Jabuk
iStyle problemi
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 14.10.2025 14:34:06
iStyle problemi
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ali kdo ve kaj se dogaja s to trgovino / "pooblaščenim" servisom iStyle ?

Jaz do zdaj nisem nikoli imel posla z njimi ali kupoval tam, ampak v moji prvi interakciji so se izkazali za prave barabe!

Namreč, mesec dni nazaj (12. september 2025) sem v poslovalnico iStyle BTC, Kristalna palača, prinesel svoj iPhone na menjavo baterije. Hotel sem it na pooblaščen servis, ker sem vedel, da je menjava baterije na Apple iPhonih "komplicirana" in sem hotel original baterijo in nisem hotel izgubili nobenih funkcionalnosti kot so True tone, battery health, in ostale nevšečnosti.

Takrat vem, da je na iStyle spletni strani pisalo, da zaradi "višje sile" njihovi servisi ne obratujejo, da pa lahko prinesemo naprave v katerokoli iStyle poslovalnico, in bodo servis opravili nemoteno. Na isti strani je tudi pisalo, da servis traja nekje 7 d0 10 dni. Menjava baterije je gotovo dovolj preprosta operacija, ki ne bi smela trajati dlje.

Telefon sem torej prinesel v poslovalnico, kjer sem povedal da bi rad menjal baterijo, pa mi je tamkajšnji zaposleni rekel, da trenutno nimajo servisa in da pošiljajo telefone na Hrvaško, in zna trajat 10-12 dni, in dodal, da lahko pa grem v EPL. Wow. Po dosedanjih izkušnjah vem, da ko ti enkrat ena firma svetuje, da svoj posel neseš h konkurenci, je to vedno red flag, ampak sem vseeno rekel da bom pri njih oddal in pač počakal dva tedna na popravilo. Dobil sem amatersko skreiran prpirnat dokument "Registracija servisa" in odšel. Plačal naj bi, ko telefon pride popravljen k njim nazaj.

Do 1. oktobra (18 dni po oddaji v servis) od njih nisem prejel nobenega klica ali e-maila. Med tem časom se je tudi zapis na njihovi strani spremenil in zdaj pravi, da v servis sploh ne sprejemajo več naprav. Poklical sem v poslovalnico in povprašal kaj se dogaja, pa mi je zaposleni po telefonu (po preverjanju) rekel, da je baterija zamenjana, in da telefon pride morda že do konca tedna, drugače pa naslednji teden. Rečem OK. Pol ure kasneje pa dobim po e-mailu račun za plačilo. Si mislim, super, res bo kmalu in plačam račun. Nato spet čakam.

Do 10. oktobra še vedno nič, niti klica, niti e-maila. V tem trenutku sem brez telefona in brez denarja. Napišem e-mail, obrazložim dosedanji potek stvari in zahtevam pojasnilo kaj se dogaja. E-mail pošljem na servis@istyle.si in ljubljana@istyle.si. Odgovora nikoli ne dobim, e-mail očitno ignorirajo.

Potem pa 13. oktobra spet pokličem, opišem situacijo, in zaposleni spet poizkuša z istim izgovorom: "Vaš telefon je popravljen in pride ta teden", ampak, da se zaradi "zabasanega pošiljanja lahko še to zavleče". Skratka, očitno zavlačevanje, kaj je narobe pa nočejo povedat.

Ker je ta prvi omenil Hrvaško, sem probal napisat v browser istyle.hr in videl da dejansko iStyle obstaja tudi tam, tam pa piše, da je njihov servis v Zagrebu in Splitu zaprt. Kaj se jim dogaja, ne vem. Na Apple strani so sicer še vedno zapisani kot pooblaščeni servis. Danes pa piše na iStyle.si že, da niti spletna trgovina ne obratuje več v polnem obsegu. Ne vem ali propadajo ali kaj.

Kar me pri celi stvari najbolj moti je to, da so ignorantski in izkazujejo popolnoma nespoštujoč odnos do svojih strank. Namesto, da bi me kot stranko po mesecu dni sami poklicali ali mi pisali, se opravičili za zamudo in me pomirili, me pustijo čakat v nedogled. Ne e-mail pa se ne odzovejo. To mi dejansko povzroča veliko nervozo in stres!

V zadnjem klicu sem potem rekel, da nisem več pripravljen čakat, ker so svojo obljubo in zapisan rok popravila na spletni strani prekoračili že za več kot dvakrat, in zahteval fiksni datum, ko lahko pridem ali po popravljen telefon ali pa po vračilo plačanega servisa in odškodnino za telefon. V nasprotnem primeru dam prijavo na policijo oz. na tržno inšpekcijo. Potem je rekel, da bo fiksni datum 17. oktober, to je petek. Po mojem mnenju me seveda spet ne bo nihče klical ali me obvestil o ničemer, ampak bom lahko čakal še naprej v nedogled.

V petek bom šel tja in videl kaj se bo dalo naredit. Če ne dobim enega ali drugega pa začnem s prijavami.

Skratka, ne bi si mislil, podjetje se zdi veliko, zaupal sem jim, ampak nikoli več!

Nazadnje urejal/a Perplexer Tor 14. Okt 2025 17:08; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 14.10.2025 15:59:02
Re: iStyle problemi
Pri iStyle v Kristalni palači se mi zdi, da je problem predvsem kadrovski. Zdaj imajo večinoma študente — nimam nič proti njim, ampak pogosto ne vedo čisto točno, kaj prodajajo. Kar se servisa tiče, sem bil zadovoljen tako pri iStyle kot pri EPL, tako da po mojem mnenju težava bolj tiči v komunikaciji.

Stevie Jobs

Kraj: Kočevje
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 14.10.2025 16:42:30
naj še jaz pristavim svoj pisker. ni tako hud, pa vseeno me je zmotilo. Saj se nekateri zaposleni obnašajo kot da so zaposleni pri samem bogu. nekorektno, zopren odnos, antipatični in polni samega sebe. le enkrat sem naletel na fanta. sklepam, da ni bil študent, ali pač. močnejši z brado. prijazen, dal mi je popust in odnos sedi 5.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 14.10.2025 16:47:14
Hvala za info. Tole dost slabo zgleda. Upam, da dobiš telefon nazaj.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 14.10.2025 20:08:20
Pred leti sem pri njih (prva otvoritev v Europarku) kupil MBP in ga tudi servisiral (osebna dostava v LJ servis). Glede servisa so bili takrat hitri in smo se tudi uspeli dogovoriti glede tipkovnice in baterije.

Bodo pa težko konkurečni pri prodaji, ker imajo "čudne" (študentske) popuste. EPL ima npr. 6% ali 7% medtem, ko iStyle daje 100 € EDU popusta.

Enkrat mi je v MB prodajalec sicer omenil, da dajo tisti popust, ki je boljši za kupca (torej 100 EUR ali teh 6/7%.
Naslednjič, ko sem prišel čez kak teden in je bil drugi zaposleni je pa že govoril drugače.

Zgleda je res težava v kadru, ki ga očitno primankuje. Je pa zanimivo, da propadajo, ker so se pred leti združili s FMC in njigovim PRO-SERVISOM.

Pa center oz. skladišče je drugače na Madžarskem.

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 14.10.2025 20:54:15
Ze nekaj casa ( par mesecev ) njihov servis ne deluje.

Nekaj casa so tezavo resevali tako, da so aparate posiljali na Hrvasko v Istyle. Zgleda je tudi tam sel servis v …

Tako da najbrz so v tezkih tezavah. Kdo bi vedel kje je sploh obtical tvoj telefon.

Trenutno samo EPL za servis Like
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 15.10.2025 04:48:46
gpc17 je napisal/a:
Ze nekaj casa ( par mesecev ) njihov servis ne deluje.

Koliko časa pa Apple tolerira take zadeve?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 15.10.2025 07:24:14
Jenrej je napisal/a:
Koliko časa pa Apple tolerira take zadeve?

Ne dolg, sam iStyle kolikor vem ni direktno po Apple-om ampak samo "official" partner.

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 15.10.2025 16:14:19
Oni so PREMIUM partner.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 16.10.2025 05:57:12
Zanimivo, da so pa ravno (ne zelo dolgo nazaj) odprli novo poslovalnico v Aleji.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani