Jaz sem ponavadi pri servisih najprej brez razstavljanja posvetil z lučjo če se vidi v notranjost. vzel alkohol, ščetko oz. čopič s trdimi ščetinami in sesalec s kotnim nastavkom. Kapljica alkohola, skrtačil in posesal takoj ven alkohol. (da ne zaide preveč alkohola v notranjost telefona ker topi razna lepila itd..)
Postopek ponovil večkrat, pravzaprav je samo en del mrežice slušalka , ostalo so potem še mikrofon, senzorji, v glavnem z alkoholom (čimobolj čisti) ne pretiravat.
Če boš pa zadevo razstavil, je pa najenostavneje spihat mrežico z notranje strani s kompresorjem. A previdno da pihaš samo z notranjosti navzven samo skozi režo za slušalko, da ne bo kake okvare mikrofona potem...
Včasih so mi delal preglavice tudi kaki kovinski opilki, tam sem pa kar mrežico menjal v celoti s slušalko vred...
Aja še ena reč, ponavadi se s prstom "občuti" zvok (gibanje zraka

) če je mrežica ok, ko naglas predvajaš kak youtube ali pa glasbo (ker ima od sedemke naprej stereo zvok - glasbo predvajata tako slušalka kot zvočnik)...
Če nič od tega ne bo rešlo problema, dfu restore, set as new, al pa kakem mojstru v pregled.