Jabuk
težave s prejetimi klici
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ravne na Koroškem
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 13.07.2009 14:46:16
težave s prejetimi klici
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Težava je takšna, da ko me nekdo hoče poklicat mu nardi kot da bi bil jst nedosegljiv pa mam :iphone: vključen. Čez nekaj časa pa dobim sporočilo da imam zgrešen klic. ????????????????

Hvala!
lp blaž
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 13.07.2009 15:33:19
Zivjo,

meni se tudi to dogaja, predvsem če imam samo še 10% baterije.
Kakor sem zasledil tega problema ne občutijo toliko Mobitelovi naročniki... Simobil ima pač takšnih kiksov večSmile

lp
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 13.07.2009 15:35:55
utopizem je napisal/a:
Zivjo,

meni se tudi to dogaja, predvsem če imam samo še 10% baterije.
Kakor sem zasledil tega problema ne občutijo toliko Mobitelovi naročniki... Simobil ima pač takšnih kiksov večSmile

lp

jst tut mam simobil Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 13.07.2009 16:48:30
Imaš vključen prenos podatkov preko EDGE? Ker med tem prenosom si za klice žal nedosegljiv. EDGE se uporabi tudi takrat, ko zmanjka 3G signala.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 13.07.2009 17:51:56
blazek je napisal/a:
Imaš vključen prenos podatkov preko EDGE? Ker med tem prenosom si za klice žal nedosegljiv. EDGE se uporabi tudi takrat, ko zmanjka 3G signala.

To velja za iPhona 2G in 3G (čeprav se pri 3G meni to ni dogajalo). Na 3GS teh problemov tudi nimam.

Pa ste probali vklopiti čakajoči klic (Settings -> Phone -> Call Waiting)? Me prav zanima če ima to kaj veze s tem, ker jaz ga imam vedno vklopljenega.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 14.07.2009 13:10:34
alenbec je napisal/a:
blazek je napisal/a:

To velja za iPhona 2G in 3G (čeprav se pri 3G meni to ni dogajalo). Na 3GS teh problemov tudi nimam.

Pa ste probali vklopiti čakajoči klic (Settings -> Phone -> Call Waiting)? Me prav zanima če ima to kaj veze s tem, ker jaz ga imam vedno vklopljenega.

jst mam pa to off a misliš da je to to
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 14.07.2009 13:28:53
Cakajoc klic pomeni,d a tudi ko si med pogovorom, drugemu, ki bi te zelel dobiti zvoni, tebi pa "potrka" v slusalki in lahko das prvi klic na cakanje in prevzames drugega... ali pa prvega prekines in prevzames drugega ...

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 14.07.2009 17:06:15
Vem kaj pomeni - to da med pogovorom nisi zaseden in da te lahko drugi dobijo na telefon na drugi liniji...samo...lahko, da ima tudi to kaj veze s to nedosegljivostjo. Naj nekdo proba pa sporoči, če je tud v tem finta.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 12.08.2009 20:07:23
Jaz imam točno ta problem. Iz neznanega razloga sem včasih nedosegljiv,čeprav ima telefon polni signal in kaže vse ok. Imam pa Italo 3G, 3.0, Jailbreak, Debitel.EDGE/3G/WIFI itd. izklopleno. Telefon imam več kot eno leto in se je to pričelo dogajati zadnji mesec. Pravzaprav je zanimivo,da se to ni pričelo dogajati,ko sem namestil 3.0 in jb.,ampak zdaj po parih mesecih. Ima kdo podobne težave?

LP,
Goran
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 12.08.2009 20:22:35
ja iste kot ti. Sem uporabnik Mobitela in imam 3GS. Je pa res da je pri meni Edge uklopljen. Vse ostalo pa izklopljeno.
Saj ne vedno ampak se pa je zgodilo kar nekajkrat, da sem dobil sporočilo da sem nedosegljiv čeprav je bil signal uredu.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 13.08.2009 07:25:24
alenbec je napisal/a:
blazek je napisal/a:

Ravno ne drži ne prva ne druga trditev. Na mojem 2G edge vklopljen, in vedno če me kdo kliče ko sem v cydiji al pa na netu me vrže ven...telefon zvoni...ko končam pogovor me vrže nazaj tja kjer sem bil...razen če imam jaz kako special serijo telefona Wink
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 13.08.2009 08:52:39
Saj jaz tudi nisem imel / nimam problemov na nobenem od iPhonov. Seveda ne govorimo o samo vklopljenem EDGE, povezava mora biti aktivna, ki pa drugim povzroča nedosegljivost številke.
Smo pa že ugotovili da je to odvisno od tipa povezave z GSM cell towerjem in verjetno operaterja samega. O tem sva z mikrohardom razglabljala v eni drugi temi.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 13.08.2009 14:36:00
alenbec je napisal/a:
Saj jaz tudi nisem imel / nimam problemov na nobenem od iPhonov. Seveda ne govorimo o samo vklopljenem EDGE, povezava mora biti aktivna, ki pa drugim povzroča nedosegljivost številke.
Smo pa že ugotovili da je to odvisno od tipa povezave z GSM cell towerjem in verjetno operaterja samega. O tem sva z mikrohardom razglabljala v eni drugi temi.

Štos je v tem,da jaz EDGE sploh ne uporabljam in ga imam vedno izklopljenega.
Kljub temu pa številka občasno ni dosegljiva. Sploh nebi vedel za to,če me občasno klicajoči nebi opozarjali,kaj se je dogajalo z mano, da številka ni bila dosegljiva. Zdaj sem dal restore in bomo vidli.

LP,
Goran
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 13.08.2009 21:44:16
gorko1 je napisal/a:
alenbec je napisal/a:

Štos je v tem,da jaz EDGE sploh ne uporabljam in ga imam vedno izklopljenega.
Kljub temu pa številka občasno ni dosegljiva. Sploh nebi vedel za to,če me občasno klicajoči nebi opozarjali,kaj se je dogajalo z mano, da številka ni bila dosegljiva. Zdaj sem dal restore in bomo vidli.

LP,
Goran

se podpišem iste težave nisem nič vklopil mislim pa da se je to začelo z updejtom na 3.0
Jabček

Jabček

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 19.08.2009 18:51:54
Isti ampak veliko bolj ekstremen primer imam jaz sedaj po upgrade-u na 3.0. Vsi ki me kličejo me morajo poklicat po 5x, da me sploh dobijo.
Čeprav imam super signal sem zmerom nedosegljiv.
Še dodaten problem pa je v tem, da se mi baterija izprazni že po 5ih urah.

Ima kdo kakšno idejo?
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 19.08.2009 19:23:38
Jaz sem mel podoben primer na iphone 2g in nisem mogel nikakor popravit, če nisem bil nedosegljiv, potem mi ni zvonil telefon, imel sem samo neodg. klic...sicer pa se tud togaja da si nedosegljiv na drugih telefonih, recimo punca ma samsunga in tud morem 4-5x poklicat da jo potem dobim. Tak da mislim da je mobilel(ce ga mas seveda ali pa simobil) ali pa je kaj narobe z maticno, ker jaz sem moral na svojem zamenjat.
Jabček

Jabček

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 19.08.2009 22:08:13
Jaz imam tudi 2G.
Samo se mi je začelo z update na 3.0. Nimam pa potem neodgovorjenega klica, ampak dobim sms, da so me klicali v času nedosegljivosti. A je možno, da je zato, ker sem dal na "Backup from old phone" (ali nekaj podobnega)?

ps. Drugo linijo pa imam vklopljeno, ko že vidim, da ste že pisali nekaj o tem v zvezi z Edge.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 20.08.2009 16:03:47
To je ziher posledica backupa.... Daj 3.0 na "čisto" pa do vse delalo brez problema Very Happy
Jabček

Jabček

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 20.08.2009 23:12:06
Nevem če je bil to problem, ampak to je edino kar sem od takrat naredil in je zdaj ok.
Pod "Cellular data network" sem imel APN, Ussername in Password narobe vpisane. To sem popravil in je zdaj že cel dan OK.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 21.08.2009 10:36:39
Mene je na iPhonu 3G nekdo normalno poklical med brskanjem na 3G internetu. Imel sem nastavljen call waiting.

Priporočilo: če ste veliko nedosegljivi si omogočite brezplačen voicemail.

LpM
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani