iMac kamera - problem
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 07.01.2021 22:00:27 iMac kamera - problem |
|
Zivijo,
imam prakticno nov iMac in ravno sem hotel napraviti en Zoom meeting...iiinnn...sranje - kamera ne dela?! Zelena lucka se prizge, ampak slike ni, je crna.
Poizkusil sem ze s FaceTimeom, PhotoBoothom...vedno isto - zelena luc se prizge, slike ni.
Tudi reset SMCja (izklop kabla) ni pomagal...
Ima kdo kaksno izkusnjo...resitev? Hvalaaaaa
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 18.01.2021 01:32:00 Re: iMac kamera - problem |
|
Verjetno je kamera fizično odpovedala. Sem imel tak primer na mojem iMac-u pred mnogimi leti, pomagala je na koncu le menjava komplet modula kamere.
Lahko poskusiš še PRAM reset.
Btw, nisi napisal kateri letnik iMac imaš..?
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 18.01.2021 08:29:26 Re: iMac kamera - problem |
|
Paco je napisal/a: | Zivijo,
imam prakticno nov iMac in ravno sem hotel napraviti en Zoom meeting...iiinnn...sranje - kamera ne dela?! Zelena lucka se prizge, ampak slike ni, je crna.
Poizkusil sem ze s FaceTimeom, PhotoBoothom...vedno isto - zelena luc se prizge, slike ni.
Tudi reset SMCja (izklop kabla) ni pomagal...
Ima kdo kaksno izkusnjo...resitev? Hvalaaaaa |
kamera je šla v franže....če je praktično nov imaštako garancijo še, če nimaš pa javi  ...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 18.01.2021 10:19:24 Re: iMac kamera - problem |
|
PowerPC je napisal/a: | Verjetno je kamera fizično odpovedala. Sem imel tak primer na mojem iMac-u pred mnogimi leti, pomagala je na koncu le menjava komplet modula kamere.
Lahko poskusiš še PRAM reset.
Btw, nisi napisal kateri letnik iMac imaš..? |
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2019)
3,7GHz, 6-Core Intel Core i5
40GB 2667MHz DDR4
Radeon Pro 580X 8GB
System Firmware Version: 1554.60.15.0.0
SMC Version: 2.46f12
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 18.01.2021 10:20:07 Re: iMac kamera - problem |
|
darklord je napisal/a: | kamera je šla v franže....če je praktično nov imaštako garancijo še, če nimaš pa javi ... |
Garancija bila (samo) 1 leto...datum nakupa - september 2019
Koliko cca pride popravilo?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 27.01.2021 08:38:07 Re: iMac kamera - problem |
|
A si kaj rešil?
Meni se je včeraj enako zgodilo na službenem Macbook-u in sem se takoj spomnil na to temo. Se mi je zdelo prehudo naključje za HW error.
Po precej neuspelih poizkusih (SMC reset, reboot, safe mode), sem odklopil laptop s USB-C HUB-a (HDMI, USB-A) in kamera naenkrat začne delat.
Tako da probi še izštekat vse naprave zadaj ven (pač karkoli imaš priklopljeno, diske, miško, tipkovnico...).
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 30.01.2021 12:56:37 Re: iMac kamera - problem |
|
Jenrej je napisal/a: | A si kaj rešil?
Meni se je včeraj enako zgodilo na službenem Macbook-u in sem se takoj spomnil na to temo. Se mi je zdelo prehudo naključje za HW error.
Po precej neuspelih poizkusih (SMC reset, reboot, safe mode), sem odklopil laptop s USB-C HUB-a (HDMI, USB-A) in kamera naenkrat začne delat.
Tako da probi še izštekat vse naprave zadaj ven (pač karkoli imaš priklopljeno, diske, miško, tipkovnico...). |
Sem šel do podjetja, kjer sem kupil iMaca. So ga "odlepli"/razstavli, izklopli konektor od kamere in ga vklopli nazaj - in dela.
Ker je pa garancije samo 1 leto, in je bilo treba nalepit nove nalepke, sem plačal 50€.
So pa rekli, da sedaj v 10ih letih niso imeli niti enega primera, kjer bi pri iMacu bil problem s kamero, sedaj pa v dveh tednih že drugič.
|
 |