Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Katari iPhone kupit v 2022??
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 10.11.2008
Prispevkov: 9087
Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 27.04.2022 13:58:05
Re: Katari iPhone kupit v 2022??
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živimo za stvari, ki jih hočemo (poželenje).
Da pa to dobimo, rabimo določene stvari.

Hočem dobro babo, ki je sicer ne rabim, moram imet določene stvari.
In nič ni narobe, če imam dobro babo, čeprav jo ne rabim. Ravno tako ni nič narobe, če imam telefon, ki ga hočem, čeprav ga ne rabim. Seveda pa rabim dnar, da kupim kar pač hočem. In rabim čim več vsega, ker s premalo ne moreš dobit vsega kar hočeš.

Marketing to ve in zna izkoristit.

Pač igra potrošništva.

Potem se pa v enačbi pojavi sreča. Težko opredelniva zadeva. Vendar je stranski produkt tega, ko nekaj daš. Darila ki ga daš je manj vesel obdarjenec, kot pa tisti, ki ga je dal. Torej te osrečuje dajanje in ne jemanje. In potrošniki so takerji. Najbolj bogati so absolutni takerji. In tudi zelo nesrečni ljudje.

Dobr, ne?

_________________
Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 08.10.2008
Prispevkov: 4549
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #22   Objavljeno 27.04.2022 17:15:45
Re: Katari iPhone kupit v 2022??
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
lepo me veseli, da ste se odzvali v takem številu, očitno sem dreznu v pravo reč.

sej boste imeli sami probleme s tem ultra potrošništvom, david recimo je že ugotovil, da ko je preveč dopamina brez serotonina začne nastajat depresija. kaj šele bo ko vam bo EU ukinil potrošništvo, že en brezvezen lockdown in maske sta naredila štalo v glavah ljudi. ko pa ne bo novega iphona dve leti pa kuj z mosta v savo?

Jenrej je napisal/a:
Težko (nemogoče) je bil ne-potrošnik v potrošniški družbi. Če niso telefoni, je pa kaj drugega. Dvomim, da kdorkoli na tem forumu živi na praktično samooskrbni kmetiji v sožitju z naravo.

meni je recimo bit nepotrošnik najlažja stvar na svetu, tko da če rečeš "težko oz. nemogoče je bit nepotrošnik" pomoje uporabljaš to samo kot izgovor.

Krco17 je napisal/a:
Jaz tudi v živlenju nebi bil z debelo žensko . In kaj zdaj , to pomeni da nobeni nebi bil ? Pac vsak človek ma svoj "gušt" in o tem je neumno razpraulati . Meni se tud zdijo bedaki te k grejo za vikend v diskoteko da narocijo 1l alkohola, porabijo cc 200€ , zato da mu je naslednji dan slabo .

zame obstaja cela vrsta bedakov, največji med njimi sem pa mogoče tudi jaz, ker živim na samooskrbni kmetiji namesto, da bi življenje zajemal s polno žlico hodu na debilen šiht, jebu umetne babe vozil avte, ki si jih ne morem privoščit in seveda kupoval vsako leto nove iphone. ne veš. ampak kar vidim, pa kar doživljam med tranzicijo iz mestnega lagodja v gozd, hvala lepa, lepo je bilo dokler je trajal. vesel sem, da radi živite v mestu, vi samo guštajte dalje na kakršen koli način vam paše.

(kritika na današnjo družbo) ---> ne pozabit pogledat novic 50x na dan in kupit stvari, ki jih verjetno nikoli ne boste potrebovali, za vsak slučaj, sej veš, kvas, wc papir pa jod so life saverji.


@macata:
hja, sreča v s polno ritjo zna bit kr zajebana reč, ko te slečejo do nazga, je vse čist simpl Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 12.06.2014
Prispevkov: 1761
Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #23   Objavljeno 27.04.2022 20:52:39
Re: Katari iPhone kupit v 2022??
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Nevem kje si mel obcutek da je koga zmotilo kaj si ti napisal , saj se samo pogovarjamo . Nauk te zgodbe je , da je slovenska sreca , zakaj ima to ta in kaj kdo dela , namesto da se ukvarjate z lastnim zivlenjem . Mene osebno ne zanima kaj kdo dela , ce meni ne škodiš s tem . Mogoce teb te umetne ne sede , ksn bo pa ko bo tvojo babo vidu , ti zrihtu ksn popust , da jo popedenas , ker je tezko z Gremlinom ziveti . Kokrkol obrnes , pa nakoncu umres , al si meu 7ko, al 12 ko . Vsak v lajfu si zasluži srečo , tko kot ti k doma sadis krompir , pa jaz ko se lepo zapelem v trgovino pa ga kupim Wink

_________________
People dont know,what they want,until you show it to them ! - Steve Jobs
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 31.05.2014
Prispevkov: 123
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #24   Objavljeno 27.04.2022 21:17:54
Re: Katari iPhone kupit v 2022??
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz imam že pet let in pol 7 plus in sem še vedno zelo zadovoljen s telefonom. Letos bom verjetno morl menjati zaradi baterije in bo potem naslednji telefon 11ka, samo upam, da dobim po dobri ceni, gled na to, da je že kar star model. Ok, včasih sem bil bolj obseden s telefoni in sem menjal pogosteje, ampak sedaj pa enostavno ne vidim kake bistvene razlike med novim in starim modeli. Ko sedaj gledam npr. fotke novih tako ne vidim kake bistvene razlike, faceID mi je tako brezveze, ampak ljudje tako padejo na vse. Glede ekrana je po moje še vedno najboljši LCD..., ostalo je pa tako samo "šminka" in statusni simbol.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 13.12.2011
Prispevkov: 554
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #25   Objavljeno 27.06.2022 04:28:46
Re: Katari iPhone kupit v 2022??
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Se splaca sedaj preko bolhe vzet nov iPhone 13 Pro Max 256GB za cca. 1200€? Koliko bi bila za vas primerna cena, glede na to da bo kmalu zunaj 14 Pro Max?

BTW: kaksna cena se pricakuje za iPhone 14 Pro Max 256GB preko bolhe? Verjetno podobna kot je bila lansko leto za 13 Pro Max, nisem pa na tekočem, kakšne so bile cene.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani