Težave z sms in mms sporočili- pomoč
|
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 12.04.2025 20:01:58 Težave z sms in mms sporočili- pomoč |
|
Živjo,
Na forum se obračam za pomoč, če mi kdo lahko kako pomaga pri mojih težavah z zamikom sporočil.
Od kar sem prešel iz Samsung- Apple- nazaj na Samsung imam na novem Samsungu konstantno težave s prejemanjem sms/mms sporočil.
Sporočila prihajajo z nekaj minutnim do tudi večurnim zamikom. Težave se ne pojavljajo vedno ampak pogosto.
Sumim, da je težava v tem, da nisem deaktiviral iMessage preden sem prešel nazaj iz Appla na Samsung. Nisem niti vedel, da bi to lahko bila težava, Appla pa nimam več v lasti.
Lepo prosim za vašo pomoč - ali je že kdo imel tak problem in kako ga rešiti?
Tehnična pomoč operaterja, zamenjava sim kartice- ne pomaga. Prebral vse forume brez neke rešitve. Tudi zamenjava Apple ID gesla ne reši nič.
Na povezavi: https://selfsolve.apple.com/deregister-imessage/ se lahko opravi Online deregister ampak očitno nas ni na seznamu.
Mi lahko kdo kako pomaga?
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 12.04.2025 21:35:43 Re: Težave z sms in mms sporočili- pomoč |
|
Jaz bi probal tako... sposodi si nek iPhone, daj sim kartico not, vklopi iMessage in potem izklopi.
Druga opcija je pa klic na Apple Support.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 13.04.2025 06:52:17 Re: Težave z sms in mms sporočili- pomoč |
|
A imaš še kakšno drugo Applovo napravo z vklopljenim iMessage-om (prenosnik, iPad)?
To sem že videl, da telefonska potem postane neodzivna na iMessage, ampak sistem potem defaulta na email naslov in preko tega pošlje iMessage.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 13.04.2025 07:37:53 Re: Težave z sms in mms sporočili- pomoč |
|
mikrohard je napisal/a: | Jaz bi probal tako... sposodi si nek iPhone, daj sim kartico not, vklopi iMessage in potem izklopi.
Druga opcija je pa klic na Apple Support. |
Hvala za info. Ali je potem potrebno sposojeni iPhone potem povrniti na tovarniške nastavitve?
Apple Supoort sem že klical, pravijo, da je težava v mojem telefonu. Rekli so tudi, da tisti link, ki sem ga pripel zgoraj nima veze z Applom (ni varen). Nekako mi niso znali pomagati.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 13.04.2025 07:44:25 Re: Težave z sms in mms sporočili- pomoč |
|
Jenrej je napisal/a: | A imaš še kakšno drugo Applovo napravo z vklopljenim iMessage-om (prenosnik, iPad)?
To sem že videl, da telefonska potem postane neodzivna na iMessage, ampak sistem potem defaulta na email naslov in preko tega pošlje iMessage. |
Drugih naprav nimam.
To se tudi meni zdi, kot da sporočila nekje obvisijo. Sem mislil, da sem uspešno deaktiviral Apple račun, pa ima ta še vedno mojo tel št. v spominu, ko se poskušam vpisati. Je mogoče to težava?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 13.04.2025 08:07:52 Re: Težave z sms in mms sporočili- pomoč |
|
Je malo nenavadno, da se to dogaja samo občasno. Če res iMessage ne bi bil izklopljen, bi morala vsa sporočila obviseti v zraku za nekaj ur, nato pa bi pošiljatelji dobili obvestilo, da ni bilo dostavljeno in se jim pojavi opcija, da pošljejo navadni SMS.
Imaš morda kak drug iPhone pri roki oz. lahko pogledaš, kaj se zgodi, ko ti nekdo pošilja sporočila? A mu napiše iMessage ali SMS spodaj, ko pošilja? Je okvirček zelene ali modre barve?
Recimo takole bi moral izgledati "normalen" prehod, ko ga gledaš s strani nekoga, ki ima iPhone in tebi pošilja SMS-e. Spodaj mora pisati SMS v okvirčku, ko sestaviš sporočilo.
Če je tako, bi mogoče res lahko bil problem pri novem telefonu.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 13.04.2025 13:45:32 Re: Težave z sms in mms sporočili- pomoč |
|
Sumim na težavo pri operaterju ampak kako njim dopovedati zadevo, res ne vem... Ali lahko oni naredijo kakšen reset številke v njihovem sistemu?
Ko sem prešel na Apple sem moral poslati nek aktivacijski sms. Mogoče kdo ve kaj več glede tega? Sam se ne spomnim, starih sporočil pa ni več. Vem pa, da je bil problem, ker na Apple nisem prejemal mms sporočil.
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 13.04.2025 14:37:59 Re: Težave z sms in mms sporočili- pomoč |
|
Saj to je znan problem, če gre nekdo na Android, brez da bi prej dekativiral iMessage. Apple ne bo kar sam od sebe nehal pošiljat iMessageov... če iMessage predolgo ne bo dostavljen, bo poskusil z SMS-ov (zato tudi dobivaš SMS-e z zamikom). Operater nima nič s tem... to je izključno Applova zadeva. Ne vem, kakšen support si klical, da ti niso znali pomagati. Jaz sem imel v mislih klic na Apple (0800 80321 - pogovor je v angleščini).
In ne... če si sposodiš iPhone, da aktiviraš in potem deaktiviraš iMessage, ni potreben factory reset.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 13.04.2025 14:50:57 Re: Težave z sms in mms sporočili- pomoč |
|
Ja, če bi to prebral prej...
Klical na Apple support in pravijo, da ne morejo pomagat, naj se obrnem na Samsung ali na operaterja. Ah ja...  Hvala vseeno za nasvete in pomoč.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 13.04.2025 14:57:54 Re: Težave z sms in mms sporočili- pomoč |
|
Sam to ne bi smel bit vec problem. A ni tako, da je nek timeout, po katerem se avtomatsko deaktivira?
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 13.04.2025 17:50:40 Re: Težave z sms in mms sporočili- pomoč |
|
Ja... enkrat bo. Ampak nikjer ne piše, kdaj točno. Verjetno pri vsakem pošiljatelju posebaj. Najhitreje bo rešil, če deaktivira na nekem iPhonu.
Tukaj so imeli iste probleme... https://youtu.be/s4pYfSqAOtE?t=153
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 14.04.2025 17:29:24 Re: Težave z sms in mms sporočili- pomoč |
|
Da si izposodim temo...jaz pa imam težave s pošiljanjem SMS na nekatere številke. Od mojega operaterja preprosto ne gredo naprej (ne more poslati). Gre za klasične SMS. Da pa je zadeva še bolj hecna, je to omejeno na nekaj številk, so pri različnih operaterjih, v preteklosti sem na te številke brez težav pošiljal SMS. Dodatno se je npr. pri eni številki zgodilo, da vmes nisem mogel pošiljati, zdaj pa spet lahko. Sem na TS. Sem jih o tem že večkrat spraševal, pa so mi odgovorili, da je problem pri meni, da telefon pošilja SMS na napačno številko. Poskusil sem vse, izbrisal in dodal kontakte, resetiral nastavitve. Ima morda kdo podobne izkušnje in morebitno rešitev? Hvala.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 14.04.2025 22:56:16 Re: Težave z sms in mms sporočili- pomoč |
|
Imaš te številke shranjene s +386? Jaz sem že večkrat opazil problem s klicanjem in vklopljenim "dial assist", ki preko vowifi doda kar + pred prvo številko in potem kliče npr. +41xyz...
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 14.04.2025 23:32:40 Re: Težave z sms in mms sporočili- pomoč |
|
IngvarL je napisal/a: | Da si izposodim temo...jaz pa imam težave s pošiljanjem SMS na nekatere številke. Od mojega operaterja preprosto ne gredo naprej (ne more poslati). Gre za klasične SMS. Da pa je zadeva še bolj hecna, je to omejeno na nekaj številk, so pri različnih operaterjih, v preteklosti sem na te številke brez težav pošiljal SMS. Dodatno se je npr. pri eni številki zgodilo, da vmes nisem mogel pošiljati, zdaj pa spet lahko. Sem na TS. Sem jih o tem že večkrat spraševal, pa so mi odgovorili, da je problem pri meni, da telefon pošilja SMS na napačno številko. Poskusil sem vse, izbrisal in dodal kontakte, resetiral nastavitve. Ima morda kdo podobne izkušnje in morebitno rešitev? Hvala. |
pravis da ne grejo naprej, se pravi pride do njih oni pa ne poslejo naprej ker gre za napacno stevilko ?? In kako zgleda napacna stevilka ? TS ne omogoca vpogleda v zgodivino smsov ?
Ali napacno stevilko mislijo kot SMS center stevilko ?
Kici tole ko faila:: *#5005*7672#
Ce imas sim, probaj novo ts sim ..
Zadeva je zih resljiva ampak najprej bo treba ugotovit kaj je ta napacna stevilka in kako zgleda , lahk da bo ata google kej vec povedu 
_________________ Probaj bit ne-užaljen če si citiran =)
Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop!
|
 |