Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 14.12.2010 23:04:54 |
|
Air je dober predvsem za kake prezentacije v keynote predvajat. Drugace pa je MBP pametnejsa izbira. To, da opticne enote ne potrebujes nima veze, ker nikoli ni odvec. Vedno je boljse kaka funkionalnost vec kot pa kaka manj. Ce se ze gre za SSD potem pac vgradis v MBP SSD od intela (tisti prek apple stari se ne splaca ker je predragi  Trenutno imam na izposoji MBP 13" (mid-2010) pa je super prenosnik (ce ga primerjam z mojim 15" (early-2008).
Pa tale 13" mbp je idealen za prenasati. Air je ze pretanek. Se hitrospozabis, da imas v roki air namesto zvezka 
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 15.12.2010 08:45:24 |
|
Pomoje je tlo zlo odvisno od tega, kaj rabiš.
Men je prodajalec v Istylu v Lj rekel, da sta si po uporabniški izkušnji MBP 13' in MBA 13' povsem enakovredna, pri čemer daje prednost MBA, saj je veliko bolj odziven zaradi SSD diska, ki je glavni zaviralec odzivnosti sistema. Primer: MBA se iz spanja zbudi v manj kot eni sekundi, MBP potrebuje okoli 3 sekunde.
Če pa seveda imaš namen urejat HD filme in podobno, pa seveda ne en ne drug nista najbolj primerna.
Jaz uporabljam MBA kot drugi računalnik (za zahtevnejša opravila imam računalnik z i7 procesrojem), ampak če je tvoj glavni namen brskanje po netu, pisanje v Wordu, chekiranje mejlov, .... je MBA gotovoo bolj uporaben, saj je približno dvakrat lažji od MBP, kar je gotovo prednost.
Jaz imam osnovno verzijo 13', torej 2gb rama z 1,86 procesorjem, pa sem imel istočasno vklopljeno že sledeče: FIrefox, Word, Excel, Outlook, Pages, Itunes in Messenger, pa ni niti malo lagal.
Je pa najbolje iti v trgovino, kjer imajo razstavljena oba modela, in primerjaš odzivnost, design, itd.
|