Potem je pa frekvenca od vklopa te funkcije, ker sem prejle vžgal in mi je dodajalo akcije glede na to kar sem izbiral. Scena pa zmeraj ostaja na vrhu.
| Smart home | |||||
Potem je pa frekvenca od vklopa te funkcije, ker sem prejle vžgal in mi je dodajalo akcije glede na to kar sem izbiral. Scena pa zmeraj ostaja na vrhu.
|
|||||
Možno, bi pa meni bilo ljubše, da sam določim katere ikonce naj bodo vidne in kje. Vedno bi moralo biti takole. No, vsaj pri meni
![]() |
|||||
Lp iščem tole zadevo FIBARO FGBHCD-001 ima kdo ali uporablja kaj podobnega pri nas cene okol 100€. Amazon trenutno 66€ se splača??
_________________ ????Iphone14 pro max silver Ipod classic 3rd generation 4gb silver ipod classic 3rd generation black macbook pro 15 ⌚apple watch ultra homepod mini homepod mini |
|||||
Na amazon.de je dobrih 75€ s postnino vred... Tukaj pa tudi >> https://www.senetic.si/product/FGBHCD-001 ... edino nevem, ce je na zalogi... ker lahko oddas samo povprasevanje... |
|||||
Sem oddal povpraševanje je na zalogi je cena 75€ + 15 davka in poštnina se ne splača ima pa ece na zalogi dam kodo za popust in lride 90€ samo je jutri ori menii
_________________ ????Iphone14 pro max silver Ipod classic 3rd generation 4gb silver ipod classic 3rd generation black macbook pro 15 ⌚apple watch ultra homepod mini homepod mini |
|||||
Lp zanima me zakaj tole men ne deluje kot bi moglo je na on vendar se luč prižge ob 16:30 in se nato ugasne čez 10min pa nimamto nikjer nastavljeno?? _________________ ????Iphone14 pro max silver Ipod classic 3rd generation 4gb silver ipod classic 3rd generation black macbook pro 15 ⌚apple watch ultra homepod mini homepod mini |
|||||
Ali kdo od vas uporablja pametno ključavnico August Smart Lock Pro?
Kakšna ideja kje bi jo lahko kupil? |
|||||
To sem jest gledu kakšno leto nazaj. Ne vem če paše na sistem eu vrat. Potem sem raj kupu danalock.
|
|||||
Ja na kakšen način jo pa vklopiš? Glede na uro vklopa si najbrž določu sam to uro. Pol maš spodaj nastavitev kdaj, če sploh, naj ugasne. ![]() |
|||||
Stikalo ke skozi ma on tisti na zidu ja to ka samo ona se prižge ob uri samo se potem kar ugasne ne gori do 21h prej sem uporabljal ifttt. Delalo ke bp dokler nisem dodal motion sensor zdaj se pa vse je..e
|||||
in kako si dolu, da gori do 21?
|
|||||
Dodal sem timerje eden za uklop ob 16:30 drugi izklop ob 21:00 ter motion senzor da dela od 21 do 7mih zjutraj ob 7:00 pa off _________________ ????Iphone14 pro max silver Ipod classic 3rd generation 4gb silver ipod classic 3rd generation black macbook pro 15 ⌚apple watch ultra homepod mini homepod mini |
|||||
Vse druge zadeve delajo edino ta kopalnica neki zeza nevem al bi kar žarnico odstranil pa ponovno dodal
|||||
No da se spucam.
V spodnjem nadstropju bajte imam 9 žarnic osram+ homekit. V dneni sobi je sicer Homepod, a večinoma za upravljanje z lučmi uporablja vsak svoj iphone. Leto in pol je vse normalno delovalo. Potem so se začele težave. Vsake toliko časa se je katera od žarnic nehala odzivati na ukaze. Če si jo fizično prižgal ali ugasnil je delovalo, preko Siri ali pa Home appa pa ne vedno... in vsakič druga žarnica. Potem je bilo nekaj časa vse v redu, a čez par dni se je stvar ponovila. Čisto na random. Najprej sem odstranil posamezne žarnice, a se jih potem ni dalo dodati nazaj v homekit. Vsaj ne vseh. Drugo jutro pa sem jih dodal brez težav. Nič mi ni bilo več jasno. Potem sem resetiral cel HomeKit. Luči, ključavnice, televizije... cela jeba je potem to postavit nazaj. Itak je trajalo cel vikend. Vmes je še žena brez ključa ostala zaklenjena pred hišo, ker njen telefon še ni bil dodan na seznam za odklepanje ključavnice. Obup. Potem je spet vse skupaj nekaj časa delovalo. Par dni kasneje pa so se spet pojavile težave z lučmi. Včasih so se odzivale, včasih spet ne. Fak. Naj povem, da imam tudi Macbook Pro in na njem dual boot Catalino in BigSur. Večino časa sem itak na Catalini, ker za BigSur še nisem imel vsega softwareja stestiranega, sem se pa seveda vsake toliko časa spoznaval z novim OS-om. V glavnem pred dvemi dnevi sem hotel poslušati nek video na youtubu in ker na BigSur-ju še nisem imel dodanih bluetooth slušalk, odprem bluetooth nastavitve in vidim, da se kar naprej priklaplja in odklaplja vsak žarnica posebej. In seveda jih je to tako zmedlo, da se niso več odzivale na druge ukaze. Bootam računalnik v Catalino in žarnice se spet odzivajo. Aleluja. Bootam nazaj v BigSur in dve žarnici se nehata odzivati. Rešitev je bila v resetu blutootha modula. Shift + Option + klik na bluetooth ikono v control centru in izbereš Reset the bluetooth module. Če ima še kdo podobne težave |
|||||
|||||
Moje težave s samodejnim vžigom so se ponavadi izkazale na račun avtomatizacije iz različnih sistemov. Lastni od proizvajalca, Alexa, HomeKit, HomeAssistant. Zaradi tega sem se odločil, da uporabljam le en sistem za avtomatizacijo.
Se pa počasi oddaljujem od Alexe, ker opažam, da Siri hitreje odreagira na ukaze in vse, kar je prej delalo le z Alexo, sem že povezal na HomeKit. Zadnje manjkajoče stvari so ble Xiaomi naprave, ker je bil križ dobit token od naprav. S tem orodjem je šlo bp. https://github.com/PiotrMachowski/Xiaomi-cloud-tokens-extractor |
|||||
na katerega proizvajalca pa si presedlal? |
|||||
Različni proizvajalci, kar ne dela direkt s homekit pa je urejeni s homebridge. Avtomatizacija pa s homekit.
|
|||||
je kdo videl že to https://www.aliexpress.com/item/32951119418.html?ug_edm_item_id=32951119418&edm_click_module=item_detail&tracelog=rowan&rowan_id1=user_browse_remind_1_1_en_US_2021-01-03&rowan_msg_id=8657biz_search_product:3001:6a987b8924524d669b74db2d7df4fa28_869081$38c819865cef4106a07972f2f48b006f&ck=in_edm_other
deluje to z siri in homekitom? |
|||||
Menda deluje... to je martininvesna1981 dal link v eni drugi temi ...
Jaz imam nekaj podobnega od Broadlinka ... narocil preko Amazona... takrat je bila cena okoli 20€ in se dodatno okoli 10€ senzor temperature ... Na homekit imam pomoje povezano preko Homebridge ... Deluje pa tudi z Amazonovo Alexo ... |
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 34, 35, 36 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |