Nakup fotoaparata | |||||
Meni se obnese fallback metoda; Pogledam najboljši model, potem pa primerjam, kaj ima en cenejši model manj. Ugotoviš da večine stvari ne rabiš in greš še eno stopnjo niže, itd. Meni se večinoma obnese. Če pa grem od spodaj navzgor, pa praviloma kupim en model "premalo". |
|||||
![]() |
|||||
ma dej dej najprej fotograf potem pa kamera usi bluzite eno in isto.. pa noben od vas ne bo naredil take fotke kot jih dela samo vidic.. zakaj? ker nimate niti približno take opreme kot jo ima on. vrjamem da ste kle tud proji sam preden boš ti štartu pa izostril svojo trotelco bom jaz z hudim aparatom posnel že serijo 10ih slik. mene je tud prodajalec pred leti ko sem nabavlju svoj prvi dslr prepričval v trotel kamero in sm se mu odločno upru in mi ni blo niti najmanj žal.. žal mi je blo edin da nism mal več našparu pa kupu 1 model boljšiga. zame je pač hitrost pomembna in nobena trotl kamera tukej ne bo konkurirala dslrjem, trotl kamere mamo itak vsi na telefonih.. in kera je najbolša kamera? tista ki je vedno pri roki, tko da ne bluzit.. vstopnemu modelu jaz pravim ne ker ga hitro prerasteš, pa tud burst shot 3fps je zame premalo, ma pa seveda vsak svojo hitrost učenja in svoje potrebe. pa kdo kle govori o flagship modelih?! 1000eu proti 4000+ eu je bistvena razlika.. |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
http://www.monitor.si/clanek/pro-et-contra-kompaktnez-ali-dslr2/123066/?xURL=301
http://www.ceneje.si/podrobno-o-fotoaparatih_nasvet http://student.pfmb.uni-mb.si/~jturnsek/didrac2/foto/index.html Nazadnje urejal/a iDavid4 Čet 25. Jul 2013 22:23; skupaj popravljeno 1 krat _________________ |
|||||
![]() |
|||||
da ne.. potem se pa čudim da trg za dslr sploh še obstaja.. to je tko kot bi rekla da se na ipadu da nardit vse kar se da na stacionarcu, itd. sori ampak ti tud nehej bluzit.. idavid4 odličen link.. |
|||||
![]() |
|||||
Težak aparat je bistveno bolj stabilen in tako tudi "iz roke" dobiš dobre posnetke, ki jih pri lahkem aparatu lahko dobiš samo z naslonom. Začetniki pa z veliko DSLR makino zgledajo ko hudi profiji; dušci paše, če ne druzga. Še posebej s kakim "spešl" nahrbtnikom za boljši "imiđ". Saj konec koncev posnetih domačih fotk ne pogledamo nič bolj pogosto, kot včasih, ko je blo IN delat diase. Tko da kakšne so slike, v tem primeru itak nima veze. A ni res? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
+nastavitve na AUTO in ob polni sončni svetlobi dvignjenim flash-om ![]() ![]() ![]() _________________ |
|||||
![]() |
|||||
Berem extremne komentarje na obeh straneh. Eni črno, drugi belo. Resnica ni ne pri striktnih zagovornikih DSLR, ki so neštetokrat prekleli svoj trd in težak kruh, niti ne pri "trotel" poenostavljenju. Resnica je vseh 256 tonih sive, kjer vsak najde kompromis med izbrano opremo in pričakovanji naročnika. Ni potrebno z vsemi topovi streljati po vsaki fotografsfki situaciji, vzameš tisto orožje, ki je za dano situacijo primerno. Izbiraš v široki paleti tehničnih možnosti, ki so ti na voljo. Za to je potrebno biti odprt in ne črno-belo zaplankan. Nikoli ne bom pozabil, ko je eden najbolj znanih slovenskih fotoreporterjev, sicer zapriseženi "Canon user" rekel: "Če na olimpiskih igrah v Calgaryu 1988 ne bi imel v seboj tudi kompaktnega Minolta ATF, bi ostal brez najboljših (najpomembnejših) posnetkov tistega leta." Od takrat naprej je v moji torbi našel mesto najprej že rabljen Canonet in kasneje TopShot. Nikoli me ni bilo sram potegniti iz žepa malčka in v mojo SLR Canon F1 in Canon T90 zgodbo dodati fotografije iz cenenega ampak priročnega kompakta, ki seveda ni bil "trotel". Od takrat se je marsikaj spremenilo in obrnilo na glavo. Imamo veliko ponudbe fotoaparatov, ki izgledajo kot vrhunski SLRji pa to niso, samo dajejo vtis, da so (podobno je v drugih sferah naših življenj). Imamo kup kompaktov, ki to dejansko so in nekaj takih, ki to niso. Razvoj opreme je potrebno spremljati in optimalno izbrati. Dovoliti si je treba nasvet, ga proučiti in uporabiti v praksi. Matjaž, hvala za nasvet .... hvala Bogu, da mi ni treba več vn otovorjenemu kot "artiljeriska mula". Mirrorless je zakon. Ne vedno, ampak je. _________________ Gotterdammerung |
|||||
![]() |
|||||
kar, če slikaš ob 12h, ko so sence najbolj nehvaležne in je oseba oddaljena samo par metrov, je OK! Temu se reče doosvetljevanje, res pa je da se to ponavadi ne dela z integriranim flashom, ker je premalo močan... ampak če drugega ni, je tudi to bolje kot nič... seveda, optimalna rešitev, ki da najboljše rezultate je uporaba reflektorja... bolj "zanimivo" je, ko nekdo slika v mraku ali temi pokrajino (recimo osvetljeni Blejski grad) in je vključen flash in se potem čudi zakaj je vse črno... tisto je bolj neuporabno kot pa sredi sončnega dne... |
|||||
![]() |
|||||
![]() Tipična fotografska bitka. |
|||||
![]() |
|||||
http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/fujifilm_x100s/
jaz sem se že zdavnaj odločil, da ko bom končno imel toliko viška sredstev, da bo čas tudi za fotič, bom vzel saj je za to kar jaz fotkam večino arhitekture na potovanjih in občasno kakšne fotke ko se zberemo s prijatelji ali sorodniki bo več kot super. pa še lep je ![]() ![]() bi pa mel leico ne ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Meni je tudi ta odlicna zadeva, sam bolj se nagibam k Fujifilm X-E1 modelu...zadnji firmware baje popravi vecino napak in se super obnese! ![]() Lp _________________ ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Lp _________________ ![]() |
|||||
![]() |
|||||
He, he, he... res je... ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Itak...Iphone vs. Samsung S4....Canon vs. Nikon etc ![]() _________________ ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Tuki samo fantje retro stil fotiče kažejo ![]() _________________ Gotterdammerung |
|||||
![]() |
|||||
Vedno je isto! Kdo ima daljšega…… ![]() ![]() _________________ |
|||||
![]() |
|||||
...a iPhone ![]() ![]() _________________ ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |