Stanje komunikacije na Jabuk.si
|
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 15.11.2010 15:10:14 |
|
hitcher je napisal/a: | Pač to je posledica, da je očitno ta strojna oprema postala bolj na voljo
množicam.
Vedno je tako, da so na začetku na takih formunih strokovnjaki, pa še ti se po večini poznajo osebno, potem pa pride ali do upada cen,
ali česar koli drugega in oprema postane bolj dosegljiva širšim množicam
tehnološko neukih ljudi, ter posledično seveda tudi tistim, kateri sicer
ne vedo za kaj imajo tehnologijo, ampak jo pač morajo imeti - pa pustimo
sedaj kaj in kako znajo te stvari izkoriščati (v tehničnem smislu).
Posledica je, da pač na googlu odtipkajo neko ime v povezavi z igračkami,
ker jim je tuji jezik tuj (ang., nem...), slovenščina pa vsaj malce domača (včasih tudi delno tuja) - posledično se pa pač na forumih to odraža
v kakovosti postov.
Seveda ta stari uporabniki forumov p***akajo, neuki so pa toliko neuki,
da se jim ne ljubi, ali pa niti ne znajo v iskalnik napisati, če pa že znajo
pa ne vedo kaj naj počnejo z množico odgovorov (beri so leni).
Na koncu pa tako kot vedno vse skupaj ostane na plečih moderatorjev,
kako - oz. ali sploh naj ukrepajo.
Seveda je pa tudi odvisno kakšni so ti moderatorji:
- mladi in prepotentni - v stilu ne boš ti mene
- ali stari in potrpežljivi - v stilu - izvoli ročico
j***eba je biti pameten
lp |
Se pravi po tvoje, morajo Mace kupovati samo ljudje, ki ga res rabijo in so profesionalci iz stališča programiranja in digitalnega ustvarjanja. Ostale pa si vrgel v drugi koš neukih ljudi.
Ker si me vrgel v ta drugi koš, se mi je to malo zamerilo. Jaz ne snam programirat ama ništa in verjetno še lep čas ne bom znal. Ampak sem si kupil maca, ker se mi zdi sila preprost. Pa če sem ga kupil bolj iz fore, še ne pomeni, da sem nek bumbar, ki bo po forumu smetil na veliko. Probam biti tu gori precej kulturen in sem vešč večino manir, ki so me jih naučili starši.
Tako da bi te prosil, če si v glavi omisliš še en koš v katere boš metal ljudi kot sem jaz. Mlad študent, ki ima rad računalnike, brez virusov in ki za spremembo celo delajo.
LP
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 15.11.2010 16:04:05 |
|
Ko je ravno taka tema za teoretiziranje.
Kaj za vas pomeni FORUM.
Zame je to mesto, na katerem lahko vsak pove, kaj misli. V bistvu osnova demokracije.
Zato je v drugem planu baza znanja, ki je namenjena učinkovitemu iskanju koristnih informacij. Forum je lahko tudi to, zagotovo pa ni peskovnik za admine z SS manerami, ki terorizirajo uporabnike, ki se ne znajdejo najbolje (večinoma novince).
I jabuk.si je po mojem okusu. Dokaj visok nivo tolerance, strpni admini, poleg tega pa še razmeroma veliko uporabnikov, ki poznajo prave odgovore na večino vprašanj.
Kaj pa ostali mislite?
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Granger |
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 15.11.2010 16:06:21 |
|
Saj ni striktno sortiral, je pa res da je veliko takih iz druge kategorije predvsem kupcev iPhona.
MAC je po drugi strani za njih še neoosvojena trdnjava in upam da bo tako ostalo.
pa tudi nisem strokovnjak, ampak pač, za svojo rabo zadevo obvladam in malokdaj rabim pomoč.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ravne na Koroškem |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 15.11.2010 19:02:11 |
|
macata je napisal/a: | Zato je v drugem planu baza znanja, ki je namenjena učinkovitemu iskanju koristnih informacij. |
Torej je zate FB, ne pa forum.
macata je napisal/a: | Forum je lahko tudi to, zagotovo pa ni peskovnik za admine z SS manerami, ki terorizirajo uporabnike, ki se ne znajdejo najbolje (večinoma novince). |
Torej so admini, ki dopuščajo da vsak mozoljast adolescent vsakemu jebe mater kul? Tudi ko bo nekdo tebi tvojo?
macata je napisal/a: | I jabuk.si je po mojem okusu. Dokaj visok nivo tolerance, strpni admini, poleg tega pa še razmeroma veliko uporabnikov, ki poznajo prave odgovore na večino vprašanj. |
Kaj je zate dokaj visok nivo komunikacije? To, da eden reče nekomu, da je debil? Kaj boš rekel ko bo to letelo nate? Dokaj visok nivo tolerance je dopuščanje avatarja z napisom "suck cock for $5"? Kaj boš rekel ko bo to napisano na tvojo sliko?
MacRumors, WorldOfApple, MacBB. Forumi z miljoni in miljoni postov. Zastonj forumi. Nobenega žaljenja, nobenih glupih avatarjev glupih ljudi. V vseh letih nisem našel niti enega odgovora "moron" pa je bilo vprašanje tako, da se zjokaš. Saj verjetno je kdo napisal kaj podobnega v preteklosti, pa je bil verjetno post odstranjen.
Pri nas pa je očitno folklora da drug drugemu jebemo mater pa 3/4 druge familije pa nikomur nič. Sicer vsak kaže svoj obraz s takšnimi posti ampak vseeno, nek nivo bi moral nekdo zagotavljat.
LP
P.S.
Vse kletvice so bile napisane namerno in se odlično vklapljajo v splošen besedni zaklad na tem forumu.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 15.11.2010 19:08:09 |
|
toleranca ≠ komunikacija, tko da gladko lahko edit, stineš pa mal popraviš zadnjih par stavkov 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Drevo na vzhodu |
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 15.11.2010 19:09:05 |
|
Jaz se popolnoma strinjam z vami, vendar morate vedeti, da nekaterih starih uporabnikov (npr. macuser) več ni oz. niso aktivni na forumu (respect jestu in drugim adminom, ki še so).
Zaradi tega je bolj težko odgovarjati na nekatera vprašanja, saj ni dosti članov foruma, ki imajo ves MacOS X v malem prstu oz. uporabljajo Applove izdelke že več kot 10 let.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 15.11.2010 19:11:46 |
|
wildapple je napisal/a: |
Zaradi tega je bolj težko odgovarjati na nekatera vprašanja, saj ni dosti članov foruma, ki imajo ves MacOS X v malem prstu oz. uporabljajo Applove izdelke že več kot 10 let. |
sej ne rabiš vse vedit o osx-u, če vsak ve neki, je dovolj.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 15.11.2010 19:22:06 |
|
@nayreth: joza ne se prevec sekirat in napenjat, ce ne ti bo krtina pokukala na zadnjico 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Črnomelj |
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 15.11.2010 19:24:57 |
|
Meni se pa dopade kaksen smesen komentar ala token...
Rad pa vidim, tudi kaksnega najstnika... Ka koga na en dva tri poslje v p.m....  Nekak me nasmeje,... 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ravne na Koroškem |
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 15.11.2010 19:25:20 |
|
token je napisal/a: | @nayreth: joza ne se prevec sekirat in napenjat, ce ne ti bo krtina pokukala na zadnjico  |
Sama sreča, da ko rabiš primerek idiota se iz zasede pojavi Token
Kam je pa avatar zginu, a?
LP
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 15.11.2010 19:26:49 |
|
pitaj admina. in napise se token, ne Token...SLEPEC
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Črnomelj |
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 15.11.2010 19:29:06 |
|
token je napisal/a: | pitaj admina. in napise se token, ne Token...SLEPEC |
Se zgodi,.. :-\ Sem v letih, in ne vidim dobro ! Zvau nevzgojena !
Aja..  Sej sploh ni letelo name !  Pa vseeno ! 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 15.11.2010 19:30:46 |
|
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 15.11.2010 20:12:10 |
|
token, please, daj še unmu ku..cu od nayreth-a odgovori v mojem imenu ... men se itak ne da z njim ... idotom debilnim...
----
Nism glih trofu sleng. Se vid da sem že mal prestar. 
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 15.11.2010 20:18:07 |
|
hhsk je napisal/a: | toleranca ≠ komunikacija, tko da gladko lahko edit, stineš pa mal popraviš zadnjih par stavkov  |
Predvsem sem imel v mislih toleranco adminov.
Ja pa to mi je tudi všeč, da lahko po mili volji edit delem, ker sem po defaultu strašno površen. Zato včasih tudi za sabo preberem, kaj sem napisal in zelo prav pride, če lahko popravim svoj "umotvor". (spet hvalim admine, ker to dovolijo)
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 15.11.2010 20:34:30 |
|
Adminov že lep čas ni, če sem prav seznanjen tile zdašnji moderatorji nimajo sploh pravega dostopa... sej pa ja niti boldanje ne dela zaboga oz. moraš ročno
je kje kaj napisano na kakšnem principu zdaj sploh deluje to vse skupaj?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 15.11.2010 20:41:31 |
|
macata je napisal/a: | hhsk je napisal/a: | toleranca ≠ komunikacija, tko da gladko lahko edit, stineš pa mal popraviš zadnjih par stavkov  |
Predvsem sem imel v mislih toleranco adminov.
Ja pa to mi je tudi všeč, da lahko po mili volji edit delem, ker sem po defaultu strašno površen. Zato včasih tudi za sabo preberem, kaj sem napisal in zelo prav pride, če lahko popravim svoj "umotvor". (spet hvalim admine, ker to dovolijo) |
bl k ne je blo namenjen nyrethu. 
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 15.11.2010 20:48:17 |
|
Seveda da smo admini. Jaz mikro in Jest. Obenem smo pa tudi moderatorji.
Samo ni dostopa do ftpja (strani) in ne moremo nic spreninjat.
Pa se lastnik je bolj odsoten.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 15.11.2010 21:41:57 |
|
Ce rabite nov server mi poslji zs
Lp
Miha
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Drevo na vzhodu |
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 15.11.2010 22:07:44 |
|
mmatlw2k je napisal/a: | Ce rabite nov server mi poslji zs
Lp
Miha |
Nič ne pomaga, če ne moreš prenesti zdajšnje vsebine ... že pred leti bi se forum nadgradil na vsaj PhpBB 3 (ali kaj boljšega), vendar se to ni dalo izvesti.
|
 |