a obstaja kaka varianta tak k na windowsih defragment disk, za Mac-a, k se mi zdi , da mi mal počas dela zadne cajte

| MAC PROGRAMI: Popravljanje, čiščenje Mac-a | |||||||
| 
 a obstaja kaka varianta tak k na windowsih defragment disk, za Mac-a, k se mi zdi , da mi mal počas dela zadne cajte | |||||||
|  | |||||||
| 

Repair disk permission | |||||||
|  | |||||||
| 
 Razna orodja imajo združene funkcije Disk Utilityja, kot je že Feren napisal: "Repaid disk permissions", Repair disk ipd.
 Imaš brezplačna in seveda plačljiva orodja. Vsak ima svoje prednosti ter slabosti. Obstajajo namenski, večinoma plačljivi programi: - DiskWarrior - Drive Genius - TechTool Pro Orodja za defragmentacijo (baje pravijo, da ni potrebno na Unix sistemih) in čiščenje - iDefrag - Spring Cleaning Eden izmed brezplačnih je OnyX, drugi, sicer nima toliko funkcij, le najosnovnejša orodja pa je Maintenance. Eno boljših brezplačnih je TinkerTool (omogoča tudi nastavljanje nekaterih skritih fukncij MacOS X). Seveda pa imaš tudi tukaj plačljive programe, ki omogočajo nastavljanje najglobljih skritih funkcij MacOS X sistema brez poznavanja in vtipvanja ukazov v Terminal: - MacPilot - TinkerTool System - plačljiva verzija ThinkerToola z dodatnimi funkcijami - Cocktail | |||||||
|  | |||||||
| 

A računalnik ugašaš zvečer? Ker se je tudi meni zdelo da mi vse skupaj počasi dela pa spomin je bil nenormalno zaseden... a ker sem ga imel več mesecev stalno prižganega, sem ga potem samo ugasnil in so se stvari postavile na svoje mesto. | |||||||
|  | |||||||
| 
 Onyx vs. ThinkerTool? | |||||||
|  | |||||||
| 
 Sem dwl Onyx, napiše da je install uspešna vendar ga noče odpreti?? | |||||||
|  | |||||||
| 
 Verzija sistema? | |||||||
|  | |||||||
| 
 Mac OS Leopard 10.5.8, sm dwl verzijo Onyx 2.0.5, ne ta nove beta, ki laufa samo na Snow Leopard.
 Ko sm šel pod Disk Utility pogledat napake je pisalo: incorrect number of thread records filesystems verify or repair failed Pol sm odinštaliral Onyx in je bil disk OK. | |||||||
|  | |||||||
| 
 | |||||||
|  | |||||||
| 
 Meni se je to tudi zgodilo. Ampak nisem vedu, da je kriv Onyx. Sem pa z Diskutility repair nardil in je blo potem vse ok. | |||||||
|  | |||||||
| 
 Pri meni se ni dalo popravit, ker je bil Repair disk siv in se ni dalo kliknit. | |||||||
|  | |||||||
| 

Pa še iz elektrike za nekaj minut in bo letelo | |||||||
|  | |||||||
| 

Verjetno zato, ker je trenutno v uporabi. Bootaj z inštalacijskega CD-ja in tam izberi Repair Disk. | |||||||
|  | |||||||
| 
 eno hitro vprasanje za vse...
 zdownloadal sem si neke rar file in pri extractingu z UnrarX program se dobil sporocilo CRC Error. Neki se iskal na netu kak drug program za odpakiranje pa so isti problemi. Nekje sem prebral da je mozno da imas nekaj problemov z diskom, ramom itd... Ve kdo kaj vec o tem pls??? | |||||||
|  | |||||||
| 
 Ja, to je mogoče. Druga možnost pa je, da je datoteka že v osnovi pokvarjena, ali pa se pokvari med samim prenosom s spleta. | |||||||
|  | |||||||
| 
 CleanMyMac - za cicsenje sistema (cache, log, language files, universal binaries, uninstaller...)
 http://macpaw.com/cleanmymac | |||||||
|  | |||||||
| 
 Zdravo. zanima me ali uporablja kdo iDefrag za defregmentacijo diska. jaz ga namreč nikakor ne morem instalirat. Sem probal nekaj različnih verzij (vse 2.x). katero verzijo pa uporabljate vi? | |||||||
|  | |||||||
| 

Moje osebno mnenje je da tega ne potrebujes na macu. | |||||||
|  | |||||||
| 
 Vprašal bi če je treba v programu Onyx kaj posebej nastavljati, ko želim izvesti cleaning? Če je vredu tako kot je nastavljeno po defoltu. | |||||||
|  | |||||||
| 
 Pozdravljeni... Jaz pa bi svojega meca očistil tako da bi dal gor šeenkrat nov operaciski sistem. Ker pa vemo da se  pri mecu samo čez da, me zanima če morda kdo ve kao se že inštalera nov sistem gor in da ti vse pobriše. Vem da je to nekje na forumu že napisano oz. da sem jaz to tudi spraševal. Ponovno me to zanima in nenajdem teme kjer je to pisalo. Hvala za pomoč! | |||||||
|  | |||||||
| « Poglej prejšnjo temo - Programska oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja | 
|  Gostovanje: 3fs.si | 
|  Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |  Kontakt  Domov  Na vrh strani |