Macbook AirM3 vs Macbook ProM3 | |||||
Ker me heca baterija se odločam da zamenjam in dam otrokom tega. Gledam med modeloma 15-palčni MacBook Air Čip M3 • 16 GB • 512 GB cena 2.110 in 14-palčni MacBook Pro M3 Pro • 18 GB • 512 GB cena 2.700 Ne vem ali se splača it v pro, v bistvu ne vem kaj sploh pridobim s PRO verzijo. Uporabljam word, excell, ppt, urejanje in obdelava slik, brskanje po netu, ogled filmov... Kaj predlagate vi znalci? Hvala vam |
|||||
|
|||||
_________________ A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.) Macbook M1 pro 14 (2021) Thunderbolt display 27 iPhone 11pro Apple TV 4th generation |
|||||
|
|||||
Probi še preko USB-C polnit, če gre. Če ja, pol je verjetno MagSafe kabel/priključek. |
|||||
|
|||||
Na kratko - nujno sem potreboval nov notebook, ker stari MBP 2015 zaradi Adobe bloatware-a in OSX nadgradenj realno gledano ni več kaj prida. Upal sem, da bom uspel pričakat nove M4, pa ni šlo. Torej sem se odločil za minimalno uporabno kombinacijo - 13 colski Air M3/16/512. Z namenom, da ga po predstavitvi novih M4 pač zamenjam. Po mesecu in pol uporabe lahko rečem samo wow! Za AI, PS, ID, Acrobat, MS Office ipd. je to vrhunski komp. Ja, malce ga zmatra ram - če bi bil na voljo takoj, bi vzel 24 GB, pa ga ni bilo. V Adobe programih je povsem primerljivo hiter z M1 Ultro s 64GB rama! V indesignu z lahkoto premetava velike publikacije, tudi z veliko hi-res slikami, illustrator je hitrejši (vsaj pri enostavnih risbah) od M1 ultre (higher core clock), lepo fura dva monitorja (3440x1440+2560x1440), in ostane mlačen. Za ta namen top mašinca! Ja, seveda pa ga 3D "ubije", blender je pogojno uporaben dokler delaš z wireframe ali Eevee preview-jem, ostalo pa je popolnoma neuporabno. Skratka - zelo presenečen. Mogoče komu pomaga pri odločitvi. |
|||||
Lepo da si napisal za M3 Air masino. |
|||||
Par tednov nazaj sem skoraj kupil 12'' Macbooka. Ampak je res stara mašina, sploh ne vem, če bi delal sync z novejšimi napravami preko iClouda. Če bi Apple ponovno naredil ultraportabla z M čipom, takoj kupim. Torej to, kar bi moral biti iPad Pro, pa ni. Sub 1kg, M3+, tipkovnica, macOS. |
|||||
Ja, če bi bil na zalogi, bi vzel s 24GB rama. Ampak zanimivo - memory pressure ostaja v zelenem, tudi, ko odprem knjigo z 250 slikami in 150 stranmi, hkrati odprti PS, AI in ID, in vzporednim delom na ID fajlu in editiranjem bitmap slik v PS in vektorskih ilustracij v AI. Že samo browser (Brave) zraven pa požene memory pressure v rumeno... |
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si | Kontakt Domov Na vrh strani |