Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
iPhone vprašanja pred nakupom
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ruše
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 29.08.2009 12:45:20
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
NikMan je napisal/a:

BTW: sprobal sem Androida in iPhone ne seže do kolen, vsaj kar se software tiče.

O čem ti to ? Kaki softwer maš v mislih Question
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 29.08.2009 13:59:50
NikMan je napisal/a:
BTW: sprobal sem Androida in iPhone ne seže do kolen, vsaj kar se software tiče.

Ubistvu imam HTC Hero doma in je res super telefon kar se tiče prilagodljivosti itd. Kar se tiče hitrosti pa 3GS-u ne seže niti do kolen. Pri Googlu se bodo moral močno potrudit pa zoptimizirat kodo, da bo kot se šika.

Z grafiko se pa sploh ne more primerjat, saj nima nobenega grafičnega pospeševalnika kot ga ima iPhone.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 29.08.2009 14:09:50
Prosiš za prilagodljivost, Potemkin Spet iPhone. Zakaj? Ker če ga jailbreakaš, je to bolj prilagodljiva zadeva Kot pa win Pc, tolko da ves
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 29.08.2009 20:08:11
mikrohard je napisal/a:
NikMan je napisal/a:
Tipkovnico s šumniki pa imamo samo v primeru, da nastavim HR jezik Sad

Tipkovnico s šumniki imaš že privzeto (angleško). Manjka le "đ"... tega pa lahko dobiš z uporabo hrvaške tipkovnice (ki je lahko nastavljena kot sekundarna).

Jaz imam "Đ" na vseh tipkovnicah... Nevem pa, ce je to mogoce posledica tega, da imam nalozen slovenski vmesnik ...

Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 30.08.2009 06:49:28
mikrohard je napisal/a:
Popoln nadomestek ne more biti, ker ima iPod kar nekaj skritih funkcij, ki jih dTunes 100% nima. Skratka... če želiš glasbo in filme v iPod programu, je edina možnost preko iTunes-a. Če pa iTunes-a nočeš uporabiti, je pa bolje, da poiščeš drug telefon.

kake skrite funkcije pa ima kej?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 30.08.2009 07:11:08
Confused

Nazadnje urejal/a iPlo Ned 30. Avg 2009 07:12; skupaj popravljeno 2 krat
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 30.08.2009 07:11:31
alenbec je napisal/a:
NikMan je napisal/a:

Ubistvu imam HTC Hero doma in je res super telefon kar se tiče prilagodljivosti itd. Kar se tiče hitrosti pa 3GS-u ne seže niti do kolen. Pri Googlu se bodo moral močno potrudit pa zoptimizirat kodo, da bo kot se šika.

Z grafiko se pa sploh ne more primerjat, saj nima nobenega grafičnega pospeševalnika kot ga ima iPhone.

Tudi jaz imam že nekaj dni Heroja... dela super, presenečen...
Kar se tiče 3GS-a in njegove hitrosti, pa mislim da jo drago plača z delovanjem baterije... v tej smeri mora Apple začet prekleto veliko delat... Se mi zdi, da se ne da delat primerjave med Herojem in iTelefonom, ker enostavno slednji lahko fura le en program, Heroj pa v ozadju fura kaj nekaj zadev... in tle smo spet pri bateriji in hitrosti!
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 30.08.2009 08:41:51
Mortir je napisal/a:
mikrohard je napisal/a:
Popoln nadomestek ne more biti, ker ima iPod kar nekaj skritih funkcij, ki jih dTunes 100% nima. Skratka... če želiš glasbo in filme v iPod programu, je edina možnost preko iTunes-a. Če pa iTunes-a nočeš uporabiti, je pa bolje, da poiščeš drug telefon.

kake skrite funkcije pa ima kej?

Shake to shuffle je že ena izmed njih, prikaz besedil druga, itd, itd...
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 30.08.2009 18:53:14
mikrohard je napisal/a:

Shake to shuffle je že ena izmed njih, prikaz besedil druga, itd, itd...

mislim da je mel "Shake to shuffle" dtunes prej kot ipod. glej pod nastavitve pri dtunes. tam si lahko vklopiš če hočeš.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 30.08.2009 23:47:37
NikMan je napisal/a:
Škoda, da ima za moje pojme eden najboljših telefonov ta hip omejenost z itunes Sad

Nokia mi je všeč (čeprav je software zastarel in počasen), ker je vse stranska in deluje BP kot disk ali pa karkoli drugega. No, pa čeprav rabi PC suite, ampak MP3je in ostalo šaro pa lahko nalagam direktno.

SMS in MMS mi niso šara in bi tudi plačal zato, saj mi pomenijo OGROMNO.

Hm, kot bodočega lastnika iPhona, ki imam trenutno N95 8GB, me pesti enako vprašanje glede SMS (ker mi niso šara - rojstnodnevne čestitke, čestitke ob rojstvu otrok, dopisovanja z ženo, ko sem v tujini...). Našel sem tole:

http://www.symbian-freeware.com/download-sms-export.html

Kolikor si jaz predstavljam, bi torej lahko naredil takole z SMS: jih izvoziš s temle programčkom, potem pa nekako uvoziš kot Notes (zapiski) v iPhone. Kako se pa naredi slednje, nimam pojma.

A kdo od uporabnikov iPhona slučajno ve?

Gruntal sem celo, da bi mogoče šlo s pomočjo QuickOffice - pač nabaviš za tistih 12 USD.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 31.08.2009 00:05:32
No, tale thread je zanimiv.
http://www.everythingicafe.com/forum/iphone-3g/is-there-a-way-to-import-notes-37739.html

Sploh una varianta - Air Sharing.

Pa tudi tole: http://evernote.com/ se mi zdi, da iz iPhona naredi ultra produktivno beštijo.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 31.08.2009 09:55:38
ce ti kreira txt potem uvoz v iphone ne bo problem... lahko si jih samo posljes kot priponko v gmail in potem tam prebiras. potem so tu se zastonjski programi za nalaganje datotek na iphone (recimo discover) itd itd... tudi quickoffice seveda ali documents to go

v glavnem iphone si predstavljaj kot mini laptop in obdelava txt datotek je se najmanj tezavna Smile
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #33   Objavljeno 31.08.2009 13:31:41
Lp,

Malo si bom sposodil tole temo.
Dolgo časa me že matra da bi kupil iPhone, in počasi se odločam da bo to 3g(Softwersko odklenjen in nekaj mesecev rabljen)

Ker nisem stalno na tekočem, raje postavim še nekaj vprašanj, kljub temu da ste na njih odgovorili že 100x =) oprostite Very Happy

Zanima me sledeče:

1. Če kupim softwersko odklenjen iPhone(italija) ga vrjetno moram jailbrejkati za nalaganje programov in ostalih zadev? Če pa bom kdaj hotel uveljavljati garancijo bo potreben restore? Ali potem ko bom naredil restore, bo potrebno telefon odklepati, ali bo normalno deloval na vse SIM kartice?

2. Kako je glede Wifija in OS 3. Nekaj berem po forumu in opažam, da imajo nekateri problem z WiFi na OS 3. Je to kriv OS 3 in naj bi bilo to odpravljeno ali je mogoče kakšen drug vzrok?

3. Opažam tudi da se dobi program iBluetooth, za prenos slik in Mp3. Ali deluje b.p. ali so tudi kakšni problemi na OS 3.

To mislim da je za enkrat vse Very Happy

Hvala
lp
irccar
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #34   Objavljeno 31.08.2009 13:34:19
če ga restoraš ga neboš rabim odklepat kr je tovarniško odklenjen.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #35   Objavljeno 31.08.2009 13:36:22
jj
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #36   Objavljeno 31.08.2009 14:00:52
Citiram:
1. Če kupim softwersko odklenjen iPhone(italija) ga vrjetno moram jailbrejkati za nalaganje programov in ostalih zadev? Če pa bom kdaj hotel uveljavljati garancijo bo potreben restore? Ali potem ko bom naredil restore, bo potrebno telefon odklepati, ali bo normalno deloval na vse SIM kartice?

Softversko odklenjen iPhone je ze jailbreakan, ker drugace ne more biti softversko odklenjen... Cim ga restoras, se zaklene in ga moras ponovno jailbreakati in softversko odkleniti

Citiram:
2. Kako je glede Wifija in OS 3. Nekaj berem po forumu in opažam, da imajo nekateri problem z WiFi na OS 3. Je to kriv OS 3 in naj bi bilo to odpravljeno ali je mogoče kakšen drug vzrok?

Moje mnenje je, da je problem drugje, ker ja se z nobenim iPhone-om nisem imel problemov z WiFi ...

Citiram:
3. Opažam tudi da se dobi program iBluetooth, za prenos slik in Mp3. Ali deluje b.p. ali so tudi kakšni problemi na OS 3.

Uradno ne deluje na 3.0 ... nekateri so sicer pisali, da deluje... nisem pa se sam probal, ker je zadnja verzija tista od marca letos, ki je sicer deloaval na 2.2.1 ... vendar ne zadovoljivo... Jaz imam recimo iPhone sprajen z avtoinstalacijo... in takrat recimo se ne da uproabljat iBluetooth... tudi obratno ne gre... iBluetooth uproablja popolnoma samostojen BT stack, ki ne deluje skupaj z vgrajenim... zato se meni osebno ta zadeva ne zdi prevec uporabna...

Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #37   Objavljeno 31.08.2009 14:05:47
Hvala za odgovore Very Happy

Pač mislil sem tiste Iphone iz italije. Potem to pomeni da lahko nalagam gor programe, ne da bi moral kaj spreminjati. Če pa se bo naredil restore ga bo treba ponovno odkleniti.

Se pravi,če te prav razumem za enkrat ni možnosti da bi pošiljal in sprejemal podatke preko BlueTootha(razen ibluetooth, ki pa tudi ni nujno da deluje)
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #38   Objavljeno 31.08.2009 14:24:46
irccar je napisal/a:
Hvala za odgovore Very Happy

Pač mislil sem tiste Iphone iz italije. Potem to pomeni da lahko nalagam gor programe, ne da bi moral kaj spreminjati. Če pa se bo naredil restore ga bo treba ponovno odkleniti.

Se pravi,če te prav razumem za enkrat ni možnosti da bi pošiljal in sprejemal podatke preko BlueTootha(razen ibluetooth, ki pa tudi ni nujno da deluje)

Tisti iz Italije so nezaklenjeni... ti si pa pisal o softversko odklenjenih Smile ...

Tisti iz Italije (nezaklenjeni) se lahko uporabljajo s katerokoli SIM kartico in se nikoli ne zaklenejo... Lahko ga nadgradis takoj prvo minuto, ko je na voljo nova verzija ...

Drugo pa je jailbreak, ce zelis imeti odprt OS, na katerega lahko nalagas tudi zadeve, ki jih Apple ni predvidel oz. ne dovoli (razni popravki, dodatki, teme,...)... Jailbreakas pa lahko samo takrat, ko je na voljo postopek jailbreaka za nov firmware ... Recimo za zadnji firmware 3.0.1 je na voljo... ko bo prisla nova verzija, pa bo verejteno potrebno pocakat kaksen dan, dva ali vec, da se naredi program za jailbreak... Tacas pac ne mores uproabljati teh zadev, ki so na voljo le za jailbreakane iPhone ... In vedno, ko pride nova verzija, je potrebno cel postopek ponovit (nadgradit in nato jailbreakat ter sinhronizirati svoje podatke, programe ter naloziti popravke ,...)

Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #39   Objavljeno 31.08.2009 14:31:41
samo tudi če bom naredil Jailbreak...lahko potem naredim restore in nebo zaklenjen? Very Happy pač bo tak kakor iz trgovine Very Happy

ok hvala za pomoč Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #40   Objavljeno 31.08.2009 14:41:51
Jailbreak ni odklep,... tko da tko kot si rekle če ga restoraš bo v takem stanku kot si ga vzel iz škatle
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani