SLO in USA Appstore account - isti email?
|
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 09.09.2009 22:24:34 |
|
Daj ti raje počakaj da dobiš iPhona ker vidim da ti veliko stvari še ni jasnih. Ko dobiš telefon v roke in se malo poigraš z njim, boš videl kako in kaj.
V App Store se lahko vpišeš samo na iPhonu in nikjer drugje. App Store ti je bolje rečeno skupina programov, ki so podmnožica vseh plačljivih in free zadev na iTunes storu na PC-ju. iTunes na iPhonu, so pa podcasti, glasba in vse ostalo, ki so tudi podmnožica iTunes Stora na PC-ju.
iTunes Store na PC-ju torej vsebuje vse - od programov do podcastov in glasbe.
Upam da ti je zdaj kej jasno.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 09.09.2009 22:36:08 |
|
mater, ta pimzek je pa res radoveden dečko 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 09.09.2009 22:39:16 |
|
ja no kaj, ce bi pa rad vse vedel predn dobim v roke iphone? sej mi je mal nerodn sam se zmer!! zanimajo me stvari ki mi bodo kmalu prisle prav!! ce je pa to kaj narobe pa tudi ne vem vec
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 09.09.2009 22:41:48 |
|
pimzek je napisal/a: | ja no kaj, ce bi pa rad vse vedel predn dobim v roke iphone? sej mi je mal nerodn sam se zmer!! zanimajo me stvari ki mi bodo kmalu prisle prav!! ce je pa to kaj narobe pa tudi ne vem vec |
Nic ni narobe... samo sprasujes zadeve, na katere je bilo ze x-krat odgovorjeno in predebatirano...  ... Ravno to je tudi razlog, zakaj tvoja sporocila kar preskocim... ker se mine ljubi vec odgovarjat... Sploh sedaj, ko vidim, da iPhone-a sploh se nimas .. 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: London, Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 09.09.2009 23:10:33 |
|
z viso electron gre ker jo imam tudi sam  Najprej pa sploh dobi iphone v roke . Sam tudi ne sprašujem na forumih o nastavitvah potovalnega računalnika pri golf6 pa če tudi ga imam namen čez nekaj časa kupiti 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 20.07.2011 00:37:58 |
|
Živjo. En lep čas nazaj sem si naredil US account (brez kreditne kartice). Zdaj bi z Viso Electron rad nakupoval appe. Problem je, ker mi javi your payment method in not valid ali nekaj podobnega. Kako na US account spustim skoz viso? Kako US account spremenim v SLO? Oz. kako ustvarim še en nov SLO account, namreč ko ga ustvarjam sploh me ne sprašuje po državi...vedno dam samo SLO povsod kjer je ta opcija a pri potrditvi kartice mi vedno napiše "your payment method is not valid." Hvala...
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 20.07.2011 01:14:49 |
|
V iTunesu kliknu zgoraj desno na svoj mail in na strani, ki se ti odpre klikni na Change Country or Region. Tam nastavi na slovenijo in vpiši številko svoje kreditne kartice pa bo delalo.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 20.07.2011 01:49:20 |
|
Hvala za nasvet...ampak tam imam že nastavljeno na SLO in mi v naslednjem koraku (credit card info) napiše "payment method declined"
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: PREKMURJELAND |
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 20.07.2011 08:01:14 |
|
pa res ste preleni in totalno nerazgledani ?!?! malo pameti pa vam bo vse jasno... že na tem forumu je bilo na to in še marsikatero drugo temo... 50X vse napisano pa vedno znova in znova se najde nek palček....
1. bi se moral obrniti na svojo banko za kake informacije o visi ter mastercardu...
2. moraš malo prebrati o "načinih" uporabe... ter možnostih... z čim in kako lahko plačaš saj še nisem najšel stran / trgovino kjer nebi bilo opisano
in kot zadnje
IŠČEŠ IŠČEŠ IŠČEŠ ( ste čuli za google )???
in sem 99% prepričan da boš najšel vse kaj rabiš-iščeš...
Lp
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 20.07.2011 08:06:25 |
|
+1
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 20.07.2011 20:46:40 |
|
amen je napisal/a: | pa res ste preleni in totalno nerazgledani ?!?! malo pameti pa vam bo vse jasno... že na tem forumu je bilo na to in še marsikatero drugo temo... 50X vse napisano pa vedno znova in znova se najde nek palček....
1. bi se moral obrniti na svojo banko za kake informacije o visi ter mastercardu...
2. moraš malo prebrati o "načinih" uporabe... ter možnostih... z čim in kako lahko plačaš saj še nisem najšel stran / trgovino kjer nebi bilo opisano
in kot zadnje
IŠČEŠ IŠČEŠ IŠČEŠ ( ste čuli za google )???
in sem 99% prepričan da boš najšel vse kaj rabiš-iščeš...
Lp |
Pozdrav! No, sem mislil, da forum služi temu da se nekomu pomaga oz. mu da kak link, nasvet kako zadevo rešit.... odgovorov "poišči saj je bilo že 100x rečeno" ne rabim, hvala!
Ali misliš, da nisem prebral celega foruma in vse od applea in da sem kar prišel sem smetit? No potem pojasni mi kako sem lahko na iPhone naložil plačljivo aplikacijo brez podane št. kreditne kartice in brez gift kartic?!?
Odprl sem nov SLO account - NIČ, US account spremenil v SLO - NIČ, prebrskal sem vse forume in hinte - NIČ... ne pomaga... your payment method was declined. Šele potem sem se obrnil na jabuk. Očitno je nekaj narobe z mojim accountom.
Drugače pa: ne nisem še slišal za google, ker sem len in ne razgledan, ampak vseeno hvala ti za pomoč in "koristne" ter zelo razgledane odgovore. LpD
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 20.07.2011 20:56:25 |
|
bassista je napisal/a: | Hvala za nasvet...ampak tam imam že nastavljeno na SLO in mi v naslednjem koraku (credit card info) napiše "payment method declined" |
Ce ti to napise, potem se moras obrnit na svojo banko.... Mogoce nimas nic na kartici... mogoce je blokirana.. ali karkoli podobnega... pac Apple je poskusal dodati to placilno sredstvo in je dobil od banke zavrnjeno...
Ce uproabljas Viso Electron (ali kaksno drugo predplacnisko kartico)... moras najprej naloziti nekaj denarja... ker se pri preverjanju trga nek majhen znesek (se mi zdi, da 1,5€), ki ga potem cez nekaj dni dobis nazaj ... Tako je vidno na izpisku ...
In slovensko kartico lahko dodas samo slovenskemu racunu ... Za U$ racun potrebujes kreditno kartico, ki je izdana v U$A ... Nazadnje urejal/a Jest Sre 20. Jul 2011 20:58; skupaj popravljeno 1 krat
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 20.07.2011 20:58:14 |
|
Trga se 1,99 EUR, drugače se pa to trga ko ponovno vpišeš podatke v iTunes drugače ne.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 20.07.2011 21:23:50 |
|
Hvala vama!  lep dan
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 22.11.2024 12:51:31 Re: SLO in USA Appstore account - isti email? |
|
Pozdravljeni
Sam imam tri accounte za appstore, ampak sem to delal pomoje 10 let+ nazaj. Torej sedaj imam problem, da bi prjatlu naredu dodatni appstore account, se odjavim iz iclouda na mac-u, grem pod create new account, vpišem vse podatke, potrdim preko gsma, potrdim preko email-a (naredim nov mail posebej za to). in pri zadnjem koraku nič ne napiše npr You are finished, ampak samo zapre tole okno in to je to. Mail se pravi mi je registriralo za tist account, ampak ko se probam vpisati s tem novim accountom, mi pravi da tale account je obstaja, četudi sem potrjeval za registracijo. Pač tudi on je prvi account že pred časom naredil, ampak z USA naslovom, ker takrat še ni bilo SLO store-a. Sedaj pa ne more v tem accountu kupovati z slovensko kartico. Rad bi kupil Logic in ne gre. Kje tiči zajec?
Hvala, lp
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 22.11.2024 15:42:04 Re: SLO in USA Appstore account - isti email? |
|
Maš telefonsko že povezano z drugim računom (včasih se je dalo povezati z večimi, zdaj ne)? Res rabiš ločen račun za to? Lahko samo zamenjaš regijo na obstoječem. Zgodovina nakupov sicer izgine, ampak vseeno ostanejo podatki na strežniku in ni treba 2x plačat za isto stvar.
|
 |