Pomoč! Windows - neznanje | |||||
Vzpostavitev povezave: (Izvejaš v konzoli CMD prompt-u) net use [črka pogona]: \\192.168.1.1\Docs /USER:imeuporabnika net use [črka pogona]: \\192.168.1.1\Docs /USER:imeračunalnika\imeuporabnika Primer: net use z: \\192.168.1.1\Docs /User:Janez Primer: net use z: \\192.168.1.1\Docs /User:Server01\Janez Prekinitev povezave: (izvejaš v konzoli CMD prompt-u) net use [črka pogona]: /d Primer: net use z: /d lp Aleš _________________ lp Aleš |
|||||
![]() |
|||||
Sem že dojel. |
|||||
![]() |
|||||
Tukaj ste me naučili mapirat disk. Dosedaj sem v explorerju odtipkal: \\192.168.0.xxx in vpisal U/P V čem je razlika. |
|||||
![]() |
|||||
Praktično je ni. Verjetno je mapiranje s črkami stari način, ki ga v določenih situacijah razumejo starejše aplikacije, sistemi, okolja. Kar se tiče tvojega pristopa, je verjetno vseeno kaj uporabljaš. Jaz osebno sem bolj navajen mapiranja s črko pogona (matr sm že str ![]() _________________ lp Aleš |
|||||
![]() |
|||||
v bistvu cist logicno, ko enkrat ves. |
|||||
![]() |
|||||
Zaradi strahu pred virusi, sem naredil en dodaten account (ki ni Admin). Za glavni account pa sem vklopil geslo. In zgleda, da sem 2x zatipkal geslo. V glavnem, zdaj ne morem v Admin account. 1. Verjetno je podret to geslo precej zapleteno, 2. Imam en star backup od cele mašine, kjer še ni gesla za Admina. Je možno povrnit na stanje tega backupa. 3. Če nič od tega ne gre, kako ponovno inštaliram vinse, ki so na eni skriti particiji na disku? Hčera me bo fentala! ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
_________________ MacBook Pro (Late 2016) 2.7 GHz, 16 GB, SSD 512 GB, Radeon 455 2 GB |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Obstaja nek program, ki izbriše to geslo. Bom poiskal in prilepil LINK. |
|||||
![]() |
|||||
http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/
Našel: Tale program zapeci kot bootable CD in zaženi računalnik iz tega CDja. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Bom vse prebral in sprobal, pa sporočim bolj na večer, kaj sem ugotovil. Drugače pa hčerin netbook nima optične enote. Imam pa nek star zunanji pekač, ki ima tudi usb. Bom probal, če bo še delal po tolko letih. Hvala vsem, se javim. |
|||||
![]() |
|||||
Za trinity rescue kit imajo tole na spletni strani http://trinityhome.org/Home/index.php?content=5._UPGRADE_UPDATE_AND_CHANGE_OF_BOOTMEDIA_PROCEDUR&front_id=12&lang=en&locale=en http://trinityhome.org/Home/index.php?wpid=76&front_id=12 _________________ MacBook Pro (Late 2016) 2.7 GHz, 16 GB, SSD 512 GB, Radeon 455 2 GB |
|||||
![]() |
|||||
Kon Boot sem dal na CD. Mal sem se lovil, da sem v biosu vklopil boot iz cdja na USBju. Mašina se štarta, izbereš si katerikoli account in pritisneš puščico naprej in si v accountu. Pač odklopi geslo. Tko sem prišel v Admin account, samo gesla mi ni pustilo spremenit. Zato sem naredil nov Admin account, bootal mašino iz diska in šel v ta nov account. Z njim sem lahko spremenil geslo v starem accountu in problem rešen. Še enkrat hvala vsem za pomoč. Jabuk.si RULES! ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Rad bi zamenjal/dodal RAM. Tole je zdaj noter. A gre na tej sliki za 800mhz RAM ![]() Ugotovil sem, da mora biti 1,8V SODIMM DDR-2 Prostora je še za en modul, samo pravijo, da mora bit enak. Zdaj pa ne vem, kakšno oznako naj iščem. A je tole OK? Al bi blo bolje dobit dva enaka nova/rabljena modula? S tem dabi dal potem 2 x 2 GB. Pa spet ne vem, kaj naj iščem. Z oznako mislim Model; pomoje PC2-6400. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
![]() Ko hočeš kliknik na gumb za ugasnit, se prikaže balonček "Možnosti zaustavitve trenutno niso na voljo". Je pa laptop 14 dni star in vse kar je nameščeno je Office 365 Home, ki je uradno kupljen. (ena od petih licenc iz paketa) Sem mislil da gre za kak updejt, al pa da dela kak backup na OneDrive, samo na routerju ne vidim nobenega prometa iz te mašine. ---- Sorry ker tukaj sprašujem, sam to mi je Jabuk edini forum, na katerem sem včlanjen. O PCjih pa nimam pojma. Je pa kar precej članov, ki obvladajo winse. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Sem našel gumb za ugasnit winse sam med ploščicami. In ta gumb ni hotel delat. Zdaj sem pa mal tapkal po zgornjih navodilih in dojel, da je pravi gumb za ugasnit v meniju, ko stisneš Win-I. Ampak pri tem power gumbu piše Napajanje. In tudi ne dela. Izpisuje isti balonček. Med tem mi je tudi zginil oni drugi Power gumb iz ploščic, ki ni delal. Potem sem pa nastavil, da se winsi lahko ugasnejo tudi s hardwerskim Power gumbom. Ne vem, če je to najbolj pametno, ampak sem vseeno vklopil. Se pa winsi ugasnejo. Upam da normalno, in ne kot kak force quit. Hvala za pomoč. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
shutdown -s -t 0 Ali shutdown -r -t 0 Zgornja komanda je shutdown, druga pa je restart mašine. |
|||||
![]() |
|||||
Bom pustil, da naredi do konca. Zgleda ma že vso robo na disku in zato ne vleče nič iz neta. Zanimiv tale Windows, še posebej če to ni moja mašina in na njej ni nič uporabnega za zgubit. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Programska oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |