Jabuk
Izšel VirtualBox 2.1
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 17.12.2008 22:21:43
Izšel VirtualBox 2.1
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Za vse, ki vas zanima virtualizacija pod OS X se lahko veselite nove verzije zastonjskega programa VirtualBox. Nova različica 2.1 prinaša številne novosti in popravke, citiram:

This version is a major update. The following major new features were added:

* Support for hardware virtualization (VT-x and AMD-V) on Mac OS X hosts
* Support for 64-bit guests on 32-bit host operating systems (experimental; see user manual, chapter 1.6, 64-bit guests, page 16)
* Added support for Intel Nehalem virtualization enhancements (EPT and VPID; see user manual, chapter 1.2, Software vs. hardware virtualization (VT-x and AMD-V), page 10))
* Experimental 3D acceleration via OpenGL (see user manual, chapter 4.8, Hardware 3D acceleration (OpenGL), page 66)
* Experimental LsiLogic and BusLogic SCSI controllers (see user manual, chapter 5.1, Hard disk controllers: IDE, SATA (AHCI), SCSI, page 70)
* Full VMDK/VHD support including snapshots (see user manual, chapter 5.2, Disk image files (VDI, VMDK, VHD), page 72)
* New NAT engine with significantly better performance, reliability and ICMP echo (ping) support (bugs #1046, #2438, #2223, #1247)
* New Host Interface Networking implementations for Windows and Linux hosts with easier setup (replaces TUN/TAP on Linux and manual bridging on Windows)

Dobrodošli sta predvsem podpora VT-x na Mac OS X ter experimentalna podpora za OpenGL virtualizacijo. Tako se je ta zastonjski izdelek še bolj približal komercialnima tekmecema Parallels in VMware Fusion.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 17.12.2008 23:49:13
zanimivo da update-a ne najde sam. Confused

VB je že zelo primerljiv s komercialnima konkurentoma. deluje odlično. edino kar si želim je, da bi Expose (še posebej Spaces) deloval v "full screen" načinu - to mi je bilo pri Fusionu zelo praktično.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 18.12.2008 00:05:55
Verjetno ga bo našel v nekaj dneh.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 17.01.2009 17:47:10
iskal sem po forumu pa nisem našel pravih odgovorov... torej... če inštaliram Virtualbox 2.1 in potem preko tega windows visto... kaj to dejansko pomeni za sistem?

sem potem občutljiv za pc viruse, koliko to obremeni sistem, kaj se zgodi z vsem skupaj če se odločim da stvar prekinem/končam... (ali vse poteka virtualno al se podatki shranjujejo v računalnik in ti ga "svinjajo"... še posebej me zanima če vista ustvari kak register?

hvala!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 17.01.2009 19:16:04
semnicki je napisal/a:
iskal sem po forumu pa nisem našel pravih odgovorov... torej... če inštaliram Virtualbox 2.1 in potem preko tega windows visto... kaj to dejansko pomeni za sistem?

sem potem občutljiv za pc viruse, koliko to obremeni sistem, kaj se zgodi z vsem skupaj če se odločim da stvar prekinem/končam... (ali vse poteka virtualno al se podatki shranjujejo v računalnik in ti ga "svinjajo"... še posebej me zanima če vista ustvari kak register?

hvala!

Za viruse bo občutljiv le Windows. Virtualno okolje je kot še en računalnik znotraj tvojega Maca, popolnoma (oz. delno, če izmenjuješ datoteke) ločen od ostalega sistema. Ko zadevo končaš ti podatki ostanejo na "virtualnem trdem disku" (beri datoteki, kjer je celoten sistem) in jih lahko ob naslednje zagonu virtualnega okolja ponovno uporabiš. Vista ustvari svoj register na virtualnem disku, saj je virtualiziran sistem v bistvu zelo podoben navadnemu računalniku. Edina "svinjarija" je tista .vdi datoteka s sistemom in par nastavitvenih datotek programa samega. Dovolj podrobno in nazorno?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 17.01.2009 19:55:47
svaka ti čast!

mam še samo par dvomov Smile

se pravi ko se odločim in zbrišem datoteko ki jo uporablja windows zbrišem vse sledi za njim? al je treba potem vse uninštalirat?
kako je z programi ki jih inštaliram preko winsov odprtih v VB? se tudi ti inštalirajo v tisto mapo?
kako je z obremenitvijo sistema? verjetno je RAM in procesor kar ornk zaposlen ko na njem laufata dva OS in še par drugih programov...?

kot si verjetno opazil me zelo moti vsa windows krama ki bi si jo mogel inštalirat... ker pa žal druge opcije za nekatere stvari ni, oziroma so druge poti dosti bolj zapletene bom pač moral inštalirat winse! vsekakor pa bi rad da moj novi mac ob tem ostane čist kot solza Very Happy

torej mi VB omogoča ravno nekaj takega če se ne motim?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 18.01.2009 06:13:23
ok inštaliral sem VB, naložil XP-je vse deluje le nikakor nemorem pogruntat kako lahko zdaj vidim mape iz maca v xp-jih? kako se ustvari ta shared folder???

hvala!

sedaj mi ga je uspelo ustvariti vendar ga ne najdem v xp-jih... help please!!!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 18.01.2009 10:21:18
semnicki je napisal/a:
ok inštaliral sem VB, naložil XP-je vse deluje le nikakor nemorem pogruntat kako lahko zdaj vidim mape iz maca v xp-jih? kako se ustvari ta shared folder???

hvala!

sedaj mi ga je uspelo ustvariti vendar ga ne najdem v xp-jih... help please!!!

Preberi si pod User manual, ki pride zraven programa, je tudi tutorial not za usposobit delovanje deljenih datotek. Jaz sem po tistem naštimal... Če se prav spomnem, moreš potem, ko si v VB določil katero mapo želiš deliti, znotraj winsev pod Local network poiskat deljeno mapo in ji potem določit network disk opcijo... aja, pa obvezno moraš inštairat Guest additions preko VB ko so Windowsi ednkrat zagnani. Tudi to najdeš v priloženih navodili. Wink
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 18.01.2009 10:25:29
Glede prejšnjih vprašanj:
-ja, zbrišeš virtualni disk in xp-jev več ni!
-ja, programi se ti vsi inštalirajo v tisto .vdi datoteko
-za solidno delovanje boš rabil vsaj 2GB rama in spodoben procesor, bolj je pomemben RAM. Jaz sem pred kratkim na 4 GB nadgradil, in je vse bolj odzivno
-VB ti omogoča večino tistega kor ponujajo Parallels in VMware za zastonj ceno. Pa še povsem legalen je. Razz
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 18.01.2009 14:30:13
Kako pa izvesti nadgradnjo? Se vedno imam namrec verzijo 2.0.6 in mi VB noce in noce samodejno nadgraditi na 2.1; pravi namrec, da ze imam najbolj novo verzijo.

EDIT: Sem rocno nadgradil.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 18.01.2009 14:49:10
zee, tako je -> potegneš not v applications mapo in ročno prepišeš staro različico.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 18.01.2009 20:19:02
Na ppc zadeva odpade ne?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 18.01.2009 22:13:07
jfk je napisal/a:
Na ppc zadeva odpade ne?

Jp Intel only. Žal...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 03.05.2009 19:32:19
A je varjanta uvozit mašino od VMWARE v Virtualbox
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 05.05.2009 10:08:15
John je napisal/a:
A je varjanta uvozit mašino od VMWARE v Virtualbox

Baje se od verzije 2.2 da, vendar sam nisem poskušal... Boš moral mal pobrskat po Googlu...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani