Mac vs PC
|
Stevie Jabuk
Kraj: Ruše |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 13.04.2009 18:05:59 Mac vs PC |
|
Vem da smo vsi seznanjeni z tem, kdo je boljši...
vendar za nove uporabnike bi lahko povedali nekaj razlogov, zakaj je mac boljši/slabši.
Povejte svoje razloge!
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Kranj |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 13.04.2009 18:12:28 |
|
Ze v naprej povem, da pretekle teme so se vedno koncale z zaljenjem in podje*avanjem z obeh strani. Prosim, da se tudi ta tema ne sprevrze v to, ker jo bom v nasprotnem primeru zaprl.
Nazadnje urejal/a wehi Pon 13. Apr 2009 18:14; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 13.04.2009 18:12:36 |
|
Lažji za uporabo, stvari so bolj logične in povprečnemu uporabniku bolj prijazno dostopne. Urejanje slik, filmov, glasbe itd. zna biti na Windows sistemu mnogo bolj komplicirano, tudi zaradi dejstva, da je potrebno prvo najti primerno programsko opremo, medtem ko je iLife paket že vključen pri nakupu Maca. Sam operacijski sistem je mnogo bolj stabilen, ker je sam po sebi namenjen točno določeni strojni opremi, torej opremi, ki jo v Mace vgrajujejo. Pri Macu ob prihodu novega operacijskega sistema ni potrebno menjati strojne opreme. Šele na koncu vseh teh razlogov se najde tudi estetski element.
My 2 c.
LP
-J
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 13.04.2009 18:40:46 |
|
Ajde dajte uporabniki appla povsem iskreno povedati kako je s stabilnostjo?
Že dva appla sem po štacunah zamrznu. Na enemu sem kliknil na program za pošto in potem new mail in je bilo konec. Kaj sem na drugem ušpičil se žal ne spomnim.
Kadarkoli berem podobne teme dobim filing da če ne urejam filmov, glasbe ali se sicer ne ukvarjam z grafiko ni apple nobena prednost. Torej v čem je boljši apple če v glavnem uporabljam pisarniške programe, pa ms expression za web - poleg raznih ftp, mail, ... in podobnih klasičnih proigramov.
Ne spet začeti s peskovnikom ker ne mislim nobenega žaliti in bom ziher v kratkem kupil apple samo da se še odločim ali bo to notesnik, mini, za imaca sem že skoraj siguren da ne.
Pa še malo off topic: škoda da ob profilu ne piše koliko je kdo star. Ker eno se je pogovarjati z najstniki drugo s penziči. 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Kranj |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 13.04.2009 18:48:59 |
|
dbest je napisal/a: |
Pa še malo off topic: škoda da ob profilu ne piše koliko je kdo star. Ker eno se je pogovarjati z najstniki drugo s penziči.  |
to ni slaba ideja 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 13.04.2009 19:06:59 |
|
meni osebno se mac dopade zelo zaradi enostavnosti (je DOSTI bolj uporabniku prijazen).
na macu tudi uporabljam Logic, ki se mi dopade dosti bolje kot katerakoli alternativa ma PCju.
za multimedijo, enostavnost, lepoto, stabilnost zmaga Mac.
PC je boljši le v kompatibilnosti, pa še to vedno manj
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 13.04.2009 19:19:57 |
|
A pa od te enostavnosti kaj ostane če človek po 20tih letih preskoči na OS X? ker meni so winsi zelo enostavni  Kaj pa je Logic?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 13.04.2009 19:29:01 |
|
jest sem od odtroštva uporabljal windowse zdej sm pa prek kratkim prešaltal na osxe navadil sm se po enem tednu pa še dosti hitreje naredim določene stvari res na enostavnosti majo zelo dobro narejeno
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 13.04.2009 19:31:18 |
|
dbest je napisal/a: | Ajde dajte uporabniki appla povsem iskreno povedati kako je s stabilnostjo?
Že dva appla sem po štacunah zamrznu. Na enemu sem kliknil na program za pošto in potem new mail in je bilo konec. Kaj sem na drugem ušpičil se žal ne spomnim.
Kadarkoli berem podobne teme dobim filing da če ne urejam filmov, glasbe ali se sicer ne ukvarjam z grafiko ni apple nobena prednost. Torej v čem je boljši apple če v glavnem uporabljam pisarniške programe, pa ms expression za web - poleg raznih ftp, mail, ... in podobnih klasičnih proigramov.
Ne spet začeti s peskovnikom ker ne mislim nobenega žaliti in bom ziher v kratkem kupil apple samo da se še odločim ali bo to notesnik, mini, za imaca sem že skoraj siguren da ne.
Pa še malo off topic: škoda da ob profilu ne piše koliko je kdo star. Ker eno se je pogovarjati z najstniki drugo s penziči.  |
Živjo.
Za začetek naj povem, da sem najstnik.
Hja, pride tudi pri Macih do raznih buggov.
Samo meni je je všeč to, da kadar ena aplikacija freezne in jo proba sistem usposobiti je na voljo vse ostalo. Recimo, če mi jekdaj Firefox zamrznil sem brez problema kliknil Safari in sem ta čas ko je sistem usposabljal FF sem jaz brskal s Safarijem.
Pa ponavadi ko na PCju mi kaj freezne se več ne povrne v normalno stanje ampak je treba resetirat. Pri macih pa se ponavadi zadeva sama reši.
Še ena čudna stvar;
Meni se je Safari par dni nekaj sesuval pa sem računalnik resetiral in je delal. Problem je ker se macov ne ugaša tako pogosto kot PC-je. Jaz svojega MB ugasnem približno enkrat mesečno zaradi kakih updateov, ker standard je tak da ga daš v sleep in to je to.
Tako, da pri macih se ponavadi problem reši, da stvar resetiraš. Ker logično je, da se po mesecu uporabe nabere veliko nepotrebnih stvari na disk.
Takale zgleda Mac izkušnja enega osebka, ki se je nedolgo nazaj še igral v peskovnikih.
Lp, Klemen
dbest je napisal/a: | A pa od te enostavnosti kaj ostane če človek po 20tih letih preskoči na OS X? ker meni so winsi zelo enostavni Kaj pa je Logic? |
Ja meni tudi niso windowsi nek velik problem.
Jaz imam MB in pa PC pa sem 90% na MB. Pač se veliko bolj udobno počutim ko uporabljam MB, čeprav ima veliko slabše specifikacije napram PC-ju
Logic pa je program za recordanje editanje in mixanje muzike.
LP, Klemen.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 13.04.2009 19:54:33 |
|
dbest je napisal/a: | A pa od te enostavnosti kaj ostane če človek po 20tih letih preskoči na OS X? ker meni so winsi zelo enostavni Kaj pa je Logic? |
Logic studio 8
več o tem piše tukaj
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ig |
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 13.04.2009 21:16:42 |
|
Pa dajte mir no, že spet taka tema ali kaj. Mislim, da govorim za večino, ko rečem da smo se jih že naveličali in da nikamor ne vodijo.
Vsak naj uporablja kar hoče.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 13.04.2009 21:33:53 |
|
najbolši je met kar oba
na enem maš neke stvari ko jih na drugem ne morš met
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 13.04.2009 21:38:16 |
|
no_name je napisal/a: | najbolši je met kar oba
na enem maš neke stvari ko jih na drugem ne morš met |
Tako bo zagotovo najbolše.
Čeprav nisem neki Mac fan, in si ga ne mislim kupit, ima zagotovo določene prednosti v katerih je Windows pač slabi.
Hebat ga, there's no patch for human stupidity
Lp.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ravne na Koroškem |
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 13.04.2009 22:27:17 |
|
dbest je napisal/a: | Pa še malo off topic: škoda da ob profilu ne piše koliko je kdo star. Ker eno se je pogovarjati z najstniki drugo s penziči.  |
XanZy je napisal/a: | Čeprav nisem neki Mac fan, in si ga ne mislim kupit, ima zagotovo določene prednosti v katerih je Windows pač slabi.
Hebat ga, there's no patch for human stupidity
Lp. |
Meni bi pa blo pr profilu bol zanimivo, kdo je SPLOH Apple oz. OSX uporabnik na tem forumu. Ker mam občutek, da jih je (če ne štejem iPhone-ov in iPod-ov) zelo zelo malo.
LP
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 13.04.2009 22:36:57 |
|
Tako malo nas pa že spet ni no...
Me pa prav zanima, koliko bolj znanih Slovencev, ki so Mac uporabniki, je sploh na tem forumu? Jonas, Godler, Saška...?  Sigurno so tukaj pod zelo neopaznimi nicki.
Čeprav je pa bolj verjetno da imajo oni kakšen svoj forum, ki je malo bolj na nivoju.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 13.04.2009 22:44:11 |
|
eh, men je vseeno za druge. Sam ga vglavnem mam 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 13.04.2009 23:02:20 |
|
stabilnost sistema je dejansko boljsa od windowsov xp (viste nisem testiral ker imam preslab pc). V enem letu se mi je sistem obesil vsega 3x pa se to ne vem zakaj (mogoce kak program, ki sem ga na zacetku iz radovednosti namestil).
Delam precej raje z os x kot z windowsi ampak to je bolj osebno. Pac mi je vsec, da ne rabim iskati in namescati 100 dodatnih programov.
Zna se zgoditi, da ti naredi os x sive lase pri tiskalniku. Saj ni za vseh modelov gonilnikov (predvsem kake starejse).
Glede na to, da na macu lahko poganjas tudi windowse (boot camp ali pa preko vmware/parallels) se glede pisarniskih orodiji ni za sekirati. Ce ne delas z macri je dober tudi office 2008 za os x.
Logika samega os x pa je drag & drop skoraj v vecina primerih, ko pac ni installerja.
Pa ko se enkrat navadis na os x ne cutis potrebe po formatiranju kot pri windowsih.
Dobra stvar na macu vredna omembe je iphoto in pa Keynote (pride pa predvsem prav ce imas prenosnik saj drugace ne mores nikjer prikazati teh predstavitev).
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 13.04.2009 23:09:22 |
|
nevem zakaj sploh odgovarjam ker je brezvezno vprašanje pa morem nekej dodat.
MAC vs PC ... kateri pc? Za meke je jasno 3 namizni modeli 3 prenosniki ... za serverje nimam pojma bi mogu pogledat pa se mi ne lup... u bistvu izbiraš dost enostavn, dobr... konfiguracije mal pomnožijo ampak v osnovi maš na izbiro 6 modelov... PC? huh, par 1000? Dell vs HP al MSI vs Lenovo itd....???? Vprašanje kvalitete izdelka? Zanimivo je da noben ne primerja meka s pisijem v istem kvalitetnem rangu, ampak z nekim poceni pisijem. Ne vem če je kdo gledou zadne reklame od majkrosofta, ti rata vse jasn že iz slogana, pisi je pocen. Primerjat OSX z windowsi? katerimi? OSX zmeraj gledamo zadno verzijo, Winse pa najrajši XP, Visto najraje spregledajo, in komej čakajo izid sedmice. Al PC gledamo skozi linux edicije katerih je tudi kar nekaj. Koga primerjat? Kaj je bolše Das auto al le automobil al Z Car? use ma baje 4 kolesa se pelje... znamk in oblik je malo morje, uni k so kull so dragi ampak maš tudi pocen avte, kerga izbrat? Če maš keš ubodeš neki hudga če nimaš pa neki pocen. Isti pofl maš med fotografi canon al nikon. da o SLO politike ne govorim. Osebno mam winsov polhn kufer, sem jih sit, so dolgočasni AMPAK mi dajejo kruh. E jebiga zato furam na šihtu vinse doma pa meka in se počutim odlično. BW tud če na meka naložiš winse boš srečen z applovim HW.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Nova Gorica |
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 14.04.2009 03:08:23 |
|
Sem že napisal in ostajam še vedno pri tem - mene predvsem impresionira HW - zaradi njega sem pripravljen plačati premium ceno. Ko sem kupoval MacPro cca. pol leta nazaj je bila razlika v istem HW-ju z PC-jem okoli 10% (Mac dražji). Primerjava gre za HP ali Dell workstatione.
Crash sistema na MacProju še nisem doživel - sem ga pa v letu in pol doživel 2x na MacBooku in 1x na iMacu. V tem času sem lahko doživel tui en ali dva crasha na XP-jih in nobenega na Visti. (sicer so pa MS aplikacije delovale ali virtualno ali pa preko Boot Camp-a).
LP
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 14.04.2009 04:12:51 |
|
Tma je napisal/a: | Sem že napisal in ostajam še vedno pri tem - mene predvsem impresionira HW - zaradi njega sem pripravljen plačati premium ceno. Ko sem kupoval MacPro cca. pol leta nazaj je bila razlika v istem HW-ju z PC-jem okoli 10% (Mac dražji). Primerjava gre za HP ali Dell workstatione.
Crash sistema na MacProju še nisem doživel - sem ga pa v letu in pol doživel 2x na MacBooku in 1x na iMacu. V tem času sem lahko doživel tui en ali dva crasha na XP-jih in nobenega na Visti. (sicer so pa MS aplikacije delovale ali virtualno ali pa preko Boot Camp-a).
LP |
Ti maš pa res obrnjeno logiko. Ponavadi se zdi ludem HW zelo precenjen (dobiš lahko tudi za pol toliko stavri z istimi specifikacijami , kvaliteto...), in mace kupujejo predvsem zaradi enostavnosti, prijaznega UI, pa nekaterih programov
|
 |