Photo Arhiv | |||||
Imam sledečo situacijo. Doma imam en iMac 21.5 (prvi lastnik, Late 2009) ki ga imam izključno samo še zato ker imam na njem ves svoj arhiv slik (cca. 250GB) za katerega ne vem kaj naj z njim. Brez težav živim brez comp-a in bi se ga rad znebil, ker se na njem samo nabira prah. Kako vi arhivirate slike? Backblaze, icloud, zunanji disk? Kakšna tretja rešitev? Vnaprej hvala za nasvete |
|||||
|
|||||
Je pa seveda 1TB iCloud-a 9,99€/mesec. S tem iCloud-om imaš verjetno lahko rešen tudi apple family sharing, če vas je več na apple- napravah. Pa seveda iCloud backup ne pozabi vklopit na napravah in si miren glede podatkov. |
|||||
2TB Euro3 (Euro) 50GB: 0.99 € 200GB: 2.99 € 2TB: 9.99 € |
|||||
Ups, sorry. Drži. Pomešal z OneDrive, ker imam oboje. |
|||||
Tudi sam bi potreboval 2T na icloudu in s tem posledicno tudi family sharing. Pa me zanima, kako to zgleda, ce imava s partnerko isti icloud. Se nalagajo vse slike v eno mapo (recimo iz dveh razlicnih iphonov) ali ima vsak "iphone" svojo mapo? Hvala |
|||||
Za "family" lahko vzameš tudi 200GB. In potem dodaš do 5 uporabnikov. Drugače pa ne bo nobene razlike kot sedaj. Vsak ima vse svoje, ničesar skupnega ni, razen če namensko ustvariš shared folderje. Dodatno lahko recimo deliš nakupe v App Store-u. Tudi ostale storitve se lahko delijo, npr. Apple Music potem šest ljudi lahko uporablja z eno naročnino. |
|||||
Lahko pa znotraj Family potem ustvariš tudi iCloud Shared photo library, ki za mene po skoraj enem letu uporabe dela super in je nekaj kar sem čakal precej dolgo časa. Gre za "skupne" slike, ki jih imaš s tistimi, ki jih želiš dodati v ta del Family-ja. Vsak ima seveda lahko še vedno svoje slike (Personal library), en del pa lahko dodaš v "Shared library", ki je znotraj photo aplikacije in ostalih slik in potem si slik ne rabiš pošiljat, delat photo shared albumov in si jih potem vsak posebaj shranjevati v svoj iCloud photos, porabljati 2x prostor za enako sliko,... Meni res zelo uporabno! https://support.apple.com/en-us/HT213248 _________________ Macbook Pro 2017 touch bar, i7, 16GB rama, 512 GB SSD iPhone 16 PRO 256 GB, Black, iOS 18 Apple Watch 44 mm, Series 8 Space Grey, watchOS 11 iPad pro 11 inch iPegla |
|||||
S katerim appom na AppleTVju bi lahko gledal fotografije iz nekega sheranega diska na lokalni mreži? Pa da to ni Photos. Imam arhiv fotk ki sem ga delal v iPhoto in potem v Photos. Pa pa potem kopiral sem in tja; in je ratala cela zmešnjava. Imam tri baze, ki so več al manj podvojene, pri čemer so v nekaterih fotke, ki jih v drugih ni. Je pa največja 350GB, ena 240GB, najmanjša (najnovejša) pa 46GB. Sem včeraj to odpiral in primerjal in ugotovil, da bi blo verjetno najbolj smiselno vse spravit ven iz Photos in imet klasično arhivirano. Itak ne rabim iskanja po lokacijah, osebah itd. Je vse urejeno v folderjih z oznako datumov na začetku. Gledali bi pa te fotke itak samo na ATV. Kar pa zdaj ne moremo. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si | Kontakt Domov Na vrh strani |