Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Apple TV in app za gledanje filmov z NAS strežnika
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #61   Objavljeno 23.11.2024 14:39:46
Re: Apple TV in app za gledanje filmov z NAS strežnika
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Malo offtopic, ampak že kr malo nestrpno čakam, da cene SSD-jev padejo, da si nov NAS nabavim in samo SSD-ji noter, da bo zadeva neslišna.

Cca. 2-3 leti nazaj se je v enem obdobju dalo dobiti Samsunge 8TB za 280 EUR, zdaj so 600+.

Drugače, če imaš NAS kje, kjer je potreba bo tem, da ni preglasen, se izogibaj 7200 diskov, kar je dandanes res težko, ker praktično ni več za dobit počasnejših. IronWolf-i 4TB so recimo še 5400 obratov.

Sem enkrat testno nabavil 16TB IronWolfa in je samo šel nazaj, glasno tako, da se ni dalo spat dve sobi stran (odprta vrata sicer).
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #62   Objavljeno 23.11.2024 17:03:40
Jenrej je napisal/a:
Malo offtopic, ampak že kr malo nestrpno čakam, da cene SSD-jev padejo, da si nov NAS nabavim in samo SSD-ji noter, da bo zadeva neslišna.

Cca. 2-3 leti nazaj se je v enem obdobju dalo dobiti Samsunge 8TB za 280 EUR, zdaj so 600+.

Drugače, če imaš NAS kje, kjer je potreba bo tem, da ni preglasen, se izogibaj 7200 diskov, kar je dandanes res težko, ker praktično ni več za dobit počasnejših. IronWolf-i 4TB so recimo še 5400 obratov.

Sem enkrat testno nabavil 16TB IronWolfa in je samo šel nazaj, glasno tako, da se ni dalo spat dve sobi stran (odprta vrata sicer).

Kaj je pa najbolje od diska nabavit da bo čim manj glasen? Sam sem imel v mislih WD Red nabavit. Kako pa je s temperaturo? ALi smem dati v omaro NAS pod tv-jem al mora bit nekje na prostem da se zrači?

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #63   Objavljeno 23.11.2024 18:16:48
Sem pa pravkar naročal Synology NAS DS220J. Po moje bo čist ok zato kar rabim

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #64   Objavljeno 23.11.2024 18:50:52
Michael je napisal/a:
Kaj je pa najbolje od diska nabavit da bo čim manj glasen? Sam sem imel v mislih WD Red nabavit. Kako pa je s temperaturo? ALi smem dati v omaro NAS pod tv-jem al mora bit nekje na prostem da se zrači?

Karkoli, samo da je 5400 RPM. 7200 so precej glasnejši. Spet odvisno, koliko te to moti in kje je NAS.

Ironwolf 6TB in manjši so 5400. Večji so 7200 RPM. Red-i so mislim da vsi 7200. Kolikor sem bral, je problem, ker so proizvajalci poenostavili proizvodnjo diskov. Sedaj je samo ena linija, kjer se delajo "enterprise" diski. Slabše enote se potem deklarirajo kot počasnejše in "consumer grade", ponekod tudi napišejo "5400 RPM like", čeprav se disk vrti na 7200 RPM, imaš en kup člankov na netu na to temo.

Drugače pa mojemu Synotu ni najbolj prijetno. Je v eni zaprti omari brez zračenja, diski so na 40-45 stopinjah sistem na 55 stopinjah. Ene 8 let nazaj je crknil ventilator na napajalniku in ga nisem menjal, ampak zadeva dela že 13. leto.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #65   Objavljeno 23.11.2024 18:52:57
Jaz sem imel 8 let Synology v tv omarici, je pa bilo notri zelo toplo, tako da sem vrata puščal priprta, da se je vsaj malo zračilo.
Temperature diskov so bile sicer v normalnih mejah, ampak sem že dvakrat menjal disk.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #66   Objavljeno 23.11.2024 18:58:33
Po moje je bolj pomembno kaksne so obremenitve za temperaturo. Glede nato da zlovdam film v parih minutah pa kak film pogledam nebi smelo bit nekih groznih obremenitev da bi skoz ventilator delal in hladil napravo al se motim

Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani