Jabuk
Apple TV 4K - kje kupiti
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: apple
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 16.01.2025 16:42:51
Apple TV 4K - kje kupiti
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Kje kupiti sedaj že staro napravo za dobro ceno, je 32GB dovolj?

V bistvu jo potrebujem za priklop na 4K TV in zagon aplikacij za kolesarski trenažer ter youtube.

Je mogoče uporaba deljenega zaslona obeh aplikacij ali ne?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 16.01.2025 18:35:47
Re: Apple TV 4K - kje kupiti
Facebook marketplace, bolha, ebay?

Originalni youtube app ne podpira PiP (picture in picture). Lahko pa Airplayaš iz telefona in tisto prestaviš v PiP (je video v enem izmed kotov TV-ja, drug app pa full screen pod videom).

Sicer pa ima Apple TV omejitev pri številu povezanih bluetooth naprav (max 2... recimo trenažer in senzor za srčni utrip, pa se že zaključi). Nekateri trenažerji omogočajo, da se senzor za srčni utrip poveže na trenažer in tako pokuri samo eno povezavo za oba... če tega nimaš, ti pa preostane samo še uporaba zwift companion appa, če bi želel še kaj več povezat na app...

https://zwiftinsider.com/apple-tv-pro-con/
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 16.01.2025 19:23:01
Tnx za info. To za 2x napravi pa nisem vedel :/

Kak pa morda veš ali ANT+ kljucek deluje, preko USBja...

Kaksen jailbreak za OS ki je drugacen kot na mobitelih ali macOS obstaja?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 16.01.2025 19:30:56
ANT+ skoraj zagotovo ne bo deloval. USB je imel samo prvi Apple TV (pa tudi tam verjetno ne bi delal). Pri 4K verzijah so ga odstranili... jailbreak je pa tako kot na iOS (za nekatere verzije obstaja, za druge ne... pa zelo malo se jih javno objavlja).

Jaz bi ti predlagal, da si raje kak PC ali laptop priklopiš na TV (če rabiš ANT+). Če boš vztrajal pri Apple TV, boš potreboval kakšno napravo, ki sprejme ANT+ in ga naprej pošilja preko bluetootha.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 16.01.2025 19:38:24
mikrohard je napisal/a:
ANT+ skoraj zagotovo ne bo deloval. USB je imel samo prvi Apple TV (pa tudi tam verjetno ne bi delal). Pri 4K verzijah so ga odstranili... jailbreak je pa tako kot na iOS (za nekatere verzije obstaja, za druge ne... pa zelo malo se jih javno objavlja).

Jaz bi ti predlagal, da si raje kak PC ali laptop priklopiš na TV (če rabiš ANT+). Če boš vztrajal pri Apple TV, boš potreboval kakšno napravo, ki sprejme ANT+ in ga naprej pošilja preko bluetootha.

Tnx za info Smile ideja za apple tv je ker sem imel nekoč nekaj podobnega od android-a (box), ki pa je kmalu ratal nepodprt pri novih updatih in je sedaj neuporaben. Očitno bo potrebno res vzeti kakšen mini PC, ki bi bil montiran zadaj na steni za TV-jem Angry
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 16.01.2025 19:54:58
Sem pa gledal razne review-e po internetu pa dejansko za do 250-300€ ni primernega mini PC-ja ki bi solidno poganjal aplikacije za trenažer (zwift, my whoosh) in vsi priporočajo apple TV ali nato še boljše apple mini (ki mi je za ta namen predrag).
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 16.01.2025 20:27:03
Saj Apple TV je ok, če omejitve niso deal breaker. Heart rate strap lahko za par 10€ zamenjaš za nekega, ki ima BT podporo.

Lahko pa pogledaš za rabljene Mac minije... kakšnega 2018 bi mogoče lahko dobil za 300€. Ne vem pa, kako deluje zwift ali mywhoosh na intel minijih. Jaz to laufam na macbook airu (m1)... za youtube imam pa zraven še iPada.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 20.01.2025 20:52:44
Kaj bi pa ti se povezal na ATV poleg trebanazerja in HRM?

Jst uporabljam ATV 4K, Trenažer Garmin Tacx pa Garmin HRM Dual. Za aplikacijo pa Rouvy. In se oba bp na aplikacijo povežeta. Pa mislim da bi se dal tut senzor za kadenco dodat sam to mi itaq ze trenazer meri…

Edino logina se ne zapomne in pol mors vsake tolk casa se spet logirat notr. To je rahlo zoprno, ampak sicer je pa aplikacija ful dobra. Mas video realnih prog pa pol gor 3d modele kolesarjev.

Zwift sm probu pa mi ni vsec, prevec kot igrca.
Kinomap je tut kr kulski app sam na ATV ne podpira povezave HRM skupi s trenazerjem.

Ne da se pa PiP imeti. Ampak mene to ne moti mi je kul gledat progo pa tekmovati s folkom.

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 20.01.2025 22:30:07
Mogoče še dodaten power meter. Pa če imaš zwift, še play controllerje, ali pa zwift click. Saj jaz imam načeloma tudi samo trenažer in HRM... sem pa pri starem trenažerju (ker ni bil najbolj točen) zraven povezal še power meter pedala.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani