Jabuk
Kupovati v Avstriji [10.09.07]
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Pridružen/a: 04.02.2006
Prispevkov: 303
Kraj: Ruše
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 15.04.2006 18:53:40
Kupovati v Avstriji [10.09.07]
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tokrat želimo vas, naše bralce, seznaniti z razmerami pri naših sosedih v Avstriji in vam v ta namen predstavljamo nam najbližjega pooblaščenega Apple trgovca na območju Gradca. Bralca velja na začetku opozoriti, da je na avstrijskem trgu izdelkov Apple, za razliko od Slovenije, mogočno kalifornijsko jabolko zastopano prek hčerinske družbe.

M-store se predstavi

M-store GmbH (GmbH je naš d.o.o.) vam poleg prijaznega in ustrežljivega kolektiva, ki bo vedno potešilo vašo radovednost po cenah, roku dobave, pa tudi o tehničnih podrobnostih vaše nove strojne opreme ali podrobnostih njihove uporabe, pa naj si bo telefonsko, prek elektronske pošte ali v Živo, nudijo zelo sposoben in tehnično dobro podkovan servis, ki opravlja popravila in zamenjave v okviru nam v Sloveniji nepoznanega uradnega Apple servisnega programa. Čeprav gre pri M-store za mlado družbo, so vsi njeni zaposleni že stari mački. Hein Hegedüs, prvi tehnik družbe, že vse od 1985 stavi na Apple in je na lastni koži doživljal razvoj znamke. Danes vodja servisa, je g. Hegedüs s svojim dolgoletnim know-how-omv oporo mlajšima tehnikoma. Družba je pri svojih izkušnjah ugotovila, da v svetu računalništva primanjkuje svetovalnih aktivnostih, zato vsem uporabnikom, ki se lahko pisno ali ustno izražajo v nemškem ali angleškem jeziku, ponujajo tovrstno podporo 24 ur na dan.



Podjetje se ravna po modernih gospodarskih pristopih in med drugim ponuja najem naprav, ki lahko traja poljubno obdobje. Cena za tovrstni najem znaša 3% vrednosti opreme za 1. dan izposoje in 1% vrednosti za vsak naslednji dan. Občasne prodajne akcije prinašajo še večje ugodnosti izposoje, še posebej novejših izdelkov.

Ponuja tudi odkup rabljenih izdelkov, ki se jih ne morete znebiti prek oglasnika in občasno ponuja Second-Hand računalnike.

Izkušnje naših bralcev, ki ste jih lahko zaznali pri skrbnem prebiranju foruma so zlasti hitra odzivnost podjetja pri komuniciranju s posamezniki, sposobnost prilagajanja posamezniku, kvalitetni izdelki in skoraj nično število okvarjenih izdelkov ob dobavi (ki jo gre pripisati tudi kvalitetni dostavi avstrijske Pošte), cene, ki ne presegajo tistih v avstrijskem Apple store-u (so pa za nekatere računalniške dele bolj ugodbe: ram, spominski mediji), ter različni načini financiranja (leasing prek leasinških hiš, gotovinsko, izposoja naprave, bančna transakcija, kartična transakcija na sami lokaciji podjetja). Najpogosteje so kupci s podjetjem vzpostavili stik v angleškem ali nemškem jeziku.

Slovenski kupci in njihova mnenja

Anita: "Nakup pri m-store mi ni povzročil veliko težav, saj sem izdelke naročila po elektronski pošti, jih plačala s transakcijo, nato pa sem jih dobila dostavljene po pošti."

Mitja: "Ko sem želel kupiti Apple prenosnik, tukaj nisem našel ustreznega, saj je vsak ponujeni imel vsaj eno napako. Ali ni delovala tipka za klik pri sledilnem polju, je nepravilno deloval SuperDrive, ali pa je bil v zaprtem stanju ekran po svoji dolžini ukrivljen tako, da je imel na levem in desnem roku uhlje. že prvi kupljen pri njih, je bil brezhiben."

Marko: "Pri m-store so mi zamenjali okvarjen disk v prenosniku. delo so opravili hitro, tako da sem računalnik lahko odnesel še isto popoldne."

Kolikšne so cene?

M-store vam na povpraševanje o ceni na enega od e-naslovov h.hegedues@m-store.at, h.pessl@m-store.at ali a.reinisch@m-store.at pošlje odgovor v zelo kratkem času. Lahko jih tudi pokličete na 0043 316 243609, ali se oglasite pri njih na Triester Strasse 65 v Feldkirchnu pri Gradcu, če boste slučajno v bližini.

Za prvo informacijo o ceni pa naj vam služi naslov http://www.apple.at/store, pri tem pa upoštevajte, da vam nekatere Apple izdelke lahko ponudijo po ugodnejših cenah, medtem ko lahko komponente dobite po mnogo ugodnejši cenah, kot v Apple Store-u.

Ali lahko podjetje plača izdelek brez DDV?

Seveda. Od vstopa v EU, lahko slovenska podjetja s tistimi v tujini poslujejo na enak način kot doma, znesek DDV-ja se pri tem le poračuna.

Kako naj prevzamem naročeni izdelek?

Podjetje omogoča prevzem izdelkov na sami lokaciji podjetja ob graškem letališču po predhodnem obvestilu o njihovi dostavi, ki se po izkušnjah kupcev izvrši takoj, ko dostavna služba dostavi izdelek, ali prek poštne pošiljke, ki jo podjetje naslovi osebno na vaš naslov v Sloveniji.

Ali lahko dokupim AppleCare?

Seveda. Za izdelke kupljene v Avstriji Apple omogoča doplačilo za AppleCare triletno podaljšanje garancijskega obdobja za vse napake v delovanju računalnika, ki nastanejo brez uporabnikove nerodnosti.

Kako je z običajno garancijo?

Garancija v M-Store kupljenih izdelkov traja, kot je predpisal proizvajalec (praviloma 1 leto za Apple izdelke). Ker je za prenosne Apple naprave garancija veljavna po celem svetu, jo lahko uveljavljite pri kateremkoli pooblaščenem serviserju, prav tako tudi v m-store, ki nudi kvaliteten in hiter servis (manjše okvare odpravijo takoj; na licu mesta).

V katerem jeziku bo operacijski sistem?

Mnogi med nami se večkrat sprašujejo, kakšna je Applova politika prodajanja izdelkov v različnih jezikovnih okoljih. Med kupci se pojavlja strah, da se bodo morali s takšnim nakupom učiti nemškega jezika, da bi lahko upravljali z računalnikom. Pa temu ni tako. Apple prilaga vsem računalnikom enotno, mednarodno različico operacijskega sistema, ki pride prednaložena že skupaj z računalnikom. Ob prvem zagonu računalnika, bo uporabnik izbral jezik, ki ga želi uporabljati kot privzeti jezik uporabniškega vmesnika. Pri tem bo po želji lahko izbral tudi francoski, švedski ali kak drug jezik, med njima pa bosta seveda tudi nemščina in angleščina.

M-store kupcem ponuja na izbiro mednarodno tipkovnico, ali nemško tipkovnico. Ker je čakalna doba za računalnik z mednarodno tipkovnico daljša, se priporoča, da uporabnik naroči tisto z nemško. To lahko kasneje vsak čas nadomesti s slovensko, ki jo lahko naroči tudi pri M-store. Vse napisano velja tako za prenosnike, kot za namizne računalnike. Za lažjo predstavo prilagam prikaz nemške tipkovnice z nadpisanimi slovenskimi znaki na ustreznih tipkah (Slika 01).


Slika 01

Za vse, ki boste uporabljali nemško tipkovnico, naj povemo, da v sklopu spletne strani Jabuk že razvijamo poseben prilagojen razpored tipk za vaš OS X. Izdelek bo na voljo do konca oktobra 2005.

Kako do njih?

Do njih pridete na dva načina (Slika 02), v vsakem primeru pa morate skozi Maribor, do Šentilja, potem pa po avtocesti naprej proti Gradcu.


Slika 02

Prva pot se loči od druge šele pri izvozu za graško letališče (Grazer Flughaffen). Ko po izvozu pridete do glavne ceste, zavijete desno, nato pa vozite naravnost, vse do krožišča (Slika 03).


Slika 03

V krožišču izberete tisti izvoz, ki vam omogoča, da zavijete levo glede na vašo smer vožnje. Vozite naravnost, pri tem pa opazujete številke ulic. Voziti morate kar nekaj časa, orientirate pa se lahko po trgovini Billa, ki je tik za M-store. Podjetje se nahaja v vaši smeri vožnje na desni strani, označuje pa ga srednje velika tabla z znakom jabolka na ograji ob cesti.

Druga pot je enostavnejša za vse, ki se slabše znajdejo v novem okolju. V tem primeru vozite naprej v smeri Gradca (Slika 04), mimo izvoza za letališče, potem pa zavijete na križišču dveh avtocest v smeri Dunaja (Wien).


Slika 04

Vozite naravnost, do prvega izvoza z avtoceste Klagenfurt-Wien v smeri Dunaja. Na prvem izvozu zapustite avtocesto in prišli boste v Feldkirchen tik pred M-store (Slika 05). Videli boste trgovino Billa, vi pa v semaforiziranem križišču zavijete desno, nato pa takoj spet levo (opazujte ograjo levo od vaše smeri vožnje).


Slika 05

Trgovina in servis sta odprta nepretrgoma od ponedeljka do petka od 9h do 18h. če se boste z njimi poprej dogovorili, vam bodo z razumevanjem omogočili, da blago prevzamete tudi v soboto.


M-STORE GmbH
Triester Strasse 65
8073 Feldkirchen bei Graz

Telefon: 0043 316 243609
Elektronski naslov: office@m-store.at
Spletna stran: http://www.m-store.at




Članek je napisal Mitja Podpečan.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani