Jabuk
Tiskalnik HP LaserJet 3055 in OSX problem.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.01.2009 21:20:41
Tiskalnik HP LaserJet 3055 in OSX problem.
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni.

Sem še en nov na OS X-u in se še malo lovim.
Skratka imam težavo z HP-jevim tiskalnikom. In sicer tiskalnik je priklopljen na LAN in načeloma deluje vse (tako tiskanje kot tudi skeniranje) razen to, da printa zelo grdo. kot bi imel nastavljeno na kakšen draft oz. šparanje tonerja oz. je videti tako kot bi bil nastavljen nek raster - mreža. Tudi če v nastavitvah od tiskalnika določim 1200dpi in še nekaj nastavitev v zvezi z šparanjem tonerja in še vedno nič ni ok, kvečjemu slabše printa, če določim boljšo ločljivost itd. Skratka kaj lahko storim?

Naj omenim, da na Windowsi-ih zadeva printa normalno (torej tekst črn), brez kakšnega rastra.

Ima kdo kakšno idejo kaj lahko še poizkusim?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 04.01.2009 22:41:34
Če podpira postscript probaj preko njaga. Je manj presenečenj kot preko drugih driverjev (PCL?).

Drugače pa poskusi z driverjem za 5MP ali 6MP. Meni to pogosto reši probleme (nimaš pa podpore za scaner itd.) S tem driverjem printam na multifunkcijsko od Samsunga (SCX-4725FN) čez mrežo in s postscriptom. (dela tudi na sistemu 10.1 in celo na win 95). Seveda printer podpira postscript.

Ce ti kaj pomaga:
http://h41140.www4.hp.com/mac_connect/pdf/Mac_OS_launch_special.pdf
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 04.01.2009 22:43:16
Mam isti tiskalnik pa dela BP. A si nastavil pravi driver v preferencih? Poglej še v tiskalnikove nastavitve v njegovih pref ( določen IP ) in poglje če maš default kake buče nastavlene.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 04.01.2009 22:50:16
macata je napisal/a:
Če podpira postscript probaj preko njaga. Je manj presenečenj kot preko drugih driverjev (PCL?).

Drugače pa poskusi z driverjem za 5MP ali 6MP. Meni to pogosto reši probleme (nimaš pa podpore za scaner itd.) S tem driverjem printam na multifunkcijsko od Samsunga (SCX-4725FN) čez mrežo in s postscriptom. (dela tudi na sistemu 10.1 in celo na win 95). Seveda printer podpira postscript.

Ce ti kaj pomaga:
http://h41140.www4.hp.com/mac_connect/pdf/Mac_OS_launch_special.pdf

O tko z veseljem bi uporabljal vse kar tiskalnik zmore in se mi zdi mal nesmiselno dajat druge driverje da mi bo zadeva uporabna samo za tiskanje. Predvsem zato, ker je ta tiskalnik na seznamu, da naj bi na OSX-u delal super.

Bom pa najverjetneje vseeno zadevo probal da vidim če problem reši.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 04.01.2009 22:57:42
John je napisal/a:
Mam isti tiskalnik pa dela BP. A si nastavil pravi driver v preferencih? Poglej še v tiskalnikove nastavitve v njegovih pref ( določen IP ) in poglje če maš default kake buče nastavlene.

U vsaj eden ki ima isti printer.
Kako imaš priključenega? USB ali LAN?
Kako si ga namestil?
Jaz sem ga na začetku namestil kar na izi, kar iz OS-X-a, sam je najdu driver in vse lepo in sem se prov čudu, kako je šlo lepo gladko. Samo zadeva ni in ni printala kot je treba (pa še samo printer je bil).
No pol sem šel na HP-jev page, kjer sem vidu da čist zadnji driver, ki omogoča praktično vse kar tiskalnik zmore in naj bi tudi deloval v zadnji verziji OSX-a.
No do sem sem prišel, vse vse super, samo tole me mal še matra.

Imaš ti tudi nameščena v bistvu 2 tiskalnika? Printer in fax? Ali lahko preveriš katero verzijo driverja uporabljaš? pri meni je verzija: 5.5.0.031 pod using printer pa piše HP LaserJet 3052 (zgleda je isti kot za 3055.

Zelo bi ti bil hvaležen, če mi lahko pomagaš tole zrihtat.

Pa še eno podprašanje. Kje si spremeniš nastavitve npr.: resolucijo pa da je to privzeta nastavitev?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 04.01.2009 23:01:18
Iz katerega programa pa printaš? A je problem mogoče samo v slikah iz grafičnih vektorskih programov, kjer maš linkane eps-e?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 04.01.2009 23:04:47
macata je napisal/a:
Iz katerega programa pa printaš? A je problem mogoče samo v slikah iz grafičnih vektorskih programov, kjer maš linkane eps-e?

ne ne, printa povsod enako. Printam pa iz worda in iCAL-a sem probal, ravno za štos, da sem videl da ni kej problem v word-u.

Printa ok, samo text ni črn, ampak je kr siv oz. mrežast. Kot da nebi imel prave resolucije.

UF, tole je res mal čudno. Nevem kako naj zadevo usposobim. Je pa dokaj neuporabno, da hodim printat na drug računalnik.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 04.01.2009 23:07:37
Pa še tole (iz unga pdf-ja):

Driver updates
HP drivers will be available via Apple Software updates. Please note that the
Apple software update process for HP drivers only applies to USB connected
printers.
USB connection - must have a printer connected via USB or a previous USB
HP printer queue to enable software updates to download latest HP printer driver for your specific printer.

Network connection – You must install the HP driver set from the Leopard DVD to get the latest HP driver set.
Apple software update process will not be able to find and download the driver for your specific networked printer queue.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 04.01.2009 23:18:12
Pomoje te zafrkava PCL driver. Sčaraj, da boš printal preko postscripta namesto PCLja.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 05.01.2009 02:23:02
macata je napisal/a:
Pomoje te zafrkava PCL driver. Sčaraj, da boš printal preko postscripta namesto PCLja.

Evo zadeva funkcionira.
Problem je bil v tem, da je že v osnovi tisakalnik imel naštimano na TONER SAVE. In če to tiskam iz OSX, potem on v vsakem primeru podržavi to nastavitev. Medtem ko v winsih očitno veljajo nastavitve, ki jih uporabi gonilnik.
Torej tole zdej funkcionira.

Bolj me zdej mori, ker manual duplex opcija sploh ne deluje. Opcija sicer je, samo ko dam printat, morm na prinetju pritisnit, kot da naj vstavim papir, pol pa sprinta čist običajno in ne v duplex načinu.

Bom jutri preveriš v samih nastavitvah tiskalnika, če je slučajno tudi v tem primeru, kaj smotanega nastavljenega v samem tiskalnku,

Zaenkrat pa 100x hvala za odziv.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani