Mac Adapter / polnilec PROBLEM! | |||||
|
|||||
![]() |
|||||
tenks, z drugim polnilcem? si mislil če bi si sposodila kje ali šla z macom direkt v trgovino? btw skor me je kap kolk stane tole novo: http://store.apple.com/us/product/MC461LL/A?fnode=MTY1NDEwMQ pa še tole: a je mogoče fora v tem, da je prišlo do prenapetosti? in je namesto, da bi šlo direkt v rač, žrtvovalo adapter? ne vem razmišljam... |
|||||
![]() |
|||||
moje prvo major razočaranje z macom zarad tega kabla, pa ga zvesto uporabljam pri delu že 2 leti, ampak tole je pa res smešno in žalostno, ker mi sploh ni jasno kaj je razlog, da je nehal polnit kar naenkrat ? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Sem pa sedaj tako zelo odločena, da ugotovim kje tiči jedro napake, da smo poklicali električarja. Pač ane, svojim tako adaptarjem kot samim macom delam zlo skrbno in tudi upoštevam, da je treba denimo vsak mesec izpraznit baterijo. če si predolgo priključen samo na direktno napajanje (najprej sem menila, da je vzrok v baterij, a je po coconut baterij normalnega stanja), poleg tega vedno izključim adapter iz omrežja. Skratka, kar tako iz lepega pa tudi ne bom kupovala novega polnilca, najprej bom izključila vse ostale možne dejavnike. Preverili bomo stanje varovalk, če je mogoče vzrok v tem, da je šel adapter "k rakom žvižgat" zaradi previsoke napetosti. Če ne, bomo poskusili drugo pot. Moti me, ker 2 leti za adapter se mi zdita zelo malo in tudi, ko sem sedaj brala na nekem ameriškem forumu bi moral adapter delati brez problema še kako leto. Se opravičujem za preobsežen post, ampak mogoče bo komu moja pot in izkušnja pomagala, če se bo soočal s podobno situacijo enkrat. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Sem pa našla še nekaj zelo zanimivega, vsaj zame osebno, gre namreč za tožbo, naperjeno zoper Apple zaradi težav z adapterji. Prilagam članek, v kolikor koga zanimajo podrobnosti: http://reviews.cnet.com/8301-13727_7-57326192-263/apple-agrees-to-magsafe-power-adapter-settlement/ Jutri bom več vedela ali je bil catch pri nas doma ali gre za sistemsko napako pri mag safe power adapterjih. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
got it. sej uno sem prilepila bolj kot ne kot zanimivost tenks |
|||||
![]() |
|||||
In preden sem nabavil novega, sem leptop polnil pri prijatelju. Potem ko sem ga njemu četrtič oddal na polnjenje, so se pojavile težave na njegovem adapterju (ima pa le leto ali dve star macbook).. Npr. medtem ko je imel adapter vključen v leptop, je bila baterija na 50% in začela kar padati, do te meje dokler sam računalnik ni ugasnil. In to večkrat, Ko adapter vključim, prvo minutko mogoče polni, potem na njem ne gori ne zelena ne rdeča lučkka, vendar je lučka ugasnjena, leptop se poplnjoma nič ne polne. Na srečo ima prijatelj garancijo, s katero bo dobil nov adapter. Sem pa veliko bolj zaskrbljen sam! Že nad samim nakupom novega adapterja nisem bil navdušen, sedaj pa je problem še veliko večji.. ker je moj macbook star že 4leta +, mislim da bi takšno popravilo bilo predrago, kaj je sploh lahko narobe z mojim leptopom? Ali je ta prijateljev adapter le naklučje. Nevem kaj naj naredim, odnesem na servis da preverijo? Ali se popravilo splača? Kakeršen koli nasvet bi bil super! za pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem! Lp Peter |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
_________________ The two most common elements in the universe are hydrogen and stupidity. |
|||||
![]() |
|||||
tudi meni se zdi privlečeno za lase, da bi zaradi "mojega uničenega leptopa" crknil adapter, vendar je ubistvu na koncu to edina "logična" razlaga |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |