov...
Od udarca pa ni nekih hudih mehanskih poškodb.... plastična obroba steklenega pokrova je odrgnjena na cca 3mm roba... alu okvir je intakten...tudi stekli sta brez praske...
Wish me luck 
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 14.05.2011 18:28:19 |
|
OK, tezava odpravljena... Telefon sem nesel na povblasceni servis, v treh dneh so mi ga zamenjali za novega (refurbished verjetno.. nima pojma)...
Napaka je bil pregret motherboard...
Nevem zakaj ga prejsnji lastnik ni nesel... kakorkoli, sedaj se lahko samo "zre", jaz pa imam nov iPhone 4, odklenjen za 290 EUR...
Not bad huh?  
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 14.05.2011 18:33:33 |
|
U win some, u lose some....
Kakorkoli obrnes je bil risk factor huge pri tej zadevi. Kul, da si lahko zrihtal, vendar bi komot ostal brez 300€ 
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 14.05.2011 20:08:44 |
|
kot pravi lakai, enkrat imaš srečo, drugič je nimaš.
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 14.05.2011 20:32:02 |
|
No... usodo si sami krojimo, mar ne? (haha, s kakimi globokimi se zdaj obmetavamo)....
Dejansko sem imel sreco, da mi niso telefona zavrnili... Ceprav "v grobem" je bil telefon popolnoma izpraven: imel je oba indikatorja vlage, ki nista bila zreagirana (pordecela), na zunaj ni bil obtolcen (le majna praska na robu), serijske stevilke so se ujemale z racunom/skatlo... Tako da po tej logiki nevem zakaj ga nebi sprejeli...
Po drugi strani pa je v tej temi na dan pricurljalo kar nekaj neprijetnih resnic o tem konkretnem telefonu, ki bi garancijo krsile... Vendar karkoli je bilo napisano tukaj (udarci/padci/"poglodan" sim tray/ stopljeni deli) je bilo precej pretirano...
Na sim trayu (ne snemljivi del temvec tisti ki drzi smenmljivega bo motherboard) sem sicer kasneje nasel neke "znake nasilja" vendar minimane... tisto kar naj bi bila "pasta za lotanje" je po mojem mnenju ze pri novem tako zalito... skratka v primerjavi z stevilnimi iPhoni ki sem jih odprl je bil ta precej zadovoljiv, napaka je bila pomoje serijska... iPhone 4, sploh prvi, tako kot je bil ta, moj, so se radi pregrevali.. tudi do 80-90 stopinj, braz posebnega razloga.. zgleda je bil ta pac eden od teh nesrecnih pionirjev, JBG... res pa ne zastopim zakaj se tisti, ki se mu je pregrel, ni takoj odpravil na E.P.L/ Pro Servis in uredil zadeve... no ja, pritozeval se ne bom, sem to pac naredil jaz in dobil telefon za pol cene.. lucky me!
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 15.05.2011 12:21:32 |
|
Super da si rešil, zakaj pa prodajalec ni nesel na servis ( pa sem mu tudi jaz svetoval naj gre tja) , pa verjetno ne bomo vedeli. Mogoče si je le želel dobiti "svoj" denar ki ga je dal za nakup tega telefona, samo dobiti nazaj v denarnico 
|
 |