Jabuk
Težava s Safarijem
Jabuček

Jabuček

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 15.04.2009 09:30:06
Težava s Safarijem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo!
V nastavitvah sem nastavil, da je na prvem mestu (za menije aplikacij) angleški jezik, ker me je motilo, da je blo pol programov v angleščini, pol pa v slovenščini.
Zdaj je pa rezultat tega tudi, da ko iščem v safariju v iskalni vrstici Google (desno tam, kjer napišeš http), mi išče samo po angleških straneh in ne tako - kot prej - po slovenskem google-u

Kako se rešit tega?
Hvala+pozdrav.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 15.04.2009 09:44:58
To nastaviš na strani od Googla. klikni na preferences zdraven iskalnega polja in izberi ustrezno jezikovno nastavitev, torej jezik Slovenščina. Lahko ibereš tudi kakšne jezike naj Google vključi zadetke. Če to ne deluje včasih pomaga če počistiš cacheje v Safariju: File->Reset Safari (in izberi ustrezne opcije) oz. samo File->Empty Cache.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 15.04.2009 09:50:35
Ratalo. Hvala ti. Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Lavrica
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 05.05.2009 16:53:41
Mene pa zanima, če se da v Safariju nastavit, da si zapomne zoom na posameznih straneh tako, kot je to že implicitno v FF. V mislih imam zoom (cmd in +), ko povečuješ velikost strani. V Safariju se vsakič zresetira, ko zapreš brskalnik. FF ima to urejeno.

Torej, obstaja ta možnost ali pač zaenkrat še ne...?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 16.09.2009 16:17:03
Mam eno težavo s safarijem. Sicer v beta verziji 4. mi je to nagajalo samo na tem forumu, zdaj pa mi nagaja pri čisto vsakem odpiranju katerekoli spletne stani. Gre za to, da stran po odprtju izgleda takole:

polovica strani je prekrita s prejšnjo odprto stranjo, novejša, ravnokar odprta stran se pa odpre šele, ko naredim scroll down, da se mi skrije cela stran ali pa da preklopim med tabbi. Ali še komu to dela ? Kako se lahko tega znebim Confused
Od danes imam najnovejši safari zaradi nedelovanja appstora v itunesih in tole mi res žre živce Mad
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: LJ
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 16.09.2009 16:53:16
i.child je napisal/a:
Mam eno težavo s safarijem. Sicer v beta verziji 4. mi je to nagajalo samo na tem forumu, zdaj pa mi nagaja pri čisto vsakem odpiranju katerekoli spletne stani. Gre za to, da stran po odprtju izgleda takole:

polovica strani je prekrita s prejšnjo odprto stranjo, novejša, ravnokar odprta stran se pa odpre šele, ko naredim scroll down, da se mi skrije cela stran ali pa da preklopim med tabbi. Ali še komu to dela ? Kako se lahko tega znebim Confused
Od danes imam najnovejši safari zaradi nedelovanja appstora v itunesih in tole mi res žre živce Mad

Daj si 4 naloži
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 16.09.2009 17:07:23
saj piše, da ga imam od danes. in odkar je naložen tole dela. verzijo 4.0.3 mam.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani