Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Nakup fotoaparata
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #101   Objavljeno 25.07.2013 19:12:47
Re: Nakup fotoaparata
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Glede nabave flagship vs. entry model.

Meni se obnese fallback metoda;
Pogledam najboljši model, potem pa primerjam, kaj ima en cenejši model manj. Ugotoviš da večine stvari ne rabiš in greš še eno stopnjo niže, itd.

Meni se večinoma obnese.

Če pa grem od spodaj navzgor, pa praviloma kupim en model "premalo".
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #102   Objavljeno 25.07.2013 20:17:57
Photopress je napisal/a:
1. zato, ker morda nikoli ne bo rabil DSLR-ja, ki je lahko precej drag in ker je pri fotografiranju najprej fotograf in potem kamera...

2. ravno to sem napisal, kar se tiče recimo nabave dodatne opreme, drugih objektivov. Evo sem šel pogledat na Bolho in vpisal na fotografiji v iskalnik najbolj razvpite znamke (v oklepaju je število strani, ki so v povezavi s tem): Canon (52), Nikon (39), Sony (24), Olympus (14), Pentax (osem) in Panasonic (7)... Torej kaj prevladuje, ni težko razbrati. Bolj ko greš v eksotiko, dražje postaja, pa tudi izbira se oži...

3. tak nasvet pa vidim velikokrat in predlog je, da naj tisti, ki sprašuje kupi kar flagship model proizvajalca... Mislim, da je za začetnika dober tudi entry level komplet ali pa nakup rabljene opreme, seveda s pomočjo nekoga, ki se malo spozna na te zadeve. Po mojem bi se dalo za tak, dober komplet priti skozi za ca 500€

ma dej dej najprej fotograf potem pa kamera usi bluzite eno in isto.. pa noben od vas ne bo naredil take fotke kot jih dela samo vidic.. zakaj? ker nimate niti približno take opreme kot jo ima on. vrjamem da ste kle tud proji sam preden boš ti štartu pa izostril svojo trotelco bom jaz z hudim aparatom posnel že serijo 10ih slik.
mene je tud prodajalec pred leti ko sem nabavlju svoj prvi dslr prepričval v trotel kamero in sm se mu odločno upru in mi ni blo niti najmanj žal.. žal mi je blo edin da nism mal več našparu pa kupu 1 model boljšiga. zame je pač hitrost pomembna in nobena trotl kamera tukej ne bo konkurirala dslrjem, trotl kamere mamo itak vsi na telefonih.. in kera je najbolša kamera? tista ki je vedno pri roki, tko da ne bluzit..
vstopnemu modelu jaz pravim ne ker ga hitro prerasteš, pa tud burst shot 3fps je zame premalo, ma pa seveda vsak svojo hitrost učenja in svoje potrebe. pa kdo kle govori o flagship modelih?! 1000eu proti 4000+ eu je bistvena razlika..
Jablanator

Jablanator

Ženska

Prispevek: #103   Objavljeno 25.07.2013 21:32:23
Js osebno mislm da bomo mogl bit vsi mal bolj open minded in pocas sprevidet da ogromen body in tezek objektive NE nardita nic bolse slike kot majhen body in lahek objektiv Wink ....pa recimo da smo tukej v rangu nex 6 ali 7 pri malih aparatih
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Logatec
Moški

Prispevek: #104   Objavljeno 25.07.2013 21:47:22
http://www.monitor.si/clanek/pro-et-contra-kompaktnez-ali-dslr2/123066/?xURL=301

http://www.ceneje.si/podrobno-o-fotoaparatih_nasvet

http://student.pfmb.uni-mb.si/~jturnsek/didrac2/foto/index.html

Nazadnje urejal/a iDavid4 Čet 25. Jul 2013 22:23; skupaj popravljeno 1 krat

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #105   Objavljeno 25.07.2013 22:09:32
čebelica je napisal/a:
...ogromen body in tezek objektive NE nardita nic bolse slike kot majhen body in lahek objektiv

da ne.. potem se pa čudim da trg za dslr sploh še obstaja.. to je tko kot bi rekla da se na ipadu da nardit vse kar se da na stacionarcu, itd. sori ampak ti tud nehej bluzit..
idavid4 odličen link..
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #106   Objavljeno 25.07.2013 22:43:32
Za profije mora biti aparat robusten in predvsem ne prelahek.

Težak aparat je bistveno bolj stabilen in tako tudi "iz roke" dobiš dobre posnetke, ki jih pri lahkem aparatu lahko dobiš samo z naslonom.

Začetniki pa z veliko DSLR makino zgledajo ko hudi profiji; dušci paše, če ne druzga. Še posebej s kakim "spešl" nahrbtnikom za boljši "imiđ".

Saj konec koncev posnetih domačih fotk ne pogledamo nič bolj pogosto, kot včasih, ko je blo IN delat diase. Tko da kakšne so slike, v tem primeru itak nima veze.

A ni res?
Very Happy Very Happy Very Happy Cool
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #107   Objavljeno 26.07.2013 01:00:17
macata je napisal/a:

Začetniki pa z veliko DSLR makino zgledajo ko hudi profiji; dušci paše, če ne druzga. Še posebej s kakim "spešl" nahrbtnikom za boljši "imiđ".

+nastavitve na AUTO in ob polni sončni svetlobi dvignjenim flash-om Laughing Smile Laughing

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #108   Objavljeno 26.07.2013 08:03:50
Je treba kr nekaj fotografije vedet, da razumeš do osvetljevanje z bliskavico v sončnem vremenu.

Berem extremne komentarje na obeh straneh. Eni črno, drugi belo. Resnica ni ne pri striktnih zagovornikih DSLR, ki so neštetokrat prekleli svoj trd in težak kruh, niti ne pri "trotel" poenostavljenju.

Resnica je vseh 256 tonih sive, kjer vsak najde kompromis med izbrano opremo in pričakovanji naročnika. Ni potrebno z vsemi topovi streljati po vsaki fotografsfki situaciji, vzameš tisto orožje, ki je za dano situacijo primerno. Izbiraš v široki paleti tehničnih možnosti, ki so ti na voljo. Za to je potrebno biti odprt in ne črno-belo zaplankan.

Nikoli ne bom pozabil, ko je eden najbolj znanih slovenskih fotoreporterjev, sicer zapriseženi "Canon user" rekel: "Če na olimpiskih igrah v Calgaryu 1988 ne bi imel v seboj tudi kompaktnega Minolta ATF, bi ostal brez najboljših (najpomembnejših) posnetkov tistega leta."

Od takrat naprej je v moji torbi našel mesto najprej že rabljen Canonet in kasneje TopShot. Nikoli me ni bilo sram potegniti iz žepa malčka in v mojo SLR Canon F1 in Canon T90 zgodbo dodati fotografije iz cenenega ampak priročnega kompakta, ki seveda ni bil "trotel".

Od takrat se je marsikaj spremenilo in obrnilo na glavo. Imamo veliko ponudbe fotoaparatov, ki izgledajo kot vrhunski SLRji pa to niso, samo dajejo vtis, da so (podobno je v drugih sferah naših življenj). Imamo kup kompaktov, ki to dejansko so in nekaj takih, ki to niso.

Razvoj opreme je potrebno spremljati in optimalno izbrati. Dovoliti si je treba nasvet, ga proučiti in uporabiti v praksi.

Matjaž, hvala za nasvet .... hvala Bogu, da mi ni treba več vn otovorjenemu kot "artiljeriska mula". Mirrorless je zakon. Ne vedno, ampak je.

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #109   Objavljeno 26.07.2013 08:05:29
iDavid4 je napisal/a:
+nastavitve na AUTO in ob polni sončni svetlobi dvignjenim flash-om Laughing Smile Laughing

kar, če slikaš ob 12h, ko so sence najbolj nehvaležne in je oseba oddaljena samo par metrov, je OK! Temu se reče doosvetljevanje, res pa je da se to ponavadi ne dela z integriranim flashom, ker je premalo močan... ampak če drugega ni, je tudi to bolje kot nič... seveda, optimalna rešitev, ki da najboljše rezultate je uporaba reflektorja...

bolj "zanimivo" je, ko nekdo slika v mraku ali temi pokrajino (recimo osvetljeni Blejski grad) in je vključen flash in se potem čudi zakaj je vse črno... tisto je bolj neuporabno kot pa sredi sončnega dne...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #110   Objavljeno 26.07.2013 08:55:49
Sem za hec pogledal v temo in me niste razočarali Smile

Tipična fotografska bitka.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #111   Objavljeno 26.07.2013 10:52:33
jaz sem se že zdavnaj odločil, da ko bom končno imel toliko viška sredstev, da bo čas tudi za fotič, bom vzel http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/fujifilm_x100s/
saj je za to kar jaz fotkam večino arhitekture na potovanjih in občasno kakšne fotke ko se zberemo s prijatelji ali sorodniki bo več kot super. pa še lep je Very Happy Wink
bi pa mel leico ne Very Happy Cool
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Nova Gorica
Moški

Prispevek: #112   Objavljeno 26.07.2013 11:28:47
sussi je napisal/a:
jaz sem se že zdavnaj odločil, da ko bom končno imel toliko viška sredstev, da bo čas tudi za fotič, bom vzel http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/fujifilm_x100s/
saj je za to kar jaz fotkam večino arhitekture na potovanjih in občasno kakšne fotke ko se zberemo s prijatelji ali sorodniki bo več kot super. pa še lep je Very Happy Wink
bi pa mel leico ne Very Happy Cool

Meni je tudi ta odlicna zadeva, sam bolj se nagibam k Fujifilm X-E1 modelu...zadnji firmware baje popravi vecino napak in se super obnese!

Lp

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #113   Objavljeno 26.07.2013 11:55:04
po tem kar vse sem prebral, bi jaz kar ostal pri svojih besedah. preberi tole Smile http://blog.chasejarvis.com/blog/2013/05/the-fuji-x100s-review-brutally-simple-highly-effective-even-if-you-didnt-want-to-admit-it/
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #114   Objavljeno 26.07.2013 11:58:41
bom prebral thx.....drugace pa ta vintage style mi je res zakon! Mam enega Zenita starga se doma sam film morem kupit Smile Ce pa koga zanima kaj foto opreme mam par stvari med malimi oglasi.

Lp

Stevie Jabuk

Kraj: LJUBLJANA
Moški

Prispevek: #115   Objavljeno 26.07.2013 12:07:10
Rainbow je napisal/a:

He, he, he... res je... Idea
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #116   Objavljeno 26.07.2013 12:10:01
Photopress je napisal/a:
He, he, he... res je... Idea

Itak...Iphone vs. Samsung S4....Canon vs. Nikon etc Very Happy

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #117   Objavljeno 26.07.2013 12:16:35
Ma kakšna bitka neki .... dejte si pogledat temo, ko akademski satani napadajo humanoidne deklice, one se jim pa ne dajo.

Tuki samo fantje retro stil fotiče kažejo Very Happy

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #118   Objavljeno 26.07.2013 12:20:12
Rainbow je napisal/a:

Vedno je isto! Kdo ima daljšega…… Laughing Idea

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #119   Objavljeno 26.07.2013 12:41:32
iDavid4 je napisal/a:
Vedno je isto! Kdo ima daljšega…… Laughing Idea

...a iPhone Rolling Eyes Very Happy

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #120   Objavljeno 26.07.2013 17:35:27
Ali ima Nikon res fotografije, ki vlecejo bolj na zeleno, canon pa bolj zive?
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani