Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
iPhone 3GS - carrier offers AUTHORIZED unlocking
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 17.08.2009 11:36:02
iPhone 3GS - carrier offers AUTHORIZED unlocking
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tole: http://support.apple.com/kb/HT1937

... se je spremenilo 29. julija. Pri T-Mobile Hrvaška je kljukica, kar pomeni, da ga je mogoče uradno odkleniti. Morda kdo ve, kaj je s tem? Kje se "uradni odklep" razlikuje od neuradnega? Kdaj in pod kakšnimi pogoji poteka in ali je v tem primeru dokončen ali pa ga - kot pri spiratiziranih variantah - povozi posodobitev firmwarea?

Sprašujem zato, ker sem na bolhi zasledil že 2 oglasa, eden od teh celo trgovina, ki ponujajo "odklenjen" T-Mobilov iPhone. Telefoni so malo cenejši od italijanskih in predvsem dobavljivi.

LP

Nazadnje urejal/a Axis69 Pon 17. Avg 2009 11:55; skupaj popravljeno 1 krat
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 17.08.2009 11:38:32
Re: iPhone 3GS - carrier offers AUTHORIZED unlocking
Axis69 je napisal/a:
Tole: http://support.apple.com/kb/HT1937

... se je spremenilo 29. julija. Pri T-Mobile Hrvaška je kljukica, kar pomeni, da ga je mogoče uradno odkleniti. Morda kdo ve, kaj je s tem? Kje se "uradni odklep" razlikuje od neuradnega? Kdaj in pod kakšnimi pogoji poteka in ali je v tem primeru dokončen ali pa ga - kot pri spiratiziranih variantah - povozi posodobitev firmwarea?

Sprašujem zato, ker sem na bolhi zasledil že 2 oglasa, eden od teh celo trgovina, ki ponujajo "odklenjen" T-Mobilov iPhone. Telefoni so malo cenejši od italijanskih in predvse

LP

hrvaški so softwersko odklenjeni, kar pomeni, da se zaklenejo če jih apdejtaš prek iTunes-ov pa še par drugih stvari je.. jaz sem še vedno na strani italijanskih, ker je razlika manjša kot 100eurov...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 17.08.2009 12:00:41
Če je uradni odklep, potem je treba to plačat operaterju.
Na oglasih skoraj ZAGOTOVO niso uradno odklenjeni.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 17.08.2009 12:04:07
MitjaP je napisal/a:

tudi jaz sem takšnega mnenja. pol pa 32gb model prodajajo za 580eurov...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 21.08.2009 22:23:10
MitjaP je napisal/a:

Takole - trenutno sem v Parizu. Bil sem pri operaterju Orange. Telefoni so na zalogi. Imajo več paketov, vendar pride v poštev samo telefon v prosti prodaji (predplačniški). 32 GB model tako stane 649 EUR. Vendar pa so v Franciji telefoni zaklenjeni. Mogoč pa je odklep s strani operaterja. Prodajalka mi je rekla takole: 4 mesece uporabljaš (ne vem pa, kolikor moraš napolniti, vprašam jutri in sporočim) in potem ti ONI DAJO KODO, s katero se odklene. Alternativna varianta je, da jim plačaš "pogodbeno kazen" 100 EUR. Žensko (lepa Parižanka, se ni bilo težko pogovarjat Very Happy) sem potem vprašal, kako je s tem telefonom, se da uodejtat itd. itd., pa je rekla, da brez problema. Pa ne vem, če sem ji čisto verjel.

Torej: a kdo ve, ali obstajata dve vrsti zaklepa SIM, ena takšna, da se jo da izklopiti le z Redsn0wom, kar potem ni za stalno, in ena taka uradna, ki naredi telefon potem za vse večne čase identičen tistemu iz ITA ali GR?

Sicer pa sem tudi na eBay.fr vprašal enega prodajalca, ki je ponujal odklenjen telefon, kako je to možno, če so pa v FR zaklenjeni: odgovoril mi je isto kot bejba- da ti priloži zraven Orangeovo kodo.

Zanimivo, ne? Bom pa še malo prečekiral po Yahoo.fr, kaj je s tem. Aja, pa še tole: pri FNAC (to je nekakšen francoski Big Bang) imajo vse pakete vseh treh operaterjev za iPhone, ne pa te predplačniške variante, prodajajo pa tudi popolnoma odklenjene telefone v prosti prodaji za - POZOR - 999 EUR 16 GB in 1199 za 32 GB. To pa je rop pri belem dnevu!

In za konec: v Grčiji in Belgiji telefonov ni več. V Belgiji (vsaj v Bruslju), mi pravi kolega, ki tam živi, jih Mobistar pričakuje na začetku septembra.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: London, Maribor
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 21.08.2009 22:29:01
V Londonu je tako: telefon, ki ga kupiš v samem štartu je ODKLENJEN! ampak ko ga plačaš odprejo kuverto kjer je napisana koda..to kodo vnesejo preko itunsa v telefon in ta se zaklene na operaterja. Torej postane telefon zaklenjen ze v trgovini, pred nakupom pa hranijo odkelnjene. Sem se pozanimal v našem lokalnem 02 storu na hammersmith groove ce bo kdaj kdaj skakal tam. Baje obstaja neka direktiva o telefonih vsaj v UK, ki govori o dostopnosti telefona za širši krog uporabnikov. Ker namreč monopol je prepovedan,kar pa si je o2 malo priredil.. Ce ima kdo kakšne veze go for it!!
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 21.08.2009 23:06:23
to vseskup je žalostno no... mater kako jim je makaronarčkom uspelo nabavit premalo zalog, tako, da se zdej večino augusta ne da dobit nič...in lahko samo sanjamo.. Mad Mad Sad
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 21.08.2009 23:12:50
sussi je napisal/a:
to vseskup je žalostno no... mater kako jim je makaronarčkom uspelo nabavit premalo zalog, tako, da se zdej večino augusta ne da dobit nič...in lahko samo sanjamo.. Mad Mad Sad

Mogoče je pa tole ^^^ za kaj dobro... Če je prva pošiljka bila res še preveč sveža in je bilo med telefoni toliko in toliko slabih in hroščastih, utegne biti druga že dosti bolj stabilna...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 21.08.2009 23:20:22
nejc4321 je napisal/a:
V Londonu je tako: telefon, ki ga kupiš v samem štartu je ODKLENJEN! ampak ko ga plačaš odprejo kuverto kjer je napisana koda..to kodo vnesejo preko itunsa v telefon in ta se zaklene na operaterja. Torej postane telefon zaklenjen ze v trgovini, pred nakupom pa hranijo odkelnjene. Sem se pozanimal v našem lokalnem 02 storu na hammersmith groove ce bo kdaj kdaj skakal tam. Baje obstaja neka direktiva o telefonih vsaj v UK, ki govori o dostopnosti telefona za širši krog uporabnikov. Ker namreč monopol je prepovedan,kar pa si je o2 malo priredil.. Ce ima kdo kakšne veze go for it!!

Ej, kaj pa če bi zvohal kakšnega Indijca v Carphone Warehouse (CW), ki bi ti ga na lepe oči (ali pa proti kakšnemu ta rdečem bankovcu) telefona ne zaklenil? Moja zgodba s ta prvim iPhonom je, da je ravno prihajal 3G in CW se je moral znebiti zalog, Bil sem v Camden Town. Indijec od CW je dobesedno stal na vratih in spraševal folk, če bi iPhone. Pa sem mu vse povedal po pravici, da sem iz SLO, itd. itd. In je rekel: No problem, my friend, you just buy it... Potem so si pa izmislili nek ANG naslov zame in nekaj pomeštrali, sem plačal, pa še povedal mi je, kam naj ga nesem odklenit. In sem ga dobil za takrat nekih 180 EUR.... Okej, mogoče zdajle to še ne bo palilo, ampak kasneje pa mojem bo....

Nazadnje urejal/a Axis69 Pet 21. Avg 2009 23:21; skupaj popravljeno 1 krat
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 21.08.2009 23:20:43
Axis69 je napisal/a:
sussi je napisal/a:

Mogoče je pa tole ^^^ za kaj dobro... Če je prva pošiljka bila res še preveč sveža in je bilo med telefoni toliko in toliko slabih in hroščastih, utegne biti druga že dosti bolj stabilna...

ja, ampak eni smo že naveličani tega čakanja... pa tut ti telefoni, ki so zdej v uporabi vsi delajo tako kot treba, lahko vprašamo userje s foruma... bistvo je naj že pridejo ajtelefončki v italijo in v nam najbližje tim in vodafone trgovine! Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 21.08.2009 23:24:34
sussi je napisal/a:
Axis69 je napisal/a:
sussi je napisal/a:

ja, ampak eni smo že naveličani tega čakanja... pa tut ti telefoni, ki so zdej v uporabi vsi delajo tako kot treba, lahko vprašamo userje s foruma... bistvo je naj že pridejo ajtelefončki v italijo in v nam najbližje tim in vodafone trgovine! Smile

Ja, pa kdaj spet v Grčijo. 6. 9. grem na morje na Kos... Bohve, če bojo že... Čeprav takrat bom imel zraven ženo in to bi jo kap, da nabavim pred njenimi očmi telefon za 650+ EUR... Confused
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 22.08.2009 09:05:24
Axis69 je napisal/a:
sussi je napisal/a:
Axis69 je napisal/a:
sussi je napisal/a:

Ja, pa kdaj spet v Grčijo. 6. 9. grem na morje na Kos... Bohve, če bojo že... Čeprav takrat bom imel zraven ženo in to bi jo kap, da nabavim pred njenimi očmi telefon za 650+ EUR... Confused

zakaj? Very Happy Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: London, Maribor
Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 22.08.2009 13:16:19
Axis69 je napisal/a:
nejc4321 je napisal/a:

Ej, kaj pa če bi zvohal kakšnega Indijca v Carphone Warehouse (CW), ki bi ti ga na lepe oči (ali pa proti kakšnemu ta rdečem bankovcu) telefona ne zaklenil? Moja zgodba s ta prvim iPhonom je, da je ravno prihajal 3G in CW se je moral znebiti zalog, Bil sem v Camden Town. Indijec od CW je dobesedno stal na vratih in spraševal folk, če bi iPhone. Pa sem mu vse povedal po pravici, da sem iz SLO, itd. itd. In je rekel: No problem, my friend, you just buy it... Potem so si pa izmislili nek ANG naslov zame in nekaj pomeštrali, sem plačal, pa še povedal mi je, kam naj ga nesem odklenit. In sem ga dobil za takrat nekih 180 EUR.... Okej, mogoče zdajle to še ne bo palilo, ampak kasneje pa mojem bo....

CW so postali pazljivi pri teh zadevah ker jih o2 stiska okoli vrata
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 22.08.2009 19:17:10
OK, update Francija. Prodajajo tujcem. Ti napišejo na firmo, če češ. Orangeov unlock, ki ga plačaš 100 EUR, je popoln in se ne zaklene več. Telefone imajo (vsaj v Parizu na Champs-Elysées). Samo te pa vse skupaj pride 749 EUR za 32 GB.

PS - So pa komedije, ko "sprobavaš" telefone. Če se ne spoznaš (veš na pamet), kje v kateri alineji so jezikovne nastavitve, se igraš s ceglom. Ker turisti nastavijo telefone v turščino in korejščino. Zdaj pa ti ugotovi (če nimaš sam iPhona, da primerjaš in najdeš ta pravo mesto), kje si spremeniš v nek bolj razumljiv jezik. Včeraj sem naredil dobro delo in vse tri testne nastavil lepo nazaj na FRA. Pa mi niso za to nič dali... Tako da, nekje moram najti 749 EUR, pa ženo prepričat, pol pa akcija.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 22.08.2009 20:25:51
Axis69 je napisal/a:
OK, update Francija. Prodajajo tujcem. Ti napišejo na firmo, če češ. Orangeov unlock, ki ga plačaš 100 EUR, je popoln in se ne zaklene več. Telefone imajo (vsaj v Parizu na Champs-Elysées). Samo te pa vse skupaj pride 749 EUR za 32 GB.

PS - So pa komedije, ko "sprobavaš" telefone. Če se ne spoznaš (veš na pamet), kje v kateri alineji so jezikovne nastavitve, se igraš s ceglom. Ker turisti nastavijo telefone v turščino in korejščino. Zdaj pa ti ugotovi (če nimaš sam iPhona, da primerjaš in najdeš ta pravo mesto), kje si spremeniš v nek bolj razumljiv jezik. Včeraj sem naredil dobro delo in vse tri testne nastavil lepo nazaj na FRA. Pa mi niso za to nič dali... Tako da, nekje moram najti 749 EUR, pa ženo prepričat, pol pa akcija.

ti samo ženi reči, da boš bolj priden, pa bo tut akcija Very Happy
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 22.08.2009 21:23:43
Kakorkoli obrnemo zadevo, smo za en k.. država.. da mormo tkole po svetu kupovat nabolj prodajan telefon.. in se nato z njim zajeb...t !!! Tud en operater ni sposoben v tej državi stika navazat z Apple-om... grem stavt, da jih niso... Še vedno si želim, da bi bili edina država brez uradnega iTelefona.. in ko se to zgodi, prešaltam na Android Confused
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 22.08.2009 22:23:23
iPlo ne veš ve čem je problem,... drugače si ga pa vsi 3je operaterji v SLO želijo,...
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 22.08.2009 22:52:18
ArmanI je napisal/a:
iPlo ne veš ve čem je problem,... drugače si ga pa vsi 3je operaterji v SLO želijo,...

želja je zgleda premalo, če nič ne nardijo. Confused
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 22.08.2009 23:32:42
sussi je napisal/a:
ArmanI je napisal/a:

Mogoče pa ni vse samo na operaterjih, ne ?
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 22.08.2009 23:34:21
i.child je napisal/a:
sussi je napisal/a:
ArmanI je napisal/a:

Mogoče pa ni vse samo na operaterjih, ne ?

definitivno, da ni vse na njih, je pa kar veliko.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani