Mac OS Sequoia | |||||
Dobri ljudje, kako dostopam (ne screen mirroring) preko Macbooka na iPhone? _________________ ...::: Puck0 :::... |
|||||
![]() |
|||||
si mogoče pogruntal? oziroma je komu to uspelo? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
A resno? Sequoia je tudi prevedena? Imaš kak zaslonski posnetek? |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() ![]() [url=https://postimg.cc/fJdXSRSd] ![]() _________________ |
|||||
![]() |
|||||
Sicer pa res lepa nadgradnja OS-jev letos! Se strinjam, da je to največja nadgradnja v zadnjih letih in očitno novo poglavje za Apple. Prihodnost zagotovljena, samo naj dajo spet ven še 27-inčni+ iMac pa je vsaj zame čista zmaga! _________________ iPad Pro M2 11" Wi-Fi 256GB Space Grey (4th gen.) + Apple Pencil (2nd gen.) Apple TV 4K HDR 64GB (2. gen., 2021) AirPods Max Space Gray + Silicone Case (Black) Apple Watch Series 4 GPS 44mm Space Gray Aluminium with Black Sport Band iPhone XS Max 256GB Space Grey + Apple Leather Case (Black) iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017 |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Jaz čakam kak novi mac studio ali mac pro z vsaj 24 performance core-i. RAM bomo pa očitgno tudi rabili bolj, če ne drugega zaradi AI, 64GB bo očitno že premalo za normalen development. _________________ MacBook Pro M1 Max 64GB, 2TB 14.5 iPhone 15 Pro Max 256GB 17.5 iPad Pro gen3 256GB 17.4.1 |
|||||
![]() |
|||||
Pri meni je problem, ker sem sedaj z Macom na razpotju: prioritetno bi vseeno kupil iMaca 27+ (idealno bi bilo 32-inčev, kot "rajcajo" rumerji že glih ene dve leti) obvezno z vsaj Pro procesorjem (idealno Max), alternativno pa sem se že resno začel spogledovati z Mac Studio, AMPAK je tukaj pri meni sedaj problem monitor, ker tale Studio Display ni ravno top of the top glede tehničnih specifikacij in je sedaj še tukaj vprašanje, kdaj bo prišel ven nov Studio Display, ker le-tega bi potem kupil za kakšnih 10 let in vmes na nekaj let menjal samo mašino, zato se mi v tem trenutku zdi Studio Display že rahlo zastarel. Najbolj me je razočaralo, da niso na WWDC predstavili nobene mašine, kar pomeni še vsaj pol leta "trpljenja" s starim Intelovim iMacom, ki se mu že pozna. Nikakor pa ne bi šel sedaj kupovati Studia M2 (pro ali max), ker bo jeseni ali najpozneje prihodnjo pomlad ven prišel M4 Pro in Max, pa še Ultra, kar pa itak ne bi nabavljal, ker ne potrebujem. Poleg tega moj iMac (2017) že sedaj ne podpira več niti zadnjega MacOS-a, kaj šele novega, ki pride ven jeseni. Poleg tega je po 7-ih letih absolutno primeren za zamenjavo. Še nikoli nisem imel tako starega računalnika in če le ne bi ukinili 27-inčnega iMaca, bi ga že zdavnaj zamenjal za M serijo. _________________ iPad Pro M2 11" Wi-Fi 256GB Space Grey (4th gen.) + Apple Pencil (2nd gen.) Apple TV 4K HDR 64GB (2. gen., 2021) AirPods Max Space Gray + Silicone Case (Black) Apple Watch Series 4 GPS 44mm Space Gray Aluminium with Black Sport Band iPhone XS Max 256GB Space Grey + Apple Leather Case (Black) iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017 |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Sem si ogledal spletno stran in je monitor kar impresiven z mnogimi zanimivimi tehničnimi rešitvami predvsem glede točnosti barv, edino, kar me nekoliko moti je 4K resolucija vs. 5K pri iMacu, pa bi iz prve roke vprašal, če se pozna pri gledanju na ekran? 5K je res izjemno ostra, gladka slika, kako pa je na tem monitorju? Bi recimo konkretno opazil razliko med 5K in 4K ali le-ta ni tako velika oz. zaznavna, da bi bila morda celo moteča? Monior ima namreč tudi zelo privlačno ceno in bi bil vreden premisleka, čeprav po drugi strani Studio Display ponuja "state of the art" zvočnike, ki mi tudi veliko pomenijo in ne bi kupoval nekih dodatnih, razen, ker razmišljam o paru HomePod, ki bi bila v istem prostoru kot računalnik, kar pa bi že lahko izničilo potrebo po monitorju z dobrimi zvočniki. _________________ iPad Pro M2 11" Wi-Fi 256GB Space Grey (4th gen.) + Apple Pencil (2nd gen.) Apple TV 4K HDR 64GB (2. gen., 2021) AirPods Max Space Gray + Silicone Case (Black) Apple Watch Series 4 GPS 44mm Space Gray Aluminium with Black Sport Band iPhone XS Max 256GB Space Grey + Apple Leather Case (Black) iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017 |
|||||
![]() |
|||||
V ne-nativni resoluciji jaz 4k ne prenesem, vse je nekako blurry. Če jih laufaš nativno ali je vse premalo (elementi OS-a) pri 1:1 ali pa preveliko pri 1:2 razmerju. 4k je sweet spot za 24'', 5k za 27'' in 6k za 32''. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
111 PPI v non-Retina načinu, pa izgleda zelo solidno. Tudi zelo dobra svetilnost. Na blizu se seveda vidijo piksli, a na 70-80cm razdalje ni moteče. Pa še fajn širok je ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() [img]https://i.postimg.cc/ncY04NW6/temp-Image-ARmfhz.avif[/img] Nazadnje urejal/a codeguru Pon 24. Jun 2024 20:43; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
it's not supported in EU . _________________ Don't forget to takeout profits! |
|||||
![]() |
|||||
Saj si ze sam pogruntal, da ne dela ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |