Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
TradeRepublic banka
Jablanator

Jablanator

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #81   Objavljeno 12.07.2024 20:42:23
Re: TradeRepublic banka
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
ECB je znizal obrestno za 0.25% in oni so se prilagodili, tud kredit dobis cenejse zarad tega.

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #82   Objavljeno 30.08.2024 08:08:11
Odprl racun.
Virtualna kartica aktivirana in dodana v wallet brez čakanja oz takoj.
Kako bo z obrestmi pa bom še videl.

Če slučajno kdo uporabi moj referal link, ko se pridruzi bom hvaležen, če ‘investira’ pa še bolj Wink

Join Trade Republic. The smartest way to invest, spend and bank. Accept my invite via the link to secure a welcome bonus.
https://refnocode.trade.re/35sv2xcx

////
How it works
Invite friends to join Trade Republic
Your friends start investing
Within the first 21 days after opening their account
28
Get your 30 € worth of stocks
Once your friends complete all the steps
////
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #83   Objavljeno 03.12.2024 11:35:05
Zanimiva ideja:

Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #84   Objavljeno 05.12.2024 14:29:42
Obresti so kul! Vsak dan vidiš koliko si "zaslužil" v tekočem mesecu. prvega v mesecu jih pa dobiš izplačane na račun.

???? Airpods Pro
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #85   Objavljeno 05.12.2024 14:49:11
Sharma je napisal/a:
Obresti so kul! Vsak dan vidiš koliko si "zaslužil" v tekočem mesecu. prvega v mesecu jih pa dobiš izplačane na račun.

To so obresti za tvoj denar, ki ga oni obračajo v času, ko ga ti ne potrebuješ. Nisi nič zaslužil Wink

Isto kot pri naših bankah, samo pri nas jim moraš še plačat, da lahko oni služijo s tvojim denarjem.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #86   Objavljeno 05.12.2024 15:03:05
MarkB je napisal/a:
To so obresti za tvoj denar, ki ga oni obračajo v času, ko ga ti ne potrebuješ. Nisi nič zaslužil Wink

Isto kot pri naših bankah, samo pri nas jim moraš še plačat, da lahko oni služijo s tvojim denarjem.

To je vse cisto res , je pa Trade Republic zlo prijazen za uporabnika in enostaven. Pa kar je folku najbolj pomembno ( FREE ) .

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #87   Objavljeno 06.12.2024 08:27:02
Krco je napisal/a:
To je vse cisto res , je pa Trade Republic zlo prijazen za uporabnika in enostaven. Pa kar je folku najbolj pomembno ( FREE ) .

Jaz imam popolnoma drugačne izkušnje. Njihova podpora je popolnoma neodzivna. Sem jih kontaktiral kaj je narobe pri depozitih ker so jih zavračali iz neznanih razlogov (ime se je ujemalo, poskusil sem tudi vse variacije brez/s šumniki), in se mi niso nikoli javili.

Ko sem želel izbrisati račun, na vsak način niso želeli sprocesirat izbrisa (izgovarjali so se na manjkajoče dokumente), šele ko sem jim po pol leta zagrozil z GDPR so me končno izbrisal.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #88   Objavljeno 06.12.2024 08:50:20
Kaj se pa zgodi, ko taka zadeva bankrotira?

Pogosto gredo tvoja sredstva v stečajno maso.
Recimo delnice, ki jih kupiš preko njih, v delniški knjigi sigurno niso vpisane na tvoje ime, ampak na Trade republic. Torej so oni lastniki.

Sicer so banka, in se kao jamči do 100k eur za vloge. Kaj pa za investirana sredstva? Je kdo to že raziskoval in ve kaj več o tem povedat?

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #89   Objavljeno 06.12.2024 09:36:58
macata je napisal/a:
Kaj se pa zgodi, ko taka zadeva bankrotira?

Pogosto gredo tvoja sredstva v stečajno maso.
Recimo delnice, ki jih kupiš preko njih, v delniški knjigi sigurno niso vpisane na tvoje ime, ampak na Trade republic. Torej so oni lastniki.

Sicer so banka, in se kao jamči do 100k eur za vloge. Kaj pa za investirana sredstva? Je kdo to že raziskoval in ve kaj več o tem povedat?

Ne vem kako je z vrednostnimi papirji kupljenimi preko teh online bank. To ima tudi Revolut in N26, da lahko preko njih kupis VP. Pri nas imas ti kot kupec vpisane vrednostne papirje, pa jih tudi preko naše banke kupiš.

Zna bit, da je pri teh online bankah isto oz podobno. Plačaš provizijo za posredovanje - pri prodaji in nakupu 1 € pri Trade Republic za nakup/prodajo.

Pri nas so bili včasih VP posameznika vpisani pri KDD. Kako je sedaj pa ne vem. Vem pa, da se še vedno vodijo pod posameznika, saj dobiš izpisano vso količino VP, ki jih imaš v lasti (in seveda tudi njihovo vrednost na določen dan) - lahko kupljene pri različnih delniških hišah, bankah, skladih (enih borzno posredniških hiš že leta ni več pa so VP ostali pri lastniku).
Kako je s temi kupljenimi v tujini pa ne vem.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #90   Objavljeno 06.12.2024 09:49:02
To sem našel za Revolut:

///
Do I own my stocks?
Revolut doesn’t hold your stocks. You own your stocks and your stocks are held by our third-party broker.

Your stocks are protected by the Securities Investor Protection Corporation (SIPC), which means the securities in your account are protected up to $500,000 by SIPC if the broker-dealer fails. The $500,000 protection includes up to $250,000 protection for cash in your account.

For more information on SIPC, read this FAQ.

///
Do I own the securities?
If you trade securities via the Trade Republic app, you’ll be the legal owner of the securities once the trading transaction has been completed.
///

Očitno si lastnik VP.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #91   Objavljeno 06.12.2024 09:57:57
frin je napisal/a:
Jaz imam popolnoma drugačne izkušnje. Njihova podpora je popolnoma neodzivna. Sem jih kontaktiral kaj je narobe pri depozitih ker so jih zavračali iz neznanih razlogov (ime se je ujemalo, poskusil sem tudi vse variacije brez/s šumniki), in se mi niso nikoli javili.

Ko sem želel izbrisati račun, na vsak način niso želeli sprocesirat izbrisa (izgovarjali so se na manjkajoče dokumente), šele ko sem jim po pol leta zagrozil z GDPR so me končno izbrisal.

Sam nakazujem na TR IBAN brez težav iz dveh drugih IBAN računov. Ponavadi je isti dan denar na računu.
Nikdar še nisem imel težav, da ne bi šel kam denar, tudi ko sem se zmotil je žal šel - IBAN številka se ni zmeraj preverjala tako kot se sedaj. Transakcije v tujini so dejansko kar trajale.

Če zahtevajo za identifikacijo tvoj osebni dokument in jim ga ti ne posreduješ pa se ve čigav problem je to.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #92   Objavljeno 06.12.2024 10:30:14
Sem vmes govoril z enim borznikom, ki me je pomiril, da sredstva na računih nikakor ne grejo v stečajno maso in so izločena iz stečajnih postopkov. Tko da glede tega ni pretirane bojazni.

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #93   Objavljeno 06.12.2024 10:59:47
MarkB je napisal/a:
Sam nakazujem na TR IBAN brez težav iz dveh drugih IBAN računov. Ponavadi je isti dan denar na računu.
Nikdar še nisem imel težav, da ne bi šel kam denar, tudi ko sem se zmotil je žal šel - IBAN številka se ni zmeraj preverjala tako kot se sedaj. Transakcije v tujini so dejansko kar trajale.

Če zahtevajo za identifikacijo tvoj osebni dokument in jim ga ti ne posreduješ pa se ve čigav problem je to.

Nakazan denar so prejeli, ampak so ga vrnili nazaj na NLB račun. Nobene dodatne identifikacije niso zahtevali, dal sem vse kar je bilo potrebno ob registraciji. V njihovi dokumentaciji se sklicujejo da se mora ime iz nakazila ujemati z imenom vnešen v njihovem računu, ampak to je vse klapal. Torej, problem je ali NLB, ali TradeRepublic, ampak ker se ne javljajo na podporo, so problem oni.

Samo povem, da niso banka na katero bi se lahko zanašali, ko gre nekaj narobe.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #94   Objavljeno 08.12.2024 21:29:00
Sranje to, če ne sodelujejo.
Ko gre kaj narobe nase banke samo prelagajo odgovornost na druge. Se spomnim tezav s PayPalom in NKBM (OTP po novem). So mi bili na PayPalu v veliko pomoc… z OTP pa nikoli več kaksnega posla - nesposobnost in neodzivnost na višku.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani