vauhau je napisal/a: |
Predlog kakšen kje kupit baterijo? ![]() ![]() |
Original če je le baterija vredna vsaj tolk kot comp... naroči jo pa na sevisu je neki cnej kot v štrcuni
Težave Macbook | |||||||
Original če je le baterija vredna vsaj tolk kot comp... naroči jo pa na sevisu je neki cnej kot v štrcuni |
|||||||
![]() |
|||||||
LP |
|||||||
![]() |
|||||||
V Flashu sem in tja pride do vrteče kuglce. Da bi pa to tolk sesulo sistem, kot ti opisuješ pa nikoli. V bistvu že par let nisem doživel, da bi neka aplikacija sesula sistem. Force quit pa daš iz jabučka v Finderju al kako drugače? |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Ja, tudi brez napajalnika... |
|||||||
![]() |
|||||||
Mi lahko nekdo tu logiko razloži naših apple resellerjev?!? V Ameriki in povsod kjer je uraden Apple servis je cena 130$ al 130€ ali 130 funtov |
|||||||
![]() |
|||||||
Omenil si dva servisa Apple Authorized Service Provider, res je EPL tudi Apple Premium Reseller, Pro servis pa niti reseller ni. Logika je edino takšna da ne primerjaš enakih stvari. Po telefonu ti nihče ne naredi diagnostike baterije, brez diagnostike baterije se lahko pogovarjaš o cenah a ne vemo o katerih cenah... jp seveda laično rečeš o cenah za baterijo, ampak dejansko imaš za isto baterijo lahko vsaj 3 baterije in vsaj 3 cene na enem in istem mestu. Seveda pa živimo v tržnem gospodarstvu in te cene se seveda svobodno oblikujejo, če pa že omenjaš različne regije pa obstajajo različne davščine, okoljske dajatve in različni transportni stroški. Zdej pa 3 različne baterije a ista baterija: -retail batt, žal ne vem part number, ta se dobi v trgovini na polici a le pri modelih, ki imajo vratca za menjavo baterije -servisna stock baterija, običajno najdražja in dražja kot retail, menja jo lahko samo servis, opraviti moraš diagnostiko pred naročilom te baterije in staro lahko obdržiš -servisna exchange baterija, običajno najcenejša, menja jo lahko samo servis, opraviti moraš diagnostiko pred naročilom te baterije in staro pustiš v servisu in vrne se jo v Apple O kateri ti govoriš da je v ameriki in povsod kjer je uraden servis 130$ ali 130€ ali 130 GBP in ali je to z davkom ali brez-pol bi se pa dal debatirat ![]() Edit: pa še na podlago tistih 3 različnih a istih baterij je to le v eni regiji. Za vsak del sveta pa obstaja še svoj trio teh a enakih baterij (US/canada, FarEast, Japan, Multilingual) tko da dejansko gre za 12 baterij a ista baterija ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Kakšene zadnje štiri dni se mi dogaja da mi računalnik zamarzne skoraj enkrat na uro. Najprej se mislil da je samo safari problem, ker sem mel velikokrat prižgan siol tvin ker ko delam mi je fajn da zraven nekej brni.No kasneje sem ugotovil da tudi če gledam film (VLC player) tudi tam zamrzne...zamrznu mi je tudi samo ko sem ga pustil na namizju...zgodilo se mi je tudi da niso prijeli gumbi za osvtlitev glastnost na tipkovnici (če se jim je zadelo da bodo delali so lahko imeli naprimer drugačne ikonice npr. za glastnost je imel še kr vedno ikonico od osvetitve tipkovnice ki sem jo uporabil pred tem). Ne deluje noben force quit, tudi v activity monitorju.. Sem preveru disk:128 gb SSD vse ok, še za viruse sem skeniru tut vse ok... Zdej bom najbrž probu reinštalirat maverickse pa bom vidu... Smešno mi je samo ker se mi je to začelo dogajt vzporednoi s temi vremenskimi nevšečnostmi? kakor je siroko moje znanje računalništva se mi zdi da to nebi smelo imeti razloga...ampak sem že tako začuden, da sem tut že na to pomislil. Prej mi je računalnik delal 2 leti brez kakršnega koli problema, res nič ni bilo narobe...Res je tudi to da moj računalnik vsebuje neki piratski programov, saj med časom študija ne nameravam kupovat originalov za 4 jurije... Nimam pojma kaj je narobe? Hvala že vnaprej za odgovore in pomoč! LP |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
hehe ![]() taki problemi da sem tut na to pomislu ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Pa si pogledu npr v consolo kaj je napisano za tisti trenutek, ko ti zmrzne? |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Dve varianti: -rahlo se ti je baterija napihnila in pritiska na trackpad -pod trackpadom je vijak za kalibracijo klika in lahko da je tega malo za naštelati Seveda pa je lahko tudi okvarjen trackpad, povezovalni kabel ipd |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Ko sem imel v teku cel kup projektov in največ dela, so se začele težave. Pustimo težave s samim OS X, zaradi katerega nekaj programov na začetku ni delovalo, problematičen je že sam HW. Kmalu sem ugotovil, da je problem wireless kartica. Enostavno ping na lokalni mreži skače od 40-200ms, včasih tudi preko 1000ms, potem se začne pojavljati packet loss, poveza vsake toliko pade, potem pa se včasih ne poveže tudi po par ur, včasih pa takoj, vendar ping naprej nenormalno niha. Vse to pri odličnem signalu. Ker je wireless edina možnost, ki jo imam na mestu kjer delam in ker povezavo precej uporabljam za VPN, RDP, SSH in podobne zadeve, je vse skupaj precej moteče. Ni mi dalo miru in sem celoten sistem pobrisal, namestil na novo iz recevory particije, ravno tako imam nameščene vse posodobitve, ki so bile izdane do sedaj in je zadeva ista. Sprobal sem že cel kup različnih AccessPointov (od domačih do profi Ciscotov), tudi na različnih lokacijah in je vse skupaj isto. Včasih malo boljše, včasih huje, ampak problemi so vedno, medtem ko na istih omrežjih iz iste lokacije vse ostale naprave (od iPadov, iPhoneov, desktopov, drugih prenosnikov, cheap shit tablic, kakor tudi Retine 13 prejšne generacije) delujejo BP (ping <= 1ms, brez packet lossa in prekinitev). Ravno tako če v svoj prenosnik utaknem USB wireless kartico, mreža deluje BP. Seveda sem googlal in ugotovil, da nisem edini s tem problem. Glede na zapise na tujih forumih, naj bi bili na servisih o tem že obveščeni in uredijo brez komplikacij. Naslednji problem pa sta tipkovnica in touchpad, ki občasno ko prenosnik pride iz sleepa enostavno nista odzivna. Če priklopim zunanjo tipkovnico, le ta deluje, interna pe še vedno ne, potrebno je na silo ugasniti prenosnik in ga ponovno zagnati. Sem tudi o tem našel nekaj zapisov na spletu, zunaj je celo nek update, ki naj bi težave odpravil, vendar imam nameščene vse posodobitve, problemi pa so še vedno tu. Se nisem preveč ukvarjal, tako ali tako je zadeva zrela za servis. Ko sem končno našel nekaj časa, da si usposobim drugo mašino, prenesem vse podatke, popucam vse kar imam na prenosniku in še enkrat potestiram preden odnesem prenosnik na servis, pa je prišlo do tega, kar me je pa najbolj zmotilo. Okej na iStoreu pravijo, da naj odnesem na servis, čeprav mi ni najbolj všeč, da mi bodo razdirali praktično nov prenosnik za več kot dva tisočaka, s katerim so problemi že od samega začetka, pa naj bo. Tudi Appleu se lahko zgodi. Pokličem na Pro Servis, kako in kaj, najprej seveda vprašanja, če imam vse posodobitve, mu razložim vse skupaj in pravi, da naj ga prinesem tja. Danes prinesem prenosnik na Pro Servis, punci na prevzemu vse skupaj razložim, si zapiše in reče, da me bodo poklicali. Čez 15minut me kliče serviser, mu še enkrat razložim, kaj se dogaja, pravi da bo potestiral. Potem pa me tip kliče nazaj, pravi da je stestiral in je tudi on opazil, da je ping na lokalni mreži od 40-170ms, vendar naj bi probal še na štirih drugih MBPjih, ki jih imajo tam in naj bi bilo isto, tako da me hoče na vsak način prepričat, da je to pač normalno. Bolj kot mu govorim, da to ni normalno, mi on razlaga, da je na ostalih isto. Sem bil že tik pred tem, da bi pop***** in je rekel no okej, bom povprašal na Apple. Prva stvar, ki mi je zmotila je odnos, še bolj pa to, da me hoče človek, ki dela na servisu, prepričat da je 170ms pinga na lokalni mreži pač normalno za zadnjo generacijo MacBook Pro Retine 13, zato ker imajo oni pač tam še 4 druge prenosnike z isto težave in ta človek bo sedaj šaril po moji mašini. Najraje bi nekomu zabrisal ta prenosnik v glavo.... Je še kdo, ki se je soočil z isto težavo in kako ste vse skupaj rešili. Je kakšna možnost, da se uveljavlja stvarno napako in zahteva povrnitev kupnine oziroma nov prenosnik. |
|||||||
![]() |
|||||||
imam dokaj poln disk in sem se sparavil čistiti zadevo z Daisy Disk - om. Zbrišem zadevo in Daisy pravi, da sem uspešno zbrisal okoli 100GB. Nato sem šel v Disk Ulility, da preverim, v kakšni kondiciji je disk. In ugotovim, da imam še vedno enako zasedenega prostora, kot pred brisanjem. Grem na disk info in ta mi kaže, da je zabrisano. Ponovno zaženem Daisy-ja in mi ta hudič kaže, da imam 92 GB hidden space in mi ne pusti poleg (tudi, če skeniram kot administrator) Kam mi je zbasal podatke in kako to spucati? hvala & lp AH ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Kolega je seicer že formatiral računalnik, ampak težava ostaja. Je kriv disk? |
|||||||
![]() |
|||||||
Nemogoče povedat "na pamet". Kako se zbuja z DVDja? Lahko narediš bootable zunanji disk ali USB ključek in poskusiš tako? |
|||||||
![]() |
|||||||
jst pa ne razumem tega kaj je z odnosom, najverjetneje ti je lepo povedal, zato ne vidim omembe odnosa... če imajo vse mašine takšen ping pol ne vem kaj bi rad, da pa on naredi s tem??
Vedno lahko uveljavljaš stvarno napako, vendar ne vem kaj točno bi ti uveljavljal? Glede nove mašine pa ti je tisti z nevem kako slabim odnosom povedal, da je na 4 isto kot na tvoji, se pravi ne vem kaj bi z novo mašino rešil? Mogoče pokličeš na Apple Care 080 080 321 poveš kakšno težavo imaš, poveš da je na drugih mašinah tudi taka in boš videl kaj pravi Apple |
|||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |