Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Ps3 ali xbox 360 ?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 23.03.2010 19:05:01
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Za multimedijo raje kak NMT (Xtreamer, Pop Corn Hour, HDX 1000, eGreat, itd) Smile Preizkušeno in brez sivih las. Pa tudi IPTV deluje brezhibno, če ni native supporta pa inštaliraš udpxp proxy.

Lahko pa si tudi streamaš iz mediapc-ja xbox.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 23.03.2010 19:48:13
nejc4321 je napisal/a:
hvala lordjimy za izčrpne info. Mi lahko prosim poveš kaj več o transcoding-u? Jaz nisem nek hardcore igralec..včasih mi zapaše zaigrat kakšno fifo,call of duty in je to to..torej ps3 podpira samo blu ray in ne dvix? in igre iz ps2 ne delujejo na ps3? hvala še enkrat..

Jaz na Macu uporabljam PS3Media Server za stremanje vsebin na PS3 preko brezžične povezave. Dela kot bomba, edino za 1080p vsebine je morda dobro imet PS3 povezan z usmerjevalnikom preko kalba, da ni potrebe slabšat kvalitete stremanja.

Ko enkrat PS3 Media Player nastaviš, deluje kot bomba, vključno z SLO podnapisi. Razz

LINK:
http://ps3mediaserver.blogspot.com/

Priporočam, da iz foruma naložiš, kar zadnjo beto, je dovolj stabilna.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 23.03.2010 19:52:43
Predlagam ogled še tega programa. Po potrebi se video prekodira v drug format.

http://tversity.com/
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: London, Maribor
Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 23.03.2010 20:11:08
hvala vam za vašo pomoč Smile vrjetno se bom res odločil za ps3..edino za disk še ne vem. 120 ali 250gb hmm
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 23.03.2010 21:50:44
nejc4321 je napisal/a:
hvala lordjimy za izčrpne info. Mi lahko prosim poveš kaj več o transcoding-u? Jaz nisem nek hardcore igralec..včasih mi zapaše zaigrat kakšno fifo,call of duty in je to to..torej ps3 podpira samo blu ray in ne dvix? in igre iz ps2 ne delujejo na ps3? hvala še enkrat..

Torej: PS3 nativno podpira kar precej video in audio formatov. To pomeni, da lahko na njem normalno predvajaš .divx, .avi, .mp4 itd. Žal pa ne podpira datotek s podnapisi (.srt, .sub, itd.). Rešitev za to je namestitev programa, ki zna streamat in transcodirat te datoteke in jih pošiljat preko mreže (lan, wifi) do tvojega ps3/xbox360. Pogostokrat uporabljani programi so PS3 media server (deluje na vseh OSih), tversity, Nero Home Media (ali kako se že imenuje), za mac pa obstaja tudi Medialink (plačjiva zadeva ampak precej dobra). Sam uporabljam PS3 media server na windows in kar se tiče divxov in mpeg-2 videjev mi zadeva deluje dobro na pentium 4 3ghz preko lana. Za HD zadeve (720p ali 1080p) pa je moj sistem preslab, ko mora transcodirat mkv file.

Glede diska pa je tako. Če misliš na ps3 nalagat filme glasbo in slike potem bo 250 gb disk boljša izbira, če pa bo to le občasno pa bo 160 gb dovolj. 100 iger pa verejtno tudi n boš igral naenkrat ali? Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 23.03.2010 22:24:41
Jaz imam tudi, kot (media) server P4 3GHz, 1,5GB ram in ker SD filmov ne gledam več, HD-jev pa mi ne prekodira oz. se zatika je bil nakup NMT-ja neizogiben + bere sube. Valda, nebom na 50" full hdtv plazmi gledat SD-ja. 1080p je tisto tapravo Cool Če si že vzamem čas za film naj bo kvaliteta.

Če pa imaš dober hardware, ki ti bo streamal realtime na ps3/xbox360 potem pa tak vseeno.

Pa disk je verjetno v FAT32 to je potrebno tudi upoštevati pri večjih fajlih od 4GB.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: London, Maribor
Moški

Prispevek: #27   Objavljeno 23.03.2010 22:33:57
vrjetno bo potreben nakup NMT ,ker dvomim da mi bo moj prenosnik hp streamal..

ker mi je ostalo nekaj denarja si bom omislil še lcd televizijo. Gledam predvsem nekje 81cm-94 diagonale, večja mi ne pride v poštev. Nekje v cenovnem razredu do 600€. Kakšen nasvet? Na kaj biti pozoren itd. Embarassed
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 23.03.2010 22:43:48
Resolucija, kontrast, odzivni čas, priključki (Najmanj 2-3x HDMI), po potrebi še kak vgrajen tuner.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 24.03.2010 08:11:45
MarkTT je napisal/a:
Resolucija, kontrast, odzivni čas, priključki (Najmanj 2-3x HDMI), po potrebi še kak vgrajen tuner.

Novejše serije LG LCD TVjev imajo vgrajene odkodirnike MP4, MKV DIVX itd.. formatov, zunanji disk, lahko priključiš na USB vhod TVja in predvajaš filme. Verjeli ali ne, podprti so tudu sub in srt podnapisi, vključno z šumniki!
Poglej malo na slo-tech forum glede LG LCD TVjev.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani