Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
iMessage problemi z aktivacijo
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 16.10.2024 11:02:05
iMessage problemi z aktivacijo
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Prvi post,

po 15+ letih uporabljanja Apple naprav se je tudi pri meni pojavil prvi, kar velik problem - iMessage se ne aktivira.

Številka je enaka že 15 let in je do nedavnega delovala brez kakršnih koli problemov. Sedaj pa nov update in nov telefon in zadeva več ne deluje. Erro : "This Phone Number is Unavailiable for iMessage and FaceTime.

V kolikor jo poizkušam aktivirati v "Messages" mi samo vrti krogec in se nič ne zgodi. Če pa jo dodal na iCloud pa piše Unavailiable for iMessage in FaceTime.

Apple Support pravi, da je kriv A1, A1 pravi da je kriv Apple. Začaran krog...
V kolikor v telefon vstavim drugo SIM kartico, se iMessage aktivira v 5 minutah.

Probal sem tudi že tole in ne dela: https://www.reddit.com/r/iphonehelp/comments/uu2kfe/imessage_activation_unsuccessful/i9di69x/

Telefon je bil prav tako že formatiran in znova naložen kot new device, resetirani so bili network settingsi, 90% reddit solutionov je že testiranih.

Bilokakšna pomoč bo prišla prav.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 16.10.2024 11:21:04
Re: iMessage problemi z aktivacijo
"V kolikor v telefon vstavim drugo SIM kartico, se iMessage aktivira v 5 minutah"

Mislim, da si si odgovoril kje je napaka (pri a1).

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 16.10.2024 11:44:03
To težavo smo že večkrat reševali, tudi meni se je že 2x zgodilo. Klical sem svojega operaterja in Apple; Apple je na koncu celo delal callback iz neke številke v Teksasu, kjer sem več kot eno uro govoril z nekim engineerjem.

Ugotovil sem sledeče (kot rečeno, dvakrat v zadjih dveh letih):

1. Težava je včasih pri operaterju, kjer se ustavi aktivacijski SMS za iMessage, ki ga pošlješ in prejmeš (nevidno) na telefon, ko aktiviraš iMessage. Za to je kriv operater. Težava se včasih reši v nekaj dneh; prepričaj se, da ti delujejo SMS v tujino (blokade, limiti).

2. Včasih je težava, če v Settings - Phone nimaš zabeležene svoje telefonske v formatu "+386 0...", se pravi, s klicno kodo Slovenije in vključeno prvo ničlo.

3. Po informacijah Appla je včasih težava, če velikokrat v kratkem obdobju deaktiviraš in aktiviraš iMessage. To se lahko zgodi tudi nevede, če se proba iMessage ponovno zaktivirati v ozadju in pride do težav v prvi točki. Meni se je enkrat iMessage odparil na potovanju v ZDA in sledile so take kolobocije.

3.1 Če ne dobiš obvestila o napaki in se krogec vrti, samo čakaj in ne diraj nekaj dni (meni so na Applu rekli, da naj čakam polnih 72 ur),
3.2 Če dobiš obvestilo o napaki in se pred tem krogec vrti, probaj izključiti iMessage, restartaj telefon, vklopi ponovno in spet ČAKAJ in ne diraj nekaj dni,
3.3 Če dobiš obvestilo o napaki in se krogec ne vrti, pusti v nedelujočem stanju vsaj 72 ur in potem probaj restart telefona, ponoven vklop, sledi navodilom iz prejšnjih točk.

Rečeno mi je bilo, da se v teh 72 urah počistijo številke, ki so v postopku za vpis v iMessage, zato je v primeru težav smotrno počakati toliko časa brez sprememb v zvezi z dotično številko (torej - ne diraj tri dni).

Nazadnje urejal/a stonhenge4 Sre 16. Okt 2024 11:45; skupaj popravljeno 1 krat
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 16.10.2024 11:44:39
Citiram:
"V kolikor v telefon vstavim drugo SIM kartico, se iMessage aktivira v 5 minutah"

Mislim, da si si odgovoril kje je napaka (pri a1).

Dela samo z SIMi, ki še niso bili aktivirani na iMessage. V telefon sem dal SIM od moje punce, ki prav tako ne deluje in sedaj ne deluje še njej telefon ko ta sim vstavim nazaj v njen iPhone. Nekaj ne dela Apple wise - kaj, pa nimam pojma.

Two bricked phones.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 16.10.2024 12:19:10
stonhenge4 je napisal/a:
To težavo smo že večkrat reševali, tudi meni se je že 2x zgodilo. Klical sem svojega operaterja in Apple; Apple je na koncu celo delal callback iz neke številke v Teksasu, kjer sem več kot eno uro govoril z nekim engineerjem.

Ugotovil sem sledeče (kot rečeno, dvakrat v zadjih dveh letih):

1. Težava je včasih pri operaterju, kjer se ustavi aktivacijski SMS za iMessage, ki ga pošlješ in prejmeš (nevidno) na telefon, ko aktiviraš iMessage. Za to je kriv operater. Težava se včasih reši v nekaj dneh; prepričaj se, da ti delujejo SMS v tujino (blokade, limiti).

2. Včasih je težava, če v Settings - Phone nimaš zabeležene svoje telefonske v formatu "+386 0...", se pravi, s klicno kodo Slovenije in vključeno prvo ničlo.

To izgleda kot en slab kuharski recept. Apple naj prizna, da ne ve točno kaj se dogaja. Mal vlečejo...za no. Rolling Eyes

3. Po informacijah Appla je včasih težava, če velikokrat v kratkem obdobju deaktiviraš in aktiviraš iMessage. To se lahko zgodi tudi nevede, če se proba iMessage ponovno zaktivirati v ozadju in pride do težav v prvi točki. Meni se je enkrat iMessage odparil na potovanju v ZDA in sledile so take kolobocije.

3.1 Če ne dobiš obvestila o napaki in se krogec vrti, samo čakaj in ne diraj nekaj dni (meni so na Applu rekli, da naj čakam polnih 72 ur),
3.2 Če dobiš obvestilo o napaki in se pred tem krogec vrti, probaj izključiti iMessage, restartaj telefon, vklopi ponovno in spet ČAKAJ in ne diraj nekaj dni,
3.3 Če dobiš obvestilo o napaki in se krogec ne vrti, pusti v nedelujočem stanju vsaj 72 ur in potem probaj restart telefona, ponoven vklop, sledi navodilom iz prejšnjih točk.

Rečeno mi je bilo, da se v teh 72 urah počistijo številke, ki so v postopku za vpis v iMessage, zato je v primeru težav smotrno počakati toliko časa brez sprememb v zvezi z dotično številko (torej - ne diraj tri dni).

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 07.11.2024 18:42:29
Zdravo, imam težave z imessage. Prejšnji iPhone mi je crknil in sem šel po novega, ko sem prišel domov in ga aktiviral mi nikakor noče delati imessage. Probal sem že vse opcije, ki so navedene na internetu (ugasnil imessage, restartal telefon, ponovno prižgal, reset network settings, ročno vnesel telefonsko številko).

Če zamenjam SIM kartici s punco mi v njen telefonu takoj aktivira imessage in njeno sim takoj aktivira na mojem, ko pa vstavim mojo nazaj pa spet ne aktivira.
Dobim obvestilo an error occured during activation try again, tudi pod sign in & security mi piše "unavailable for imessage and facetime". Ne vem več kaj naj naredim, da se bo aktiviral. Imam A1 sigurno že 10+ let.

Je kdo imel isti problem in mu ga je uspelo rešiti? Confused
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 07.11.2024 20:15:31
Počakaj par dni, pa bo najverjetneje samo od sebe začelo delovati.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kočevje
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 13.11.2024 07:33:06
če mogoče lahko kdo pomaga.
Danes so mi prenesli številko iz telemacha na bob.
pri imesagih, pa mi moje številke ne pokaže, le bobovo prvotno, ki ni aktivna. in se samo vrti krogec. ( če kličem na to številko, mi javi, da ne obstaja )
kak pomoč mogoče, ka ko bi dobil svojo številko?

Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 13.11.2024 08:42:48
Velja pomoje enako, kot je ze mikrohard napisal eno sporočilo pred tvojim... Prvi dan po prenosu številke so ponavadi problemi, ker verjetno se niso končani vsi procesi v ozadju ...

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 13.11.2024 08:57:15
Jest je napisal/a:
Velja pomoje enako, kot je ze mikrohard napisal eno sporočilo pred tvojim... Prvi dan po prenosu številke so ponavadi problemi, ker verjetno se niso končani vsi procesi v ozadju ...

po moje sem sam kriv, ker mi je pisalo da bo moja telefonska uporabna samo še ne vem nekaj dni. in sem spodaj kliknil izbriši. ( ne me spraševat za kaj, ker sem neumen Smile ) sedaj pa jo več ne dobim nazaj.
Probal že marskikaj. tudi ponastavil sem omrežja.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 13.11.2024 09:13:27
če bo še kdo imel podoben pripetljaj, sem telefonsko dobil nazaj po tem sistemu.

.

sedaj mi pri številki na facecallu in imessagu vrti krogec, vrjetno bo sedaj potreba počakat, da se sinhronizira. Upam. je pa vsaj prava telefonska.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 13.11.2024 10:20:02
zgleda da še nekaj ni ok. sedaj mi javlja naslednjo napako

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 14.11.2024 10:17:36
Edina rešitev je, da čakaš in ne diraš nastavitev nekaj dni.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 14.11.2024 16:11:53
Tako je... take zadeve se čez par dni same zrihtajo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 16.11.2024 20:45:00
Smile
codeguru je napisal/a:
zgleda da še nekaj ni ok. sedaj mi javlja naslednjo napako

Jaz sem cakal cev tedem pa ni bilo nic, se vedno isto. Probal sem vse resitve, ki jih internet ponuja, na koncu na nasel resitev, da sem telefon resetiral (gumab za izklop drzal dokler se ni pokazal jabucek in potem se toliko casa, da se je seenkrat ogasnil in ko je v drugo pokazal jabcek sem gumb za prizgat izpustil, da se je telefon prizgal) in evola takoj zacel delat Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 17.11.2024 09:03:43
ja sej meni še vedno ne deluje. samo vrti v prazno. bom probal ta korak.
Samo tipko za vklop? pri menis e tako aktivira siri.
Če držim tipko za izklop + volumen up pa se uklopi sos pomoč.

na katerem telefonu si ti to držal?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 17.11.2024 09:14:59
sem našel in sprobal po tem koraku: https://support.apple.com/sl-si/guide/iphone/iph8903c3ee6/ios

ampak ne, meni še vedno samo kroži in se ne poveže Angry

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 17.11.2024 10:04:31
In je po nekem cudu, ne vem kaj, kako ali zakaj, tudi meni zacelo delovat Very Happy
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 17.11.2024 11:09:17
Kot sem rekel ze v objavi #3, tudi apple pravi, da je treba samo cakat in ne nic spreminjat v tem obdobju. Vsakih nekaj dni se zbrisejo stevilke v postopku za vklop imessage na njihovi strani in pol se ponavadi resijo tezave.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 17.11.2024 11:20:25
stonhenge4 je napisal/a:
Kot sem rekel ze v objavi #3, tudi apple pravi, da je treba samo cakat in ne nic spreminjat v tem obdobju. Vsakih nekaj dni se zbrisejo stevilke v postopku za vklop imessage na njihovi strani in pol se ponavadi resijo tezave.

Ampak po vseh teh letih je že malo hecno, da se aktivacija vrši preko nekih "hidden" SMS-ov. A je to kak tehnični razlog zadaj?

Viber, Whatsapp in ostali pač dobiš klasičen SMS, prepišeš kodo, done. 5 sekund.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani