Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Mac Adapter / polnilec PROBLEM!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 24.02.2012 14:54:39
Re: Mac Adapter / polnilec PROBLEM!
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Drugega, kot da probaš z drugim polnilcem, ti ne znam svetovat... Probaj prej še comp. resetirat, mogoče (čeprav dvomim) da bo pomagalo.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Lj
Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 24.02.2012 14:57:52
alenbec je napisal/a:
Drugega, kot da probaš z drugim polnilcem, ti ne znam svetovat... Probaj prej še comp. resetirat, mogoče (čeprav dvomim) da bo pomagalo.

tenks, z drugim polnilcem? si mislil če bi si sposodila kje ali šla z macom direkt v trgovino?

btw skor me je kap kolk stane tole novo: http://store.apple.com/us/product/MC461LL/A?fnode=MTY1NDEwMQ

pa še tole: a je mogoče fora v tem, da je prišlo do prenapetosti? in je namesto, da bi šlo direkt v rač, žrtvovalo adapter? ne vem razmišljam...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 24.02.2012 15:21:04
Dobila sem en star računalnik, ampak, če sem si jaz kdaj mislila, da bom še kdaj uporabljala PC kje, ...
moje prvo major razočaranje z macom zarad tega kabla, pa ga zvesto uporabljam pri delu že 2 leti, ampak tole je pa res smešno in žalostno, ker mi sploh ni jasno kaj je razlog, da je nehal polnit kar naenkrat ?
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 24.02.2012 16:45:13
ko polnilec priklopiš na mac, oz si ga priklopila, preden je zmanjkalo baterije, je svetila lučka na polnilcu?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 24.02.2012 17:01:46
@sussi: hvala za vprašanje Smile ne, lučka ni svetila.

Sem pa sedaj tako zelo odločena, da ugotovim kje tiči jedro napake, da smo poklicali električarja. Pač ane, svojim tako adaptarjem kot samim macom delam zlo skrbno in tudi upoštevam, da je treba denimo vsak mesec izpraznit baterijo. če si predolgo priključen samo na direktno napajanje (najprej sem menila, da je vzrok v baterij, a je po coconut baterij normalnega stanja), poleg tega vedno izključim adapter iz omrežja.
Skratka, kar tako iz lepega pa tudi ne bom kupovala novega polnilca, najprej bom izključila vse ostale možne dejavnike. Preverili bomo stanje varovalk, če je mogoče vzrok v tem, da je šel adapter "k rakom žvižgat" zaradi previsoke napetosti. Če ne, bomo poskusili drugo pot. Moti me, ker 2 leti za adapter se mi zdita zelo malo in tudi, ko sem sedaj brala na nekem ameriškem forumu bi moral adapter delati brez problema še kako leto.
Se opravičujem za preobsežen post, ampak mogoče bo komu moja pot in izkušnja pomagala, če se bo soočal s podobno situacijo enkrat.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 24.02.2012 17:14:14
ti samo nesi svoj polnilec na servis, ker je sigurno crknil, in se probaj zmenit za menjavo. Razloži jim, da si prebrala, da naj bi adapterji iz te serije kot je tvoj Mac imeli serijsko napako in boš videla kaj ti bodo rekli. Meni sta crknil tako polnilec od MacBooka white early 2008, kot po enem mesecu od MacBooka Pro 15 2011. Oba sem dobil zamenjana v garanciji.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 24.02.2012 21:28:36
@sussi: Imaš zelo prav, to je moja druga alternativa. Da grem na servis. Sedaj na Applestore forumu berem še, da je moja verzija, torej late 2009 doživela zamenjavo vseh adaptarjev ne glede na garancijski rok, ker so bili adapterji v sistemski napaki, kot jo tudi sam omenjaš kot možen vzrok.

Sem pa našla še nekaj zelo zanimivega, vsaj zame osebno, gre namreč za tožbo, naperjeno zoper Apple zaradi težav z adapterji.
Prilagam članek, v kolikor koga zanimajo podrobnosti: http://reviews.cnet.com/8301-13727_7-57326192-263/apple-agrees-to-magsafe-power-adapter-settlement/

Jutri bom več vedela ali je bil catch pri nas doma ali gre za sistemsko napako pri mag safe power adapterjih.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 24.02.2012 23:51:10
malo preveč kompliciraš. nesi ga na servis, pa ti ga morajo zamenjat.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 25.02.2012 16:54:29
sussi je napisal/a:
malo preveč kompliciraš. nesi ga na servis, pa ti ga morajo zamenjat.

got it. sej uno sem prilepila bolj kot ne kot zanimivost
tenks
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 06.08.2012 11:00:38
Macbook VELIK PROBLEM
Na lepem mi crkne adapter....
In preden sem nabavil novega, sem leptop polnil pri prijatelju.
Potem ko sem ga njemu četrtič oddal na polnjenje, so se pojavile težave na njegovem adapterju (ima pa le leto ali dve star macbook)..
Npr. medtem ko je imel adapter vključen v leptop, je bila baterija na 50% in začela kar padati, do te meje dokler sam računalnik ni ugasnil.
In to večkrat, Ko adapter vključim, prvo minutko mogoče polni, potem na njem ne gori ne zelena ne rdeča lučkka, vendar je lučka ugasnjena, leptop se poplnjoma nič ne polne. Na srečo ima prijatelj garancijo, s katero bo dobil nov adapter. Sem pa veliko bolj zaskrbljen sam! Že nad samim nakupom novega adapterja nisem bil navdušen, sedaj pa je problem še veliko večji.. ker je moj macbook star že 4leta +, mislim da bi takšno popravilo bilo predrago, kaj je sploh lahko narobe z mojim leptopom? Ali je ta prijateljev adapter le naklučje. Nevem kaj naj naredim, odnesem na servis da preverijo? Ali se popravilo splača?
Kakeršen koli nasvet bi bil super!
za pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem!

Lp Peter
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #31   Objavljeno 06.08.2012 12:04:45
Re: Macbook VELIK PROBLEM
kaj pa če je crknila baterija v tvojem macbooku?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #32   Objavljeno 06.08.2012 12:07:08
Vzami baterijo ven, priklopi adapter in čakaj če se kaj zgodi s prenosnikom, če deluje brez težav potem imaš zanič baterijo.

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 06.08.2012 13:58:32
hvala, bom preveril kaj je z baterijo takoj ko pridem domov.. In ali lahko le "zanič" baterija uniči adapter?
tudi meni se zdi privlečeno za lase, da bi zaradi "mojega uničenega leptopa" crknil adapter, vendar je ubistvu na koncu to edina "logična" razlaga
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani