Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
novi jabucek -
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Žalec
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 11.10.2009 08:55:05
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
kratek je napisal/a:
ker ne morem popravit svojega odgovora, moram ponovno dat reply..

kako pogledat kateri programi ti trenutno laufajo? moram zapret en program, da se instalacija paralenega desktopa zacne.. ta program je parallelni dekstop 4 for mac in ga nkjer ne najdem.. ce pa hocem ejectat ta cd, pa mi pise da ga rabi installer.. confused?! Confused

Dej naredi frišno inštalacijo, pa prej si naredi nekam varnostno kopijo dokumentov, mislim da bo najhitrejša varianta da odpraviš probleme!!!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 11.10.2009 09:01:58
darklord je napisal/a:
kratek je napisal/a:

kako pogledat kateri programi ti trenutno laufajo? moram zapret en program, da se instalacija paralenega desktopa zacne.. ta program je parallelni dekstop 4 for mac in ga nkjer ne najdem.. ce pa hocem ejectat ta cd, pa mi pise da ga rabi installer.. confused?! Confused

Dej naredi frišno inštalacijo, pa prej si naredi nekam varnostno kopijo dokumentov, mislim da bo najhitrejša varianta da odpraviš probleme!!!

inštalacijo česa zdej? če misliš winsov jih z veseljem dam dol, vendar se zatakne pri temu kako jih dat dol, če ni nikjer nobee particije pod ikono macintosh HD?

A nisem bila prej dovolj jasna..
Neutral
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: LJ
Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 11.10.2009 09:59:20
kratek je napisal/a:

Če te prav razumem, je rešitev za tvoj problem activity monitor
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 11.10.2009 11:18:45
Zgleda da imamo problem v komunikaciji.. bom postavila se enkrat vprasanje , konkretno.. in razlozila moj problem..

Zelim se znebit windowsov in parallel desktopa.

Uninstall parallel desktop ne pomaga ker gor naj ne bi bilo sploh paralelnega desktopa. Napise mi Uninstall failed. The Parallels Desktop is not installed.

To ne more bit res ne..ker jst vstopim v windows, ko kliknem na ikono windows xp.

Kako se znebim windowsov in vsega tega sranja kar se navezuje na microsoft? Ce bi vedela kje je locirana mapa windows bi jo vrgla ze zdavnaj v kos.

in se to.. ko kliknem na windows xp ikono, se odpre windows.. gor mam pa parallels desktop ..grem v file in zelim dat remove..pa nima remove opcije, ker je siva in ne crna..

upam, da se stekamo zdej.. prosim, za konkretna navodila
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 11.10.2009 11:42:48
za popizdit..

zdej sem vsako bliznjico ki je bila na ekranu vrgla v smeti, sla sem tudi med aplikacije in zbrisala mapo parallels..

nikakor pa ne morme zbrisat paralles desktop ikone (tista z ekranom in dvemi crtami), ker ko jo povlecem v kos, mi napise
The item Paralles Desktop cant be moved to the Trash because its open.

Kje naj bi bilo to odprto jst nikjer ne vidim!!! Kje se to pogleda kateri programi ti vzad laufajo. .. tko kot je bil task manager pri winsih??

Zgleda kot da laufa en hidden parallel desktop..

morda ko se te mape znebim lahko potem zalaufam novo instalacijo.. do takrat pa cakam, da mi nekdo odgovori na vprasanja..

hvala
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 11.10.2009 11:45:10
Veš kaj, poskusi kakšen AppZaper, CleanApp ali kaj podobnega in poglej, če ti kaj najdeno v zvezi s Paralellsom. Sicer pa edina možnost, ki ti resnično očisti vse, pa je formatiranje in ponovno nalaganje sistema.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 11.10.2009 11:59:44
kratek je napisal/a:
Kje naj bi bilo to odprto jst nikjer ne vidim!!! Kje se to pogleda kateri programi ti vzad laufajo. .. tko kot je bil task manager pri winsih??

Odgovor na to vprašanje ti je že dal iExpert

V Spotlight (lupa v zgornjem desnem kotu tvojega ekrana) vpiši activity monitor in ga odpri. Zadeva je podobna kot task manager iz Windowsev..

Tam poišči parallel desktop ga izberi in klikni quit process

Potem boš ga lahko odstranila..
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 11.10.2009 12:23:08
Se enkrat odpri paralells in pol pritisni CMD :cmd: in Q pol pa ko se zapre probi zbrisat.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 11.10.2009 12:58:49
ja zdaj je pa stvar taka, da sem iz ekrana izbrisala bliznjice windows xp (imela sme dve), pa izbrisala sem mapo Paralles, tiste druge ikonce z dvema crticama pa ne..

No potem sem si zloudala app zapper in ftaknila noter tisto ikonco in je najdel ene tri stvari.. in sem dala vse delete.

Zdaj pa sem ponovno instalirala paralles desktop (ne iz cd-ja, ampak updejtano verzijo...saj sem imela moznost izbire) in dala restart. Ko kliknem na ikoncu z dvema crtama, se mi pokaze okno

You cant open the application Paralles Desktop because it is in the Trash.

Zgleda da je ta ikona se od prej, ampka ni mi jasno zakaj se ne bi odprla, ce sem stvar ponovno nalozla..
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 11.10.2009 13:11:47
ker zgleda je neki ornk narobe s temi winsi.. bi jst vse skupaj ponovno nalozla, ker nimam nic bistveno pametnega gor, ker komp se en teden ni star..

ker ne vem kako formatiranje osx poteka bi prosila za nasvet..

morm kej prtisnit, da formatiram celotno zadevo..ali samo ftaknem disk noter in me on vodi cez celoten proces..??

so se kaksne posebnosti kaj ne smem npr. narest, da ne bi vse skup sesula..

hvala
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 11.10.2009 13:48:03
no pa morda ce bo kdo se to bral mi lahko pove ali je leopard instaliran na tem mac osx install dvd-ju za ponovni reinstall ali ne?

ker jst mam zdej tu dva dvd-ja.. en je mac osx install dvd, drugi pa je applications install dvd?

morda je neumno vprasanje, sam pri jabuckih nikol ne ves..
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 11.10.2009 14:03:13
Ti lahk narrdiš reinstall ampak poskus spraznit kos in se enkrat s parallelsi. Ce pa ne gre pa Sam daj DVD od leopards v comp in pritisni na tisto X ikonco, pa seponovno namesti
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 11.10.2009 14:22:54
Ja meni nikjer ne pise na dvdju da imam leopards..
samo tako kot je zgoraj navedeno.. zato sprasujem.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #34   Objavljeno 11.10.2009 15:23:00
zram računalnika si mogla dobit sivo/rjav dvd, gor jeleopard/snow leopard. daj ga v računalnik in sledi navodilom.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #35   Objavljeno 11.10.2009 15:28:00
ne nisem ga dobila. Surprised
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #36   Objavljeno 11.10.2009 16:01:21
vse sem preiskala ni ga nikjer.. niti se ne spomnim, da bi ga dobila..
sodec po googlovih slikah bi moral biti leopard gor na dvdju..tega pa sigurno nisme dobila.

glede na to da se napake vrstijo, a lahko jaz posljem komp nazaj na podjetje kjer sem ga narocila (torej v anglijo na njihove stroske). na zalost imam vsega ze poln kufer. pri slovencih sem dokaj skepticna glede servisiranja, saj ponavadi redko komp zamenjajo..neki pomutijo in so kao popravli. tega se pa jst ne grem. mene je ta kompjuter posteno stal, da bi se pa pustila se povrhu slovenski aroganci mi za tak dnar tega ni treba.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Nova Gorica
Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 11.10.2009 16:13:40
DVD bi moral biti v škatli, če ne je vse skupaj zelo, ma zelooo čudno. Vsekakor bi bilo dobro, da narediš sama ali pa nekdo, ki se na to spozna reinstall sistema in se potem vidi. Tukaj lahko govorimo o izgubljenem dvevu ali dveh. Garancija je pa še dolga...
LP
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #38   Objavljeno 11.10.2009 16:43:59
kratek je napisal/a:

ker jst mam zdej tu dva dvd-ja.. en je mac osx install dvd, drugi pa je applications install dvd?

Zraven računalnikov ne dobiš DVD-ja s slikco od leoparda, temveč ta "OSX Install DVD", na katerem se nahaja OSX (leopard je le verzija OSX-a).
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #39   Objavljeno 11.10.2009 16:54:21
Evo slikco (sive DVD-je dobiš zraven računalnika --> v tem primeru Mac Mini... tistega s slikco pa dobiš, če kupiš OSX posebej --> npr. za nadgradnjo).

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #40   Objavljeno 11.10.2009 17:04:47

ja pol pa tko recte..ne pa da se izsekiram tule cist.. verjetno bo zdaj ta levi pravi.

sicer pa sem pisala na cancomuk in jim poslala dokumentirane fotke, kaj je s sistemom narobe. me zanima kaj bodo rekli.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani