Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Nedosegljiv
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 23.06.2009 13:02:37
Nedosegljiv
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
A je komu jasno, kaj se dogaja z mojim telefončkom. Kaže mi vse črtice pri signalu (Mobitelov uporabnik), kličem lahko, ko me pa želijo drugi poklicati pa se nedosegljiv (številka trenutno ni dosegljiva). Vse ostalo dela normalno. 3 x že restoral (shift + restor) telefonček in zmeraj isto. Seveda nalagam OS 3.0 na telefonček 2G.

Prosim za nasvete in kakršno koli pomoč
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 23.06.2009 13:15:45
Uporabljaš kak program, ki izkorišča EDGE povezavo? Npr. push mail, push notifications, online radio, ...? Ob AKTIVNI povezavi EDGE (to pomeni, da nekaj prenašaš), si nedosegljiv...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 23.06.2009 13:27:50
Ja, mel sem on Push na ON. Samo zakaj hudiča zdaj 10 dni ni nič bilo narobe? Če imam Fetch manually pa mi bo vedno syncal ko bom kaj spremenil?

Hvala
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: SG-LJ
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 23.06.2009 13:32:15
Basty je napisal/a:
Ja, mel sem on Push na ON. Samo zakaj hudiča zdaj 10 dni ni nič bilo narobe? Če imam Fetch manually pa mi bo vedno syncal ko bom kaj spremenil?

Hvala
vklopi izklopi airplane Mode. mora delat pol.

lpm
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana - Golo
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 23.06.2009 14:37:54
Basty je napisal/a:

Hvala

Na Manually ti ne bo syncal, če boš kaj spremenil. Bo potrebno met Push na ON. Žal. To je pri vseh telefonih enako.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 23.06.2009 14:43:01
Ni ravno enako. Velika vecina telefonov zna "shendlat" podatkovno in glasovno povezavo hkrati - iPhone ni med temi.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 23.06.2009 14:53:29
nekdo je ze razlagu, da pri nasih ponudnikih ne dela edge in klic obenem. 3g + klic ja, edge pa ne.

tako da nima veze iphone nokia ali karkoli, klic + edge ne dela.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 23.06.2009 15:39:51
Meni pri vzpostavljeni povezavi Edge čisto normalno delajo dohodni klici in nisem zaseden. Operater: Mobitel.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 23.06.2009 15:58:11
alenbec je napisal/a:
Meni pri vzpostavljeni povezavi Edge čisto normalno delajo dohodni klici in nisem zaseden. Operater: Mobitel.

Razlika je med "vzpostavljeno" in "aktivno" povezavo. Če imaš kak online radio, ga probaj pognati na EDGE povezavi in se probaj poklicati. Če bo delalo, ima 3Gs to popravljeno... na starih dveh modelih preverjeno ne dela.. ne Mobitel in ne Simobil...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 23.06.2009 16:12:38
cak pa kaj zdj je to pol res v iphonu stvar, al tko kot je nekdo govoru v tipu edge omrezja, ki ga imajo nasi ponudniki?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 23.06.2009 16:26:52
mikrohard je napisal/a:
alenbec je napisal/a:

Razlika je med "vzpostavljeno" in "aktivno" povezavo. Če imaš kak online radio, ga probaj pognati na EDGE povezavi in se probaj poklicati. Če bo delalo, ima 3Gs to popravljeno... na starih dveh modelih preverjeno ne dela.. ne Mobitel in ne Simobil...

Predvajal SloRadio in sem brez težav dobil klic. Edge znakec zgine pred klicem.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 23.06.2009 16:33:24
ALT je napisal/a:
cak pa kaj zdj je to pol res v iphonu stvar, al tko kot je nekdo govoru v tipu edge omrezja, ki ga imajo nasi ponudniki?

Kombinacija obojega. Sicer sem pa jaz trenutno sprobal SloRadio na EDGE in sem bil nedosegljiv --> če alenbec-u dela, potem so v 3GS-u zadevo popravili.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 23.06.2009 16:44:27
ja sam pol ni nc narobe z omrezjem, ampak z iphoni..
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 23.06.2009 16:54:07
Ne moreš tako reči, ker tudi iPhone 2G in 3G lahko telefonirata med aktivno EDGE povezavo na določenem tipu omrežja. V tem primeru je pač kombinacija vsega... tak tip EDGE-a, ki ga iPhone uporablja v kombinaciji s takim tipom EDGE-a, ki ga imajo naši operaterji ob aktivni EDGE povezavi pač povzroči nedosegljivost.

Še malo tehničnih zadev:
Citiram:
The “may not be able to receive calls” portion stems from the fact that there are two types of EDGE network types, NOM1 and NOM2. When your iPhone is connected to a NOM1 network, the data transmission will generally be interrupted, and the incoming call allowed to come through. When your iPhone is connected to a NOM2 network, however, the EDGE data transfer process cannot be interrupted, and the call will generally go to voicemail.

You can you tell which network you’re connected to by dialing *3001#12345#* and tapping Call to bring up the Field Test Mode. From there select GPRS Information and find the entry for nom. A 1 in this field indicates a NOM1 network connection a 2 indicates a NOM2 network connection.

Nazadnje urejal/a mikrohard Tor 23. Jun 2009 17:01; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 23.06.2009 17:01:34
hja ok, ampak ce ostali telefoni normalno delajo tako (ce bolje pomislim, so mi vse nokije prekinile EDGE povezavo, ko je prisel klic, in nato nadaljevale z prenosom) je z stalisca uporabnika to problem prvih iphonov. skoda Sad

EDIT: kako pa mi je potem to delalo na nokiah?

btw, probite tisto kodo vtipkat v nokio, zacne klicat * in ti govori da stevilka ne obstaja, ne mores pa nikakor prekinit Laughing rdeci gumb ne nardi nc, klik end active call pa tut nc ne nardi lol..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 21.07.2016 09:02:17
Re: Nedosegljiv
Težava, na pomoč!

Ko me kdo kliče, mu sicer daje signal, da me kliče, a po nekaj časa dobi sporočilo, da je moja telefonska številka nedosegljiva. Imam signal (Mobitel/Telekom), ven sem lahko klical, no, zdaj pa vidim, da tudi to ni več možno. Če dam SIM kartico ven in nazaj noter nekaj časa vse deluje, a potem, tema, ne morem klicati ven in sem nedosegljiv, čeprav imma signal operaterja.
Menite, da je šla SIMka k vragu ali je lahko še kaj drugega?

Hvala!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 21.07.2016 12:29:38
Basty je napisal/a:
A je komu jasno, kaj se dogaja z mojim telefončkom. Kaže mi vse črtice pri signalu (Mobitelov uporabnik), kličem lahko, ko me pa želijo drugi poklicati pa se nedosegljiv (številka trenutno ni dosegljiva). Vse ostalo dela normalno. 3 x že restoral (shift + restor) telefonček in zmeraj isto. Seveda nalagam OS 3.0 na telefonček 2G.

Prosim za nasvete in kakršno koli pomoč

Točno tole se je meni danes dogajalo na iPhone 6, operater Mobitel. Ko sem uporabil prijateljevo SIM kartico je špilalp OK, tako, da sem že hotel letet po novo, no, potem pa se je vse skupaj uredilo samo po sebi in sedaj telefon spet normalno deluje.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Škofja Loka
Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 21.07.2016 12:31:35
Pomojem je tezava s SIM kartico. Sem imel cca 2 leti nazaj podobne tezave pri Simobilu. Resil sem jih z menjavo simke.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 21.07.2016 12:42:50
vsako tako težavo čene enostavno rešiš s klicem na klicni center/pomoč uporabnikom.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 22.07.2016 11:38:30
hhsk je napisal/a:
vsako tako težavo čene enostavno rešiš s klicem na klicni center/pomoč uporabnikom.

Točno to sem storil tudi sam, vendar kaj dosti ti tam ne vedo povedati oz. pomagati, odgovor je bil ali je SIMka ali pa aparat, pol se pa znajdi... Rolling Eyes

Če bi ne imel priložnost sprobati s prijateljevo SIMko bi bil torej v dvomih kaj je narobe, tako pa je bil sum na aparat takoj eliminiran. Edino še zdaj ne vem zakaj zdaj vse deluje BP, siccer hvalabogu, pa vendar me zanima kaj je bil točen vzrok težave. Je pa jasno, da, čim se zadeva ponovi (pa upam, da se ne bo), šibam po novo SIMko.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani