Ogla?evanje apple izdelkov v Sloveniji
|
Stevie Jobs
Kraj: Granger |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 23.03.2010 16:03:40 |
|
jakaracman je napisal/a: | Kakorkoli že: težko je najti primerljivo robo pri prenosnikih.
Moj MBP bo počasi 2 leti starin počasi iščem zamnjavo, otrej alternativo novemu 15" MBPju z 4GB RAM, 500GB disk, 2,8 GHZ procesor. Okoli 2.200€ pride.
Sem ravnokar porabil skoraj eno uro, pa spet ne najdem nič primerljivega med Win (ali Linux) laptopi.
Če ima kdo kako idejo za Win/Linux konkurenco, bom hvaležen - ampak pomembna sta mi tudi masa (ne kaj več od 2 kg, definitivno je 2,5 kg precej preveč) ter avtonomija dela na baterije (4 urce bo kar minimum, toliko sedanji MBP navleče) ... |
2.5kg tehta novi 15"MBP tako da nevem kaj bi ti sedaj rad.
ampak PC vs. Mac definitivno ni primerjave v kvaliteti in vsemu!
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 23.03.2010 18:24:08 |
|
wildapple je napisal/a: | faganel je napisal/a: | Mislim, da se boš kar načakal ... privat imam novega MBP 15'', v službi pa Lenovo W500 ... sploh se ne da primerjat. |
V kakšnem smislu se ne da primerjat? |
1. design --> tista črna plastika vs. Al
2. odzivnost po odprtju monitorja (odzivnost po sleep mode)
3. tracking pad
4. baterija
...
pa še bi se našlo...
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 23.03.2010 19:15:04 |
|
Hitrost, touchpad, odzivnost, tako smooth delovanja še na windows pomoje ne bomo hitro dočakali. Da ne omenjam škripanje ohišja pri klasičnih laptopih za podobno ceno.
Zraven MacBooka Pro 15,4, alu unibody imam še en Toshibin Tecra laptop 15,4, ki je bil cca 2 leti nazaj 1200€ in sploh ni primerjave. Da HP-ja niti nebi omenjal.
Win kr nekaj meljejo oz. disk brezveze bere in zapisuje in s tem upočasnjuje celoten PC.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 23.03.2010 19:50:47 |
|
Aja... pa še to probajte:
S prstom dvignite monitor MB-ja ali MBP-ja in ga odprite ... a se je spodnji del dvignil od mize?
Sedaj pa najprej odprite zatič (kot, da bi se drugače odpiral...) HP-ja, Lenovo-ta.. s prstom dvignite/odprite monitor ... a ste ga lahko odprli, brez da bi se spodnji del dvignil?
Pred časom (ko še isem imel MBP-ja) sem sedel nasproti kolegice, ki ima Air-a in jaz s službenim Lenovo-tom (ma že ime je debilno) ... odpiram, kot sem zgoraj napisal in moral sem uporabit obe roki (ona ne!) ... me gleda se nasmeje: "A ne gre?" 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 23.03.2010 22:21:21 |
|
hehe, pa o kakih dlakocepskih forah se že vi pogovarjate tule.
Pride v poštev laptop do 2kg, 2.5kg nikakor ne več.
Spet drugi je čist v hurcu, ker je puncana drugi strani mize z lahkoto odprla svojega Aira, ona pa z dvem rokama Lenovota
Drugače pa na zečetek teme. Vse lepo in prav, se strinjam. Marsikdo bi raje Apple izdelek, sam ko na koncu pogledaš za enega čist nezahtevnega uporabnika je logično, da nabavi PCja.
Dajte si dopovedat, da večina računalnikov je le, da se dnevno pogleda na net in pa za kaki dokument napisat, mogoče kaki film. Za to pa ne rabiš nič kaj posebnega. Ne vem zakaj vam je tako čudno, da ljudje raje kupijo PCja kot pa se ubadajo z Appleom.. 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 23.03.2010 22:55:43 |
|
Če si kupujejo ali ne pc serviserjem še zlepa ne bo zmanjkalo dela. Kako bi pa jim, ko včasih prav nesramno okol prenašajo stranke in v pc zmečejo ves možen "odpaden" hardware (V nov pc recimo celeron, plata xy, 4x256MB ddr2 rama, ki ima 4 slote in ko je potrebno updatat je slaba volja). Valda folk vidi samo ugodno ceno. Ravno pred kratkim sem iz dobre volje pri znancu popravljal en pc, niti ne tak star. Poln spywara, itd. Saj te in podobne zgodbe itak vsi poznamo in ne bom našteval naprej.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 23.03.2010 22:56:36 |
|
Angus je napisal/a: | jakaracman je napisal/a: | Kakorkoli že: težko je najti primerljivo robo pri prenosnikih.
Moj MBP bo počasi 2 leti starin počasi iščem zamnjavo, otrej alternativo novemu 15" MBPju z 4GB RAM, 500GB disk, 2,8 GHZ procesor. Okoli 2.200€ pride.
Sem ravnokar porabil skoraj eno uro, pa spet ne najdem nič primerljivega med Win (ali Linux) laptopi.
Če ima kdo kako idejo za Win/Linux konkurenco, bom hvaležen - ampak pomembna sta mi tudi masa (ne kaj več od 2 kg, definitivno je 2,5 kg precej preveč) ter avtonomija dela na baterije (4 urce bo kar minimum, toliko sedanji MBP navleče) ... |
2.5kg tehta novi 15"MBP tako da nevem kaj bi ti sedaj rad.
ampak PC vs. Mac definitivno ni primerjave v kvaliteti in vsemu! |
VEm. Sem še ene druge stvari gledal, pa se zatipkal. 2,5 kile iščem, ja, nič dosti več. 5% več, recimo, mogoče celo 10% več, čeprav zelo nerad.
Aja, pa ne bi rad, da je plastično ohišje, so mi še vsa plastična po letu ali malo več začela pokat ...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 23.03.2010 23:01:18 |
|
nenno80 je napisal/a: | hehe, pa o kakih dlakocepskih forah se že vi pogovarjate tule.
Pride v poštev laptop do 2kg, 2.5kg nikakor ne več. |
Ko bo tvoj laptop naletel 150 tisoč milj na leto in bo stalno na rami (sveda s še čim drugim v torbi), ti bo vsak gram pomemben.
Ja, res bi rad videl, da bi bil MBP 2 kili in ne 2,5, pa ni. Ampak na več pa res ne grem, če ni potrebe.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 24.03.2010 00:57:54 |
|
Zdaj, če že "jacka" izigravaš. Verjetno na letalu ne stojiš, ali?
No, sej vseeno. Sam sem tudi kar precej prenosil prenosnika in me res ni motilo, mel pa v tistih časih nošenja bolj ko ne jajca...
pa dobro, če ti praviš, da ti je nekaj gramov pomembnih ti pač je, sej je vseeno... 
|
 |