Mac uporabnik: čudak, snob ali oboje?
|
Stevie Jabuk
Kraj: Slovenija |
|
 |
|
Prispevek: #101 Objavljeno 19.01.2009 16:03:44 |
|
Sem recimo samo pol user OSX, torej imam iPhona in doma PC z VISTO! Zelo sem zadovoljen z obema! 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #102 Objavljeno 19.01.2009 16:09:10 |
|
Samo nevem, ali se lahko smatra iPhone OSX in Mac OSX da sta enakovrena?
To je nekako tako kot bi rekel da je Win Vista enak Win Mobile...
No saj ni važno. Samo da smo vsi zadovoljni pa je!
PS: če ti je iphone UI všeč potem probaj še kakšnega Maca z OSXom. 
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #103 Objavljeno 19.01.2009 16:42:09 |
|
opeter je napisal/a: | Ni zavist, na začetku je potekala dokaj argumentirana debata. |
Na začetku...
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #104 Objavljeno 19.01.2009 16:59:41 |
|
No, pa da pripišem še svoje mnenje. Maca imam že malce dlje kot eno leto. Pred tem (cca. 9 let) sem uporabljaj winxp (original!  ) in pa linux, tudi freebsd se je že valjal po mašini. Enostavno nisem bil zadovoljen ne z enim ne z drugim. Ne rečem, da nista ok, sploh ne. Ampak meni to ni to. Enostavno je šlo preveč časa, predno sem se posvetil delu. Da tegob ob nameščanju enega ali drugega ne omenjam... In razni updati itd.
Če potegnem črto pod vsem skupaj je mac, v mojem primeru, zmagal na celi črti. Res je, da je mogoče kakšen evro dražji, ampak je vreden tega! Maca ni samo lepota, kot nekateri govorijo. Zelo redko kje je tako, da je zadeva lepa in povrhu še uporabna, in mac je eden izmed takih
Lp
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #105 Objavljeno 19.01.2009 17:30:21 |
|
luka je napisal/a: | Zdej me je klicala ena prijateljica, če ji pomagam povedat kako se izbriše zgodovino v IE. Rekel sem da nevem ker se ne spoznam tok na te windowse več, še posebej na visto. Pa je rekla, da to bi mogel vedit k se spoznam na računalnike, pa sem rekel da se, ampak samo ne tok na windowse(Na Xpeje še neki). In potem je sama poiskala kako se to naredi, vmes pa je začela še jamrat, da ji bitdefender neki teži skoz, pa sem ji tudi rekel da nevem kako se to kej naredit, ker ne uporabljam antivirusnih programov. Potem je rekla, a ni to tako da to moraš met, pa sem ji odgovoril da jst ne rabim pa tudi nimam potrebe.
Nevem zakaj se ljudje čudijo ko ne uporabljaš windowsov, jst se ljudem(navadnim uporabnikom) čudim da uporablajo windowse.
In ob takih pogovorih res izpadem potem čudak. |
Podobni pogovori name prežijo vsakodnevno in se ob njih počutim nelagodno, ker na koncu izpadem "kao pameten"
Lp.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #106 Objavljeno 19.01.2009 19:00:22 |
|
pedenam 140 mašin in 4 serverje... seveda PCje.... in zakaj bi si doma potem grenil življenje ???? K sreči se mi ni treba, sam sabo ukvarjati, zato tud pomagam pc juzerjem v širši okolici. Ker če bi mel tud doma PCja bi se mi sigurno gravžal na šihtu, doma pr frendih... toj tko kukr da bi vsakdan isto jedu pa piu.... sori ne hvala. Fenomen meka oz. Windowso je zapečen gensko v naravo juzerjev ravno tako kot je VW Golf al pa Pasat da best za slovenclna. Bistven štos nerabe ali strahu pred mekom in pa tudi konzol je; ker jih ni potrebno šraufat, mamo pa u naravi da mormo pogledat not, kej dodat, vn uzet, spremenit... bios pečat, drajverje menat, mal navijat.... itd. Ja sej se tud da na meku, sam še od soseda mulc ni tega naredu pol pa noben ne zna... Kolk modificiranih mašin ste vidl pr frendih takih pimp my pc, modra neonka pa rdeč ventilator... tega pr meku ni potrebno je samozadostno oblikovan hw & sw in kar je bistveno dela. Kej več nočem. Sicersem pa čisto miren in mi ni nerodno sej grejo windowsi po sledeh osxa, win 7 je še bliži kot vista.... še malo 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #107 Objavljeno 19.01.2009 19:04:21 |
|
uuuuu ne morem si pomagat, da grem včasih v pc štacuno in se naslajam nad kupci in svetovalci....  joj čista perverzija ....
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #108 Objavljeno 19.01.2009 19:18:13 |
|
Al pa greš tja, kjer imajo Mace, pa se tudi naslanjaš. Spomnim se ko sm kupoval in nekaj spraševal - pa mi tip v iStyle reče: "Veste, res ne vem, doma imam PC".
Se mi zdi da več prodajalcev PCjev ve več o račualnikih, kot pa Apple prodajalcev o macih
Samo je pa zanimivo, da nikoli ne boš našel Windows stručkota v trgovini z računalniško opremo, ker so ponavadi zaposleni drugje, hmm...
Drugače pa ja, debata je bila do kake pete strani konstruktivna, zdaj pa je prišla v tipično fanboystvo iz obeh strani in nima smisla.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ig |
|
 |
|
Prispevek: #109 Objavljeno 19.01.2009 19:20:14 |
|
vodavre je napisal/a: | pedenam 140 mašin in 4 serverje... seveda PCje.... in zakaj bi si doma potem grenil življenje ???? K sreči se mi ni treba, sam sabo ukvarjati, zato tud pomagam pc juzerjem v širši okolici. Ker če bi mel tud doma PCja bi se mi sigurno gravžal na šihtu, doma pr frendih... toj tko kukr da bi vsakdan isto jedu pa piu.... sori ne hvala. Fenomen meka oz. Windowso je zapečen gensko v naravo juzerjev ravno tako kot je VW Golf al pa Pasat da best za slovenclna. Bistven štos nerabe ali strahu pred mekom in pa tudi konzol je; ker jih ni potrebno šraufat, mamo pa u naravi da mormo pogledat not, kej dodat, vn uzet, spremenit... bios pečat, drajverje menat, mal navijat.... itd. Ja sej se tud da na meku, sam še od soseda mulc ni tega naredu pol pa noben ne zna... Kolk modificiranih mašin ste vidl pr frendih takih pimp my pc, modra neonka pa rdeč ventilator... tega pr meku ni potrebno je samozadostno oblikovan hw & sw in kar je bistveno dela. Kej več nočem. Sicersem pa čisto miren in mi ni nerodno sej grejo windowsi po sledeh osxa, win 7 je še bliži kot vista.... še malo  |
Med tem ko MS lovi Apple pri izlgedu in funkcionalnosti, ima le ta čas da lepo pripravi svojo programsko opremo na nove zmožnosti strojne opreme. In to bo še za nadaljnja leta poskrbelo da bo OS X platforma ima še trše temelje.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Krško |
|
 |
|
Prispevek: #110 Objavljeno 19.01.2009 20:57:58 |
|
Malo za šalo, malo zares:
http://www.youtube.com/watch?v=2eoncIutdsM
Mislim pa, da je pa zadel fundamentalen razlog, zakaj se uporabniki selimo na Maca (čeprav v glavnem večina zraven uporabljamo tudi Win - kar ni nič napačnega in jaz osebno bom z zanimanjem pretestiral Win7).
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ig |
|
 |
|
Prispevek: #111 Objavljeno 19.01.2009 21:07:16 |
|
Shinobi70 je napisal/a: | Malo za šalo, malo zares:
http://www.youtube.com/watch?v=2eoncIutdsM
Mislim pa, da je pa zadel fundamentalen razlog, zakaj se uporabniki selimo na Maca (čeprav v glavnem večina zraven uporabljamo tudi Win - kar ni nič napačnega in jaz osebno bom z zanimanjem pretestiral Win7). |
To jst pravim, že dolgo časa. Hvala bogu,da je tako.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #112 Objavljeno 19.01.2009 21:37:41 |
|
Jaz imam iMaca šest mesecev in sem zelo zadovoljen. Bil sem velik fan Windowsa, še vedno sem tudi fan opensourca (Linux, Solaris, BSD-ji), vendar me je pa Mac OS X najbolj prepričal od vseh.
Nekdo je nekaj omenil o menjavi Maca na vsake tri leta: imam PC-ja, ki sem ga sam sestavljal in je bil po 4 letih preslab za mojo uporabo. Za kaj sem ga uporabljal? Kompajlal sem Gentoo. To hočem povedati, da se ciklus uporabnosti med PC-jem in Maci ne razlikuje v tolikšni meri, kot to nekateri hočejo dokazati. Seveda so stvari vedno relativne, ker ne moreš primerjati dveh različno zmogljivih računalnikov, temveč je vedno treba vzeti primerljive računalnike.
Strinjam se, da nobena stvar ni perfektna, tako tudi Maci niso. Na mojem iMacu me ti dvoje stvari; prva je backlight (sicer ni na veliki površini), za drugo pa še nisem odkril pravega vzroka oziroma izvora problema (v off modu screena slišim neko "tiktakanje", drugače pač ne morem opisati).
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #113 Objavljeno 19.01.2009 21:38:07 |
|
Se mi zdi, da je sla logika vseh sistemov po eni taki hecni krivulji, najprej so bli programcki enostavni, ampak prevec, potem so vsi hotli met vec in vec raznoraznih funkcij vkljucenih, zdaj pa se spet dogaja to da bi vsi radi meli cim manj, pa da jim racunalnik ogromno stvari nardi sam in to je mac - dosti nardis z malo truda
Poglej samo internet, celi web 2.0 je baziran na tem, da mi, ki spletne aplikacije programiramo nardimo vam, uporabnikom zadevo cim bolj simpl, pa tud ce zato porabim celo noc, ker si je nekdo zmislo neko simpl zadevo, ki pa je v ozadju precej kompleksna.
MAC = minimalistic app computer(da ne bo kdo to vzel kot pravi pomen) -> in to je na macu kul. Mene ne briga kaj laufa odzadaj, hočem met samo čim bolj simpl program, ki ga jaz(uporabnik) vidim.
bluzim, but hey!
lp
|
 |
|
Prispevek: #114 Objavljeno 19.01.2009 22:08:01 |
|
OK, priznam, mogoče sem res malo preveč žalil.
Se opravičujem.
Ta forum pač ni primeren prostor za take debate...
Na vmesne žalitve na moj račun ne bom odgovarjal, škoda besed, poleg tega pa je to moj edini uporabnik na tem forumu(nekdo je nekoga obtožil, da je v resnici jaz).
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #115 Objavljeno 19.01.2009 22:16:08 |
|
Lepo da si vsaj malo priznal svojo krivdo... Če pa smo te nekateri žalili je bilo to le z namenom da smo ti pokazali na kakšen način se ti obračaš na nas... Vsekakor pa se ti tudi sam opravičujem s peskovnikom in smrkljom ki sem ti jih izrekel.
In kaj ti vsi hočemo dopovedat kupi si maca uporabljaj ga eno leto potem pa ga realno oceni ker vedi da smo vsi tukaj presedlali iz Windowsov in poznamo sistem in prav tako OSX torej moraš priznati da lažje ocenjujemo ob sistema kot ti in to ni le zato ker smo trenutno uporabniki Macov. Ker srečati se ali ga uporabljati dlje časa nikakor ni enako še manj pa dovolj da lahko daješ takšne ocene kot si jih ti dajal...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Mirna - Trebnje |
|
 |
|
Prispevek: #116 Objavljeno 19.01.2009 22:56:29 |
|
Rešitev: na Maca inštaliramo Win temo.
Al pa kr nardimo Jabuk OS pa roka.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #117 Objavljeno 16.01.2011 16:20:23 |
|
vem da je malce zastarela tema....sam tok da še svoje izkušnje povem.. od leta 95(odkar je fotr mi prvič dovolu it na komp(ja pač sm 18letna punca k vas bo večina rekl kaj ma pa ta pojma) sm uporabljala Winse, ker je fotr tut neki programiru sm bla velik na kompih in sm velik frendom že v OŠ hodila formatirat kompe, nalagat programe(igrce,...)
tko da praktično sm bla skos na Winsih in sm vse od win 3.0 do 7-ke dala use skos. Ko sm se pred 3leti prvič srečala z macovim OSX-om mi je takoj ratal ušeč.
Nabavila sem si tut prvi iPhone, ipod shuffle in vsak dan brskala po stvareh za apple in brala razne forume.... vsi s katerimi sem se družla so imeli winse in tako tudi tlačili apple(tudi glede iphona ki sem ga imela bog nedaj da sem ga vzela iz žepa) mislila pa sem si svoje... ugl po tihem sem si želela maca ki pa si ga nisem mogla privoščit ker sem vse ulagala v svoj fotič(photography is my passion  )
...po 3letnem sanjarjenju sem za rojstni dan dobila Macbooka ki je zamenjal moj Dellov prenosnik in ne preklopim na katerikoli drugi pc... imam vse kar rabim+še več... iPhoto(najbolši pregled nad slikami!!!), GarageBand (funfunfunfun...) pregled nad vsem je odličen...za obdelavo fotografij pa si doma priklopim kar na LCD monitor 24" in imam vse kar hočem...res mi je zakon operacijski sistem. In iz moje strani me Win ne vidijo več razen za programiranje v Visual studio se še moram usesti za očitov PC in je problem rešen
Tko da tut punce znamo applove izdelke uporabno uporabljat in se ne samo "važimo" z lepimi mašincami... Nazadnje urejal/a Volcom.Euch Ned 16. Jan 2011 21:43; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #118 Objavljeno 16.01.2011 20:24:52 |
|
blaster je napisal/a: | Samo nevem, ali se lahko smatra iPhone OSX in Mac OSX da sta enakovrena?
To je nekako tako kot bi rekel da je Win Vista enak Win Mobile...
No saj ni važno. Samo da smo vsi zadovoljni pa je!
PS: če ti je iphone UI všeč potem probaj še kakšnega Maca z OSXom.  |
dokler ne bo vse iOs kot se že šušlja..
no, js nism čistokrvni ker nism še mel PowerPCa.. tak da sem eden tistih pusijev ki so začeli šele na intelu (pa še to ne takoj)
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Skyfall |
|
 |
|
Prispevek: #119 Objavljeno 16.01.2011 21:13:03 |
|
|
 |
Jablanator