Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
eSIM
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 26583
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #161   Objavljeno 30.11.2020 08:58:35
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pod Settings > Phone sta navedena tista dva operaterja, ki sta trenutno aktivna...



A pri Telemachu ne morem nic urejat in je samo prazno polje... Pri A1 je vpisana moja stevilka in jo lahko urejam ...



_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 15.01.2011
Prispevkov: 1339
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #162   Objavljeno 30.11.2020 09:07:21
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih


Številka je vpisana, ampak se je ne da urejati.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 15.01.2011
Prispevkov: 1339
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #163   Objavljeno 17.12.2020 10:43:09
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Samo kratek update, kako poteka prenos eSIM na novo napravo pri Telemachu. Zadeva je v bistvu presenetljivo tekoča, glede na to, koliko povezanih storitev mora delovati hkrati.

1. Vedno je potrebno najprej odjaviti staro eSIM kartico na stari napravi, sicer javi napako na novi napravi. So ena scary obvestila, da bo potrebno kontaktirati operaterja, ampak pri Telemachu ni potrebno.
2. Na novi napravi lahko že po parih sekundah po odjavi stare poskeniraš QR kodo in SIM kartica je prenešena.
3. Ena posebnost je, da se PIN resetira na prvotno vrednost.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 24.10.2009
Prispevkov: 523
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #164   Objavljeno 17.12.2020 12:39:26
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pri Telekomu pa če prav razumem, moraš vsakič zahtevati novo QR kodo.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Pridružen/a: 18.10.2007
Prispevkov: 26583
Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #165   Objavljeno 17.12.2020 13:00:09
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
dvihtelic je napisal/a:
Pri Telekomu pa če prav razumem, moraš vsakič zahtevati novo QR kodo.


Tako je... Telekom ima kolikor vem, edini v SLO tak storast sistem... Pri A1 in Telemach lahko to sam naredis tako, da najprej odjavis na eni napravi in z isto QR kodo registriras na novem telefonu ...

_________________
Lp
Thomas
________________________________________________


Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 06.01.2009
Prispevkov: 253
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #166   Objavljeno 17.12.2020 14:54:15
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jest je napisal/a:
Pod Settings > Phone sta navedena tista dva operaterja, ki sta trenutno aktivna...



A pri Telemachu ne morem nic urejat in je samo prazno polje... Pri A1 je vpisana moja stevilka in jo lahko urejam ...


Imam Telemach eSIM, editirat je res ne morem, je pa prava številka že vpisana, tako da nimam težav.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 01.10.2011
Prispevkov: 312
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #167   Objavljeno 03.01.2021 17:43:46
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Se kaj ve kdaj bo apple watch cellular e sim support imel kdo od naših operaterjev?

Telekom pomojm ne bo imel, ker kukr vem apple ma ene pogoje, ki jih oni ne bodo sprejeli.

Hvala za informacije

Lp.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 24.10.2009
Prispevkov: 523
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #168   Objavljeno 03.01.2021 18:13:26
Re: eSIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zaenkrat noben operater še ne bo imel ker mora sprejet pogoje od Apple, zaenkrat pa ni interesa
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 16.03.2010
Prispevkov: 48
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #169   Objavljeno 20.11.2021 09:34:33
Re: iPhone 13 / 13 Pro
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

Mene pa zanima, ce kdo ve, kje se se da dobiti iPhone 13 Pro 256GB Graphite ali Blue? Zgleda so zaloge posle (Telekom, A1….)...

Esim, jo ze kdo uporablja?

Hvala Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 04.07.2010
Prispevkov: 2739
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #170   Objavljeno 20.11.2021 18:27:10
Re: iPhone 13 / 13 Pro
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
E-sim uporabljam (telekom), dela BP, kaj te zanima?
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 16.03.2010
Prispevkov: 48
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #171   Objavljeno 20.11.2021 18:48:08
Re: iPhone 13 / 13 Pro
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zaniama me ce so kaksne tezave z delovanjem? Se pojavljajo kaksne prekinitve ali pa izpis, da je sim neveljaven (invalid)?

Ze veliko casa uporabljas?

Mogoce ves ce jo ima tudi A1?
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 25.06.2019
Prispevkov: 106
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #172   Objavljeno 20.11.2021 22:15:37
Re: iPhone 13 / 13 Pro
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
A1 ima eSIM, sam sem ga mel ene pol leta za službeno cifro, pa ni nikoli blo nobenih težav, da bi kaj ven metalo omrežje/sim.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Pridružen/a: 04.07.2010
Prispevkov: 2739
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #173   Objavljeno 21.11.2021 08:12:47
Re: iPhone 13 / 13 Pro
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Al.Designer je napisal/a:
Zaniama me ce so kaksne tezave z delovanjem? Se pojavljajo kaksne prekinitve ali pa izpis, da je sim neveljaven (invalid)?

Ze veliko casa uporabljas?

Mogoce ves ce jo ima tudi A1?


Pri telekomu nimam nobenih težav, uporabljam pa jo nekje od začetka. Nobenih prekinitev ali kaj podobnega.
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 16.03.2010
Prispevkov: 48
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #174   Objavljeno 21.11.2021 10:15:49
Re: iPhone 13 / 13 Pro
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Super, najlepsa hvala vsem za info.

Sedaj rabim samo se telefon… Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 06.09.2008
Prispevkov: 295
Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #175   Objavljeno 21.11.2021 12:14:17
Re: iPhone 13 / 13 Pro
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jaz imam v iPhonu Xs eSim od Telekoma in fizicni sim od Hota. Probleme opazam le med preckanjem meje, ko telefon najprej na eni kartici isce signal, nato pa se na drugi. Vcasih traja dlje, da dobim signal na obeh. Parkeat me je ze imelo, da bi ga vrgel iz avta.

Ce imam eni stevilki klic ponavadi, ponavadi na drugi rece da sem nedosegljiv, vendar dobim sms. Poraba baterije je hitrejsa.

Vendar ce bos imel le esim in ne dveh sim kot jaz teh problemov ne bos imel..
Jabuček

Jabuček

Pridružen/a: 16.03.2010
Prispevkov: 48
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #176   Objavljeno 22.11.2021 07:24:28
Re: iPhone 13 / 13 Pro
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
dixidoov je napisal/a:
Jaz imam v iPhonu Xs eSim od Telekoma in fizicni sim od Hota. Probleme opazam le med preckanjem meje, ko telefon najprej na eni kartici isce signal, nato pa se na drugi. Vcasih traja dlje, da dobim signal na obeh. Parkeat me je ze imelo, da bi ga vrgel iz avta.

Ce imam eni stevilki klic ponavadi, ponavadi na drugi rece da sem nedosegljiv, vendar dobim sms. Poraba baterije je hitrejsa.

Vendar ce bos imel le esim in ne dveh sim kot jaz teh problemov ne bos imel..


Aha, na to pa nisem pomislil. Super informacija, hvala Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 06.04.2013
Prispevkov: 1476
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #177   Objavljeno 07.12.2021 17:08:56
Re: iPhone 13 / 13 Pro
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Torej ce sluzbeni operater podpira eSim in imas za privat SIM (ali obratno), lahko uporabljas oboje hkrati kot smo bili na androidih navajeni? In izberes, katera linija bo uporabljena za podatke?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Pridružen/a: 06.09.2008
Prispevkov: 295
Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #178   Objavljeno 07.12.2021 17:18:16
Re: iPhone 13 / 13 Pro
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tako je, imas lahko eno fizicno sim in en esim. Dolocis katera je sluzbeno katera privat in uporabljas.

Dolocis katera je primarna linija za klicanje, katera je za data prenos. Ce ti vmes npr zmanjka podatkov na eni liniji lahko preklopis na drugo. Pri vsakem kontaktu si lahko nastavis s katere stevilke klice nazaj. Ce ne nastavis nic, klice nazaj s tiste na katero so te klicali.

Meni je uporabno, da ne rabim dveh telefonov.
Jablanator

Jablanator

Pridružen/a: 26.02.2018
Prispevkov: 135
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #179   Objavljeno 07.12.2021 17:18:18
Re: iPhone 13 / 13 Pro
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
ja
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Pridružen/a: 15.01.2011
Prispevkov: 1339
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #180   Objavljeno 07.12.2021 17:48:23
Re: iPhone 13 / 13 Pro
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
azrael je napisal/a:
Torej ce sluzbeni operater podpira eSim in imas za privat SIM (ali obratno), lahko uporabljas oboje hkrati kot smo bili na androidih navajeni? In izberes, katera linija bo uporabljena za podatke?


Točno tako uporabljam tudi sam. Lepo ločeni cifri.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani