deamon je napisal/a: |
Ali ima Nikon res fotografije, ki vlecejo bolj na zeleno, canon pa bolj zive? |
Ja, kje si pa to pobral? Oba delata približno enake (dobre) fotografije.
Vidim, da so ti tukaj natresli preveč različnih informacij glede na tvoje vprašanje. Če imaš željo slikat z DSLR jem, potem ti jaz svetujem, da pogledaš za rabljenim D90 (saj novih itak ni več

) Kupil boš dober fotič verjetno z objektivom 18-105, za malo denarja. Potem si kupi še kakšen objektiv z fiksno gorišnico, 35 ali 50mm, 1,8. Lahko da boš kaj takega dobil kar vkompletu. Zdaj se 90tke kar prodajajo, ker lastniki menjajo za D7000 ali 7100. Tudi sam imam D90, sem bil na tem, da menjam za D7000, pa sem se po nekaj testnih fotkah za primerjavo gladko premislil in ostajam še nekaj časa na starem. Lej, DSLR je predvsem veselje ukvarjati se s fotografijo, bodisi na terenu ali pa v domačem studiju, sama teža aparata in opreme je tu drugotnega pomena. Za "imeti fotič vedno pri sebi" si pa jaz naprimer želim iPhone, kajti edino telefon imam vedno pri sebi, pa še dobre fotke dela.
Pa še nekaj bi omenil, kar drugi niso. Za res vrhunsko fotografijo je predvsem pomembna optika. Pa pustiva to, saj ne sodi več v to temo.
Če hočeš, pa poglej nekaj mojih fotk (povprečnega hobi fotografa) narejenih z D90. Link:
http://www.slo-foto.net/portfolio/lux1
Mogoče se boš lažje odločil!