| Smalltalk :) | |||||
uf ja '98 se še spomnem prvega siolovega interneta
|
|||||
pred siolom smo imeli še Arnes |
|||||
SIOL VIP account za usluzbence SIOL-a (100 ur mesecnega surfanja for free).....to je blo ql met
Lp p.s. nisem bil in nisem usluzbenec SIOL-a da ne bo pomote.... |
|||||
Jaz sem imel se prej IBM.net ... pa America Online ...
|
|||||
hvala bogu da je konc teh časov dial-up-a, pa metanje na tisoče tolarjev telekomu za pol ure interneta dnevno.
|
|||||
Da nisi bil eden tistih, ki so "abuse-ali" siolove accounte |
|||||
Arnes sem imel preko kolega ki je delal na štefanu tam enga 90, 91 se mi zdi.
|
|||||
Meni so pri Arnesu deaktivirali račun zaradi nekaterih nelegalnih dejanj
LP -J Nazadnje urejal/a St0rMl0rD Tor 17. Avg 2010 09:56; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
Ne ne...vse legalno Lp |
|||||
Za začetek uporabe interneta v Sloveniji štejemo prvo povezavo s protokolom IP, ki je bila oktobra 1991 vzpostavljena med Inštitutom "Jožef Stefan" in nizozemskim inštitutom za jedrsko fiziko (NIKHEF). V laboratoriju za odprte sisteme in mreže na IJS je bil takrat postavljen primarni domenski strežnik za domeno .yu. Vrhnja domena .si je bila registrirana leta 1992 po osamosvojitvi Slovenije, kljub temu pa se je uporaba .yu nadaljevala še precej časa in šele konec devetdesetih let so register prenesli na Univerzo v Beogradu. Pri Arnesu se je še nekaj let nadaljevala tudi uporaba starejših povezovalnih protokolov X.400 in X.25 zaradi preference evropskih raziskovalnih inštitucij po uporabi standardov ISO/OSI.[5]
V prvi telefonski anketi gospodinjstev leta 1996 se je 6,5% odstotka vprašanih izreklo za uporabnike interneta, vendar je bil zaradi težav z metodologijo dejanski delež uporabnikov verjetno nižji.[6] |
|||||
He, he... In kmalu po tem je bil pod eno mizo skrit na IJS en Apple računalnik, na katerem je laufal eden večjih piratskih serverjev v EU. Pravice je mel pa take, da je dobil pol te linije, ko je blo treba. Upravljal se je pa preku timbuktuja. |
|||||
Sem ravnokar pogledal...
Prvo pogodbo za internet sem podpisal s Sagitta tin d.o.o. 29.1.1995 To so bli fantje, ki so postavili internet pri Quantumu, pol so šli pa na svoje. V bistvu še zmeri sodelujemo. |
|||||
Jaz sem en čas internet imel preko Arnesa.
Samo je bil impulz v zadnjih mesecih uporabe tako drag (mislim, da smo plačali 13-15k SIT na mesec - to je trajalo ene pol leta), da je oče enostavno rekel, da tako ne moremo nadaljevati in je vse skupaj odpovedal. |
|||||
17.8.1998 prvi internet pri nas doma - SiOL
uuu mateeeer, pa takrat je šlo na minute! Ne na količino .. Pa tist modem je hreščal k hudič .. O jaaa, dons pa use "prek lufta" |
|||||
zeeeeeeeeeeeeEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEH
kak dan ... sam za padit pod kovter ... upam da se vam vsem zacne fajn ZEHAT |
|||||
ajojojoj se pravi se ne sam meni zeha danes...upam, da se ne bo kdo spomnil da je treba krompir pobirat danes
Pri nas tudi 1998/99 nekje prvi internet...sedaj pa SIOL ze en lep cas, a v POn bom kolega poklical da stestiram Wi-NG (www.wi-ng.si) da vidimo kako dela zadeva....ker SIOL (Trio+neomejeni klici+HBO) ni lih najcenejsi.....kabla/optike pa se dooooolgo ne bo. Lp |
|||||
Se spomnim mojega prvega konekta na ARNES tam nekje leta 96. Pol sem se po frendovih navodilih "skuplu" na IRC ... se prav spomnim, ko mi je po telefonu narekoval ... irc.stealth.net ... meni se skupla vidim da piše nekaj v stilu "Welcome ..... New York ... stealth". Moje naslednje vprasanje pa "malce panično" ... A JST ZDEJ TO TELEFON DO NEW YORKA PLAČUJEM ????!!! Hehehe .. noob, nimas kej |
|||||
|
|||||
Res je bv dan.... Vsaj večer je zapolnjen ![]() |
|||||
|
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |