Iphone iz 3.0 na 3.1.2
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 14.11.2009 22:20:00 |
|
"Ce si 100% v to, da si delal po navodilih... "
Edina navodila ki so(predno sem začel brskat da ne dela) so bila da updatema preko itunsa, potegnem dol blackra1n in klik.
naredil vse. Ne dela. Probal po oni strani..ne dela.
mogoče je res wins kriv, kaj pa vem. Iščem rešitev. Raje kak konkretni predlog, namesto tega da obsojata da ne znam kliknit.
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 14.11.2009 22:22:42 |
|
Konkreten predlog.. Kje se ti sploh zatakne? A si aktiviral z sim ali si še tam ko ti piše da moraš vstaviti pravilno SIM kartico? Če na tvojem računalniku ne gre, potem mora na drugmu, še enkrat preden klikneš make it ra1n mora biti lučka na iphonu prižgana, probaj pobiti vse procese od itunes-a.. Moralo bi iti.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 14.11.2009 22:33:00 |
|
naredil update preko itunsov, ko mi je reko naj vstavim pravi sim, sem naredil tako kot piše v eni prejšnji temi(dal link) in si dol potegnil blackra1n(zaprl itunse) in zagnal program. Tukaj pa se ustavi. wedno mi piše da čaka na napravo. računalnik zazna, itunsi tudi.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 14.11.2009 22:43:09 |
|
MIKO je napisal/a: | naredil update preko itunsov, ko mi je reko naj vstavim pravi sim, sem naredil tako kot piše v eni prejšnji temi(dal link) in si dol potegnil blackra1n(zaprl itunse) in zagnal program. Tukaj pa se ustavi. wedno mi piše da čaka na napravo. računalnik zazna, itunsi tudi. |
Katero verzijo iTunes imas?
Katero verzijo BlackRa1n si uporabil?
Katere Windowse imas?
Kateri antivirusni program uproabljas?
Imas vkljucen kaksen firewall ali kaj podobnega, kar lahko blokira promet?
Vprasanj je veliko...  ... Pa verjetno se nisem vsega vprasal... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 14.11.2009 22:53:49 |
|
itunes je verzija 9
blackra1 je verzije RC3
win7
antivirus/požarni zid: Comodo, katerega sem izklopil, v winsih požarni zid itak izklopljen
ustavil procese itunsa
probal že razne kombinacije. zaenkrat nič. za danes dovolj, grem spat. Jutri dalje.
lp
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 15.11.2009 08:34:50 |
|
Včeraj sem prebral nekje da je en tip ne samo izklopil požarni zid ampak tudi deinštaliral. No, sem mislil, če sem vse ostalo sprobal pa ni delalo, še bom to sprobal. Odinštaliral Comodo, čeprav je že bil izključen...in DELA!
odklenil ga sem. zdaj dela brez problema.
Če bo komu kdaj pomagalo...
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 15.11.2009 09:40:13 kaj pa za 3Gs? |
|
Mene pa zanima isti prehod na 3Gs-u: Se mi splača updatat? Ali izgubim tethering opcijo ali ne? prebral sem že vse po forumu in še vedno nisem siguren, kako naj naredim update, da se izognem temu, da če se mi izprazni baterija, ne bo potreben tethered JB.
še vedno sem na 04.26.08.
hvala in lep pozdrav 
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 15.11.2009 10:14:04 |
|
Ce imas novejsi iPhone 3GS, potem druge opcije ni, kot tethered jailbreak ...
Tethering (oz. uporabo kot modem pa lahko uredis po postopku tukaj >> http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=5634
Vendar ce si sedaj na modem firmware 04.26.08, potem dvomim, da imas novejsi iPhone s takim bootloaderjem, ki ga je mozno urediti samo s pomocjo tethered jailbreaka... (to so taki, ki so v prodaji nekje od sredine oktobra)
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 15.11.2009 10:15:50 |
|
MIKO je napisal/a: | Včeraj sem prebral nekje da je en tip ne samo izklopil požarni zid ampak tudi deinštaliral. No, sem mislil, če sem vse ostalo sprobal pa ni delalo, še bom to sprobal. Odinštaliral Comodo, čeprav je že bil izključen...in DELA!
odklenil ga sem. zdaj dela brez problema.
Če bo komu kdaj pomagalo... |
Podobno se mi je zgodilo tudi ze pri drugih zadeva (recimo Nokiin PC Suite)... da je zacelo delovati sele, ko sem odstranil AV program... Takrat je slo za BitDefender ... enkrat pa sem tudi ime neke probleme z nekim softverom za firewall (nevem tocno, kateri produkt) ...
Vazno, da se je resilo 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 15.11.2009 10:19:23 |
|
Jaz sem bil že vedno mnenja, da so antivirusni programi največji virusi... še en razlog več, zakaj uživam na osx.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 15.11.2009 10:33:17 |
|
Jest je napisal/a: | Ce imas novejsi iPhone 3GS, potem druge opcije ni, kot tethered jailbreak ...
Tethering (oz. uporabo kot modem pa lahko uredis po postopku tukaj >> http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=5634
Vendar ce si sedaj na modem firmware 04.26.08, potem dvomim, da imas novejsi iPhone s takim bootloaderjem, ki ga je mozno urediti samo s pomocjo tethered jailbreaka... (to so taki, ki so v prodaji nekje od sredine oktobra) |
Ne, ne... imam 3Gs odkar je prišel na avstrijski trg, se pravi nekje konec julija če se ne motim. Po katerih navodilih potem najboljše da updatam in JB in seveda odklenem iPhona, da ne bom imel problemov (oz da se mi bootloader ne bo nadgradil? če sem prav razumel)? hvala ti jest 
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 15.11.2009 12:28:41 |
|
mikrohard je napisal/a: | Jaz sem bil že vedno mnenja, da so antivirusni programi največji virusi... še en razlog več, zakaj uživam na osx. |
Se strinjam. Ponavadi če kaj ne deluje, ne deluje zaradi njih.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 15.11.2009 13:47:28 |
|
erazem je napisal/a: | Jest je napisal/a: | Ce imas novejsi iPhone 3GS, potem druge opcije ni, kot tethered jailbreak ...
Vendar ce si sedaj na modem firmware 04.26.08, potem dvomim, da imas novejsi iPhone s takim bootloaderjem, ki ga je mozno urediti samo s pomocjo tethered jailbreaka... (to so taki, ki so v prodaji nekje od sredine oktobra) |
Ne, ne... imam 3Gs odkar je prišel na avstrijski trg, se pravi nekje konec julija če se ne motim. Po katerih navodilih potem najboljše da updatam in JB in seveda odklenem iPhona, da ne bom imel problemov (oz da se mi bootloader ne bo nadgradil? če sem prav razumel)? hvala ti jest  |
Torej kakšna je možnost, če nimam najnovejši bootloader, se pravi 3GS kupljenega oktobra. Je kak poseben update file, ali na kaj moram paziti, ker bi rad da mi ostane funkcionalnost telefona takšna kot jo imam sedaj na 3.0 (JB, odklep, tethering)
Hvala in lp 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 16.11.2009 12:30:22 |
|
Mi lahko kdo samo pove, če lahko po tistih navodilih na iClarified kaj zafrknem, ker nisem siguren kako je z bootloaderjem. ali se bo updatal, ali se nadgradi samo software?
Imam 3GS kupljen julija insem na 3.0 rad pa bi šel na 3.1.2 kot sem že napisal nekaj postov nazaj.
hvala in lp
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 16.11.2009 12:37:25 |
|
bootloader se ne bo update-al... je tak kot je... nadgradi se samo modem firmware in verzija OS ... nato pa ga jailbreakas in aktiviras s pomocjo BlackRa1n innato odklenes s pomocjo BlackSn0w ... kar po vodicu na iClarified...
Ce bo slo pri tebi kaj narobe, pa je tezko reci vnaprej...  ... Postopek je sicer enostaven...samo kot lahko preberes imajo nekateri tudi s tem probleme... ki so ponavadi povezani z racunalnikom in ne z iPhone-om ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 16.11.2009 12:57:39 |
|
Jest je napisal/a: | bootloader se ne bo update-al... je tak kot je... nadgradi se samo modem firmware in verzija OS ... nato pa ga jailbreakas in aktiviras s pomocjo BlackRa1n innato odklenes s pomocjo BlackSn0w ... kar po vodicu na iClarified...
Ce bo slo pri tebi kaj narobe, pa je tezko reci vnaprej... ... Postopek je sicer enostaven...samo kot lahko preberes imajo nekateri tudi s tem probleme... ki so ponavadi povezani z racunalnikom in ne z iPhone-om ... |
Jest hvala za razlago! ali ga moram aktivirati s pomočjo blackra1na ali ga lahko aktiviram z original sim kartico, ki jo tudi uporabljam med drugimmi?
pa še to: ali se mi splača v resnici iz 3.0 na 3.1.2? moti me predvsem to, da ko menjam sim kartico na 3.0, baterija enostavno kar izpuhti  če ne menjam po tem ko ga polnem, nimam nobenih problemov, takoj ko pa zamenjam, je baterija v 20min fuč...
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 16.11.2009 13:32:31 |
|
Lahko ga tudi aktiviras s pomocjo originalne SIM kartice... vendar za uproabo slovenske, ga moras vseeno odklenit...
Glede baterije pa ne bi vedel... Katero kartico pa vstavis, da ti potem v 20 minutah pobere baterijo? Mogoce imas kaksno tako nastavitev, da ob menjavi SIM kartice nastavitve niso pravilne in zato poskusa in poskusa, dokler baterija ne izdihne  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 16.11.2009 14:01:47 |
|
Jest je napisal/a: | Lahko ga tudi aktiviras s pomocjo originalne SIM kartice... vendar za uproabo slovenske, ga moras vseeno odklenit...
Glede baterije pa ne bi vedel... Katero kartico pa vstavis, da ti potem v 20 minutah pobere baterijo? Mogoce imas kaksno tako nastavitev, da ob menjavi SIM kartice nastavitve niso pravilne in zato poskusa in poskusa, dokler baterija ne izdihne ... |
Hvala še enkrat za odgovor,
torej uporabljam T-mobile A kartico (original) in pa slovensko Mobitelovo. Vedno moram vnesti nastavitve za Mobitel ročno, ko zamenjam simko. Tudi če to naredim, mi požre baterijo. Če pa ga ugasnem, dam polnit pa ga lahko normalno uporabljam. Seveda me to moti, ker največkrat je tako, da dam M@ kartico noter za 2 do 3 ure, potem pa original nazaj. Kakšnih posebnih nastavitev ne uporabljam oz tudi programov ne, ker imam jailbrejkanega le za to, da je lahko odklenjen. Tudi tethering mi pride zelo prav, kar pa na 3.0 tudi super funkcionira.
Hvala vnaprej za odgovor/mnenje, kaj naj storim in lep pozdrav
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 18.11.2009 16:24:20 |
|
erazem je napisal/a: | Jest je napisal/a: | Lahko ga tudi aktiviras s pomocjo originalne SIM kartice... vendar za uproabo slovenske, ga moras vseeno odklenit...
Glede baterije pa ne bi vedel... Katero kartico pa vstavis, da ti potem v 20 minutah pobere baterijo? Mogoce imas kaksno tako nastavitev, da ob menjavi SIM kartice nastavitve niso pravilne in zato poskusa in poskusa, dokler baterija ne izdihne ... |
Hvala še enkrat za odgovor,
torej uporabljam T-mobile A kartico (original) in pa slovensko Mobitelovo. Vedno moram vnesti nastavitve za Mobitel ročno, ko zamenjam simko. Tudi če to naredim, mi požre baterijo. Če pa ga ugasnem, dam polnit pa ga lahko normalno uporabljam. Seveda me to moti, ker največkrat je tako, da dam M@ kartico noter za 2 do 3 ure, potem pa original nazaj. Kakšnih posebnih nastavitev ne uporabljam oz tudi programov ne, ker imam jailbrejkanega le za to, da je lahko odklenjen. Tudi tethering mi pride zelo prav, kar pa na 3.0 tudi super funkcionira.
Hvala vnaprej za odgovor/mnenje, kaj naj storim in lep pozdrav |
Namesti IPCC datoteko in ti ne bo trebalo pač vnašati vsakih podatke.
Zakaj menjaš SIM kje je tukaj logika?
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 18.11.2009 23:34:03 |
|
Sem naredil update na 3.1.2 in opažam da je baterija precej manj požrešna.
Rabim obe sim kartici, ker menjam omrežje (avstrija/slovenija) in mpridejo maili zelo prav - tudi tethering. Naslednji teden oz za vikend bom sprobal tethering na Mobitelu, na original SIM kartici dela brez problemov.
Praviš, da če namestim ipcc datoteko, mi bo vedno ko zamenjam sim kartico obdržal nastavitve?
hvala, lp 
|
 |